marți, ianuarie 20, 2015

Explorează! Milioane de frumuseți și splendori te așteaptă

Postat Maria
Viața este a inimii. Viața poate crește numai în inimă. Viața, dragostea, spiritul cresc numai în solul inimii. Tot ce este frumos, tot ce este cu adevărat valoros, tot ce este plin de înțeles, important vine din inimă. Inima este centrul, capul e doar periferia. A trăi cu capul înseamnă a trăi la periferie, fără să ajungi să cunoști vreodată frumusețile și culorile centrului. A trăi la periferie înseamnă prostie.

A trăi cu capul înseamnă prostie. A trăi cu inima și a te folosi de cap ori de câte ori este nevoie înseamnă inteligență. Dar centrul, stăpânul, se află în miezul ființei tale.

Stăpânul e inima, iar capul e doar un servitor – asta înseamnă inteligență. Când capul devine stăpân și inima e uitată de tot, asta e prostie.

E la latitudinea ta să alegi. Ține minte, capul ca sclav e un sclav frumos, foarte util. Dar ca stăpân e un stăpân periculos și îți va distruge toată viața, îți va otrăvi toată viața. Privește în jurul tău. Viața oamenilor e total otrăvită, otrăvită de cap. Ei nu mai simt, nu mai sunt sensibili, nimic nu-i mai emoționează. Soarele răsare, dar în ei nu tresaltă nimic; se uită la soare cu ochi pustii. Cerul se umple de stele, dar inima lor rămâne insensibilă la frumusețea nemărginită presărată de stele, niciun cântec nu se înalță din inima lor. Omul a uitat să cânte. Norii vin pe cer și păunii dansează, dar omul nu știe să danseze. A ajuns un infirm. Pomii dau în floare – dar omul gândește, niciodată nu simte, și fără simțire înflorirea e cu neputință.

Ieși din starea asta! Lasă viața să aibă romantism, puțină aventură. Explorează! Milioane de frumuseți și splendori te așteaptă. Continui să te miști în cerc, fără să intri în templul vieții. Ușa templului este inima.




Urmărește, cercetează, observă, uită-te bine la viață. Nimeni altcineva n-o să te ajute. Ai depins prea mult de alții, de asta ai ajuns un prost. Ai grijă, e responsabilitatea ta. Ești dator față de tine însuți să te uiți bine la ce faci cu viața ta. Există poezie în inima ta? Dacă nu, nu mai pierde timpul. Ajută-ți inima să toarcă și să țeasă poezie. Există romantism în viața ta? Dacă nu există, ești deja în mormânt.

Învață să trăiești. Adevărata inteligență este cea a inimii. Ea nu e intelectuală, este emoțională. Nu seamănă cu gândirea, seamănă cu simțirea. Ea nu e logică, este iubire.
Osho

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...