miercuri, mai 28, 2014

Sa privim creatia ca pe un joc pe calculator

Postat Maria
Sa privim creatia ca pe un joc pe calculator. Noi toti venim aici sa jucam un joc, cel al experientei. Experienta nu este reala, este creata pentru noi. De ce? Nu exista scop, pur si simplu ne jucam pentru ca putem. Ca experienta sa poata fi experimentata cat mai bine trebuie sa para autentica. Prin urmare este necesara uitarea. Uitam ca avem o experienta si o luam ca fiind reala, venim cu programe de timp liniar si spatiu si orice alte programe ne sunt utile pentru a putea avea o experienta care sa para cat mai reala in 3D (dimensiunea in care ne aflam). Exista programe pentru fiecare dimensiune, pentru fiecare nivel al jocului in functie de ceea ce se experimenteaza acolo. In creatie insa 2 programe sunt regasite la nivelul tuturor dimensiunilor, cel de feminin – masculin, Shakti- Shiva, magnetic - electric. Creatia toata functioneaza ca joc intre electric si magnetic, joc desfasurat pe diverse niveluri de constiinta. Ce da acest nivel de constiinta? Programele pe care le rulam in acel moment, ele ne situeaza la un nivel de constiinta sau la un altul. Deci am putea spune la modul cel mai simplu ca cine alege sa se joace in creatie se va juca fie ca electric, fie ca magnetic (femeie sau barbat pentru nivelul 3D) si va accesa diferite nivele de constiinta in functie de cum isi manageriaza programele ulterioare. Este un joc frumos, minunat, dar numai daca este jucat constient. Cand te joci inconstient il iei in serios si asta ii mai scade din frumusete, dar permite experimentarea unor lucruri noi care altfel nu ar fi putut fi experimentate. Noi am avut un astfel de experiment, de aici si suferinta, pentru ca am uitat ca ne jucam si ne-am trait experientele ca fiind reale. Acum e timpul sa urcam pe un nou nivel de constiinta ca sa putem avea si o altfel de experienta. Pana sa vorbim in detaliu despre cum se face urcarea pe un alt nivel de constiinta o sa vorbim un pic de creatie, de cum functioneaza jocul.



Daca vrei sa joci un joc pe calculator in primul rand ai nevoie de un calculator – corpul omenesc. Ca orice calculator, are nevoie de un program de operare – aici intervin programele de care avem nevoie pentru a ne juca la nivelul 3D – cum ar fi cel de timp liniar si cel de spatiu. Stim bine ca programele le incarcam pe hardul calculatorului si de acolo le rulam – asta este rostul mintii tale. Mintea ta va asigura baza jocului, pe ea sunt incarcate programele necesare experimentarii nivelului de constiinta ales initial (la noi este 3D) si tot pe ea se pot incarca alte programe sau se poz dezinstala cele existente. Mintea umana este impartita in 2 compartimente: constient 5% si subconstient 95%. Constientul este modul in care accesam subconstientul. Tot ce ajunge in subconstient ruleaza automat. Subconstientul nu poate fi manevrat decat prin constient, prin procesul de constientizare sau inconstient. Depinde de alegere, dar si experienta se va desfasura intocmai cu alegerea. Jocul inconstient se naste datorita uitarii si lumea pe care noi acum o percepem se datoreaza acestei inconstiente. Jocul constient inseamna iluminare si duce catre alte nivele ale experientei si ridicarea in constiinta.



Pentru ca jucam un joc colectiv si toti folosim acelasi nivel al jocului (3D) avem nevoie sa rulam aceleasi date ale jocului. Subconstientul individual care ruleaza jocul fiecaruia se reflecta in subconstientul colectiv unde regasim toate datele lumii noastre. Subconstientul colectiv corespunde dimensiunii 4D sau astralului. Cand iesim din corp, fie constient fie prin moarte iesim in astral si putem experimenta subconstientul colectiv. Asa se justifica cum cei care ies constient din corp in astral au acces la diverse informatii, se pot plimba peste tot in lume si li se pare atat de real. Acolo ruleaza simultan toate programele bagate in subconstient de toti oamenii care au trait vreodata. Din pacate acolo este subconstientul, nu constientul. Poate fi experimentat, dar nu poate fi schimbat. Ridicarea in constiinta nu se poate face in dimensiunea 4D, numai in 3D. De asta si venim aici viata dupa viata si avem experienta dupa experienta, pentru ca stim ca daca la un moment dat, intr-o viata, vom depasi nivelul 3D prin reamintire/deprogramare, atunci vom avea acces la un alt nivel de experienta.



Exista multe dimensiuni ale jocului si exista de asemenea si un server central daca doriti pentru joc – Mintea universala. Si ca orice server de joc, are inclusiv functie de administrare a jocului. Acolo gasim regulile de joc, ea este responsabila de creearea experientei, ea creeaza “coincidentele” din viata noastra, ea ne creeaza mediul propice pentru a ne experimenta si depasi programele. Noi suntem in permanenta racordati la mintea universala prin sinele nostru superior, esenta noastra de divin care sta in fata calculatorului si are experienta. Sinele nostru stie ca este un joc, stie sa coopereze cu mintea universala, stie sa aleaga experientele optime si cunoaste unde sunt neintelegerile jocului, ce groapa avem de sarit ca sa putem trece la nivelul urmator, ce lectie avem de invatat. Sinele nostru superior intra in joc sub forma intuitiei. La nivelul 3D noi nu suntem constienti ca suntem sinele nostru superior, ca suntem Dumnezeu, prin uitare ne identificam cu corpul, calculatorul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...