joi, august 22, 2013

Să fie frica cea care vă împiedică să faceţi o acţiune?

Postat Maria
Emoţiile sunt o componentă foarte importantă a mecanismului de răspuns al câmpului energetic uman la stimulii şi la percepţiile pe care le primeşte din mediul înconjurător.
O emoţie, după cum putem mărturisi şi testa fiecare din noi, produce efecte imediate în corpul nostru fizic şi ea este capabilă să modifice aproape instantaneu răspunsul nostru comportamental, care se adaptează rapid către direcţia cea mai cunoscută şi experimentată capabilă să ne readucă în echilibru întregul nostru sistem energetic.
Dar cum se naşte o emoţie?
O emoţie este în esenţă o modificare a echilibrului corporal care se produce prin crearea şi eliberarea de hormoni şi neuro-transmiţători în diferitele sisteme de legătură ale corpului nostru.
Această modificare, această stimulare, este imediat depistată de mecanismele noastre de percepţie şi este apoi interpretată ca un răspuns la o situaţie externă specifică care a provocat în noi o astfel de reactive.
Modificarea echilibrului chimic din corpul nostru produce instantaneu o senzaţie pe care noi o numim emoţie, agitaţie ce intervine pentru a da o semnificaţie, pentru a interpreta emoţia pe care o simţim.
Evident, modelele care au fost inserate în mintea căreia i-am dat sarcina de a interpreta Realitatea, adică, în marea majoritate a cazurilor, Mintea superficială.
Dacă noi nu am da un nume la ceea ce simţim, emoţia ar rămâne doar o senzaţie percepută în corp care ar apărea, ar avea un vârf şi apoi s-ar diminua până la completa dispariţie.
Să fie frica cea care vă împiedică să faceţi o acţiune?
În această situaţie, trebuie să vă recunoaşteţi frica, să o observaţi, să-i acordaţi atenţie, să fiţi cu totul prezenţi în faţa ei.
Făcând astfel, veţi rupe legătura dintre frică şi gândul vostru.
Nu lăsaţi ca frica să ţâşnească din mintea voastră.
Eckhart Tolle
Elementul-cheie, simplu dar în acelaşi timp extrem de important al acestui mecanism constă în faptul că mecanismul de creare a emoţiilor este bidirecţional.
Emoţiile pot fi create şi în absenţa unui stimul extern real, folosindu-ne de capacitatea noastră imaginativă şi atenţia asupra a ceva ce are rol de catalizator.
Dacă activăm o imagine interioară cu rol de catalizator şi o menţinem suficient de mult, corpul fizic va fi cuprins de emoţia asociată cu ea ca şi cum chiar s-ar petrece ceea ce este în această imagine [vezi filmul documentar, 01:22:20].
Dacă ascultăm muzică relaxantă şi ne imaginăm că suntem întinşi relaxaţi pe o pajişte, corpul va începe să producă hormoni şi neuro-transmiţători care sunt reacţie la acest scenariu, chiar dacă stăm pe un scaun incomod, într-un subsol.
Oricine înţelege şi ştie cu certitudine că acest mecanism funcţionează, deoarece sigur l-a practicat nu o dată în viaţă, în cele mai diferite situaţii.
În acest comportament uman normal, automat, simplu, se află una dintre capodoperele tactice ale SFIDĂTORULUI, prin care el se perpetuează pe el şi controlul lui asupra noastră.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...