duminică, iulie 21, 2013

Trei secrete de aplicare a legii atractiei inca nespuse


Postat Maria
Am privit eu insumi filmul “Secretul” de mai multe ori, si l-am tot revazut, pana cand trei observatii mi-au aparut in minte. Eu cred ca asa cum este el prezentat, filmul “Secretul” doar conduce pe o cale gresita sau ineficienta - datorita a trei cauze-motive. Aceste trei puncte sunt incluse in noul meu program, ceea ce il face atat de eficient. Haideti pentru inceput sa abordam primul secret nedezvaluit pentru a obtine viata pe care erai menit s-o traiesti...

Secretul 1

De ce Posibilitatile Infinite sunt practic ineficiente



“Secretul” vorbeste despre “Posibilitati Infinite”. “Secretul ne spune: Tu poti avea, face sau poti sa fii orice doresti” cu alte cuvinte, orice este posibil, daca iti pui in minte acel lucru. Tot ce e nevoie este ca tu sa-ti deschizi mintea catre acel lucru. Trebuie sa-ti deschizi mintea si sa vizualizezi, simtind acel lucru dorit. Daca faci acest lucru in mod repetat, si actionezi tot in concordanta cu acesta, acel lucru va veni spre tine.

Ideea posibilitatilor infinite poate fi atragatoare si te poate ajuta sa-ti deschizi mintea atunci cand esti blocat in propriile tale limitari. In privinta acestor considerente, mesajul respectiv este intr-adevar util.

Cu toate acestea, conceptul de “posibilitati infinite” nu este de folos si in ideea abordarii unor actiuni corecte in viata. Ceea ce este util este ca tu sa cunosti care este cea mai buna posibilitate care exista pentru tine in acest moment prezent.

Nu unele limitiative, dar in mod absolut, cele potrivite. Asta este ceea ce trebuie sa cunoasteti. Pe aceasta va puteti focusa si puteti sa-i dati curs prin actiuni. ("alinierea", slab pomenita in film... Aceasta remarca,sublinierile si cele ce scriu acum imi apartin -octav-, si mi se pare util sa le fac. Experienta umana nu cunoaste termenul de "neadevarat", dimpotriva, toate sunt adevaruri, cu specificatia ca corespund intotdeuna unui anumit nivel de constienta, de vibratie deci. Spre exemplu, ceea ce remarca autorii AICI, cu foarte corecta intentie, este ca DA, putem deveni, fii, face, avea, absolut orice -TEORETIC, ca ADEVAR ABSOLUT al locului nostru in Creatie- doar ca noi traim experiente partiale, noi ne gasim inca intr-un anumit punct de intersectie a coordonatelor x,y,z, si ca atare aliniarea presupune ca, DIN ACEL PUNCT in care noi CHIAR NE AFLAM, sa coocreem constient propria experienta, functie de perspectiva limitata A PUNCTULUI, si nu a Legii. Legea nu ne limiteaza cu absolut nimic, cand ai devenit constienta absolut constienta, atunci abia te poti bucura de adevarul acesta ABSOLUT, in care NIMIC NU TE LIMITEAZA.)

Posibilitatile infinite sunt coplesitoare si fara sens atunci cand vine vorba sa intreprinzi o actiune. Ceea ce ti-este util in realitate, este sa cunosti exact, ce ai de facut intr-un context din viata ta, aici si acum. Nu nici o actiune, ci ceva anume, care este corect si bun pentru tine – pe care il pot numi posibilitatea “prima-ntai”(ceea ce ti-este tie cel mai important a fi de facut) a acestui moment.



De exemplu, nu este una dintre posibilitatile mele “prima-ntai” aici si acum de a fi fie un virtuoz al chitarii, fie un baschetbalist de elita in NBA. Am aspiratii, am bagat energie in a fi bun in amandoua aceste activitati, pe perioada vietii mele, dar aceastea "nu au fost in carti" pentru mine. Acestea nu erau calea potrivita pentru mine. Acestea se afla in sfera posibilitatilor infinite, dar nu se regasesc in domeniul pentru care eu sunt venit aici.

Nu poti actiona in directii infinite in acelasi timp. Tu poti actiona dupa cum este potrivit, intr-o singura directie. Cheia este ca tu sa cunosti acea directie potrivita, pentru tine in momentul prezent, acolo unde te aflii. (ca nivel de constienta)



Secretul nedezvaluit 2

Cum interfera subversiv Subconstientul

Puterea intentiei



Un al doilea punct principal din filmul “Secretul” este Puterea Intentiei.

Conform “Secretului”, tu poti atrage ceea ce doresti, prin canalizarea intentiei tale in mod constient in acea directie.

Prima problema despre toate acestea este faptul ca cea mai mare parte a pocesului de atractie care are loc, se desfasoara ca amplasament, in subconstient. Cu alte cuvinte, eu atrag spre mine lucruri neintentionate in mod constient. In al doilea rand, subconstientul meu are capacitatea sa “interfere”, sa se amestece cu cele ce le aleg deliberat, constient. Indiferent cat de bune sunt abilitatile mele in vizualizari, simtiri si intentii, daca am un program ruland in subconstient contrar cu intentia mea constienta, va exista interferenta si conflict.

De exemplu, daca in mod constient imi propun intentia de a deveni bogat, dar in celasi timp, am si programul subconstient care spune: “Bogatia e rea, banii sunt ochiul dracului. Oamenii bogati sunt rai si egoisti.”, exista o parte din mine care va avea grija ca eu sa nu ajung bogat. Acea parte din mine va avea grija sa-mi saboteze bogatia, pentru ca una din valorile mele personale este aceea de a fi o persoana buna si de a face lucruri de bine, si in plus, eu mai am ideea ca bogatia contrazice aceste lucruri. A declansa un program subconstient, inseamna mai mult decat faptul de a imprima o intentie constienta la nivel de suprafata. Se cere mai mult decat ganduri pozitive, sentimente pozitive, sau sa faci actiuni pozitive. Toate acestea sunt foarte bune, si fac parte integranta din marele proces global de manifestare. In plus, este necesar inca un lucru: acela de a ne aduce la cunostinta care sunt programele subconstiente, si de a salva energia care este tinuta de ele, in acele patternuri, de a o elibera, inainte de a lansa intentiile constiente.

Este exact ceea ce va invat in “Puterea Practicii”. Veti invata un proces simplu in 3 pasi, numit cei “3R”, pentru a va elibera de gandurile si credintele limitative, astfel incat fiinta ta sa se poata alinia cu viata ideala care ii este destinata.

Dar, momentan, sa continuam cu revelarea secretului nespus....

Secretul nedezvaluit 3

De ce nu obtii ceea ce doresti, focusandu-te pe ceea ce doresti!



Cheia finala oferita in “Scretul”, este chiar Legea Atractiei: asemanatorul atrage asemanatorul. Tu poti avea, face sau fii, orice doresti, atragand acel lucru in viata ta. Am vorbit deja mai devreme, de ce “orice” si “infinte posibilitati”, sunt practic ineficiente. Ceea ce tu ai nevoie de fapt, este lucrul potrivit pentru tine, in acum si aici.

Ultimul punct de refeinta din “Secretul” este acesta: legea atractiei functioneaza bazata pe “a fi” versus “a avea”.... Asa cum o carte buna candva spunea, “Cauta intai imparatia lui Dumnezeu, si toate celelalte lucruri iti vor fi adaugate tie”. (Matei 6.33)

Regatul lui Dumnezeu este o stare de a fi, o stare de constiinta. Acesta este locul in care se afla comoara ta. In acest mod si nu in altul, vei deveni tu sanatos, fericit si implinit. Aceste “lucruri” in viata sunt un rezultat al starii tale de a fi.

Fiinta ta atrage viata ta.

De-a lungul filmului “Secretul” o mare atentie se acorda lucrurilor materiale si rezultatelor exterioare, caci cineva poate dori o masina noua, o casa noua, o slujba noua, etc. Oamenii sunt incurajati sa vizualizeze produsele pe care le doresc, sa aiba o viziune clara asupra lor, sa le simte reale chiar acum, si sa tinda catre circumstantele ideale astfel incat sa atraga ce doresc.

Problema esentiala in toata treaba consta in “a vrea”. A vrea bunuri materiale duce atentia spre cele ce inca nu le am. Cu toate ca esti instruit sa vizualizezi si sa simti ceea ce doresti ca o realitate prezenta, tu faci totusi toate aceste lucruri din cauza ca vrei ceva, ca urmare a faptului ca nu ai acel ceva. Adica exista ceva in exteriorul tau, pe care in mod curent nu il ai, si pe care il vrei, in ideea de a putea experimenta viata pe care o doresti. Intreaga notiune se bazeaza pe lipsa, dorinta, si cautate in afara ta. Experienta care decurge este urmatoarea: “Vreau ceva pe care nu-l am”. Mintea ta subconstienta stie acest lucru, chiar si atunci cand mintea ta constienta este procupata sa stabileasca intentii pozitive.

In concordanta cu ce ne spune “Secretul”, subconstientul tau nu recunoaste diferenta dintre vizualizare si fiintare. Chiar asa?? Mintea constienta poate experimenta acel lucru ca fiind real, dar subconstientul stie poanta: jocul – vreau, pentru ca nu am. In starea mea de “fiintare”, eu ma aflu intr-o stare de a vrea, de a dori.

Deoarece subconstientul stie ca tu te aflii intr-o stare de cautare in exteriorul tau in ideea de a capata ceva care iti lipseste, el isi va rula programele lui in concordanta, de saracie-lipsa-necesitate, si va duce la realizare programele anti-sanatate, anti-bunastare, etc. Cantitatea de interferente in acest proces este enorma. Astfel,procesul este blestemat sa esueze.

Legea Atractiei in sine nu are nici o fisura, ci modul in care este ea prezentata in film, este cel care conduce intr-o directie eronata.

Legea atractiei se bazeaza pe fiintare, nu pe a avea. Ea spune ca asemenea atrage asemenea. Aceasta este o idee energetica. Cand ceva vibreaza la o anumita frecventa, acel ceva atrage ceva pe aceeasi frecventa.

De exemplu, daca doresti sa experimentezi iubirea, atunci adu iubire in fiintarea ta, tu fii cel care sa gandesti ganduri de iubire, sa simti sentimente de iubire, si sa faci actiuni iubitoare.

Atunci cand vei gasi iubire in tine insuti, vei experimenta iubirea. Aceasta este o experienta, o stare interna, care intotdeauna va deveni oglindita de lumea exterioara. Starea ta interna de fiintare atrage frecventele din mediul inconjurator care rezoneaza cu frecventa ta. Daca tu traiesti intr-o stare interioara de deplinatate, abundenta si gratitudine, vei experimenta acest lucru in experienta ta in mediul tau inconjurator.

Acesta este motivul pe care noi ne focusam in programul nostru cel nou, anume pe contextul tau intern, pe orientarea ta energetica fundamentala; caci acesta este lucrul care atrage in viata ta ceva. Aceasta spune mai multe decat cele privitoare la gandurile tale, sentimentele tale sau chiar actiunile tale(desi si toate astea sunt si ele esentiale), este vorba despre cine tu esti, si aceasta e factorul care atrage ceva in viata ta. Cand tu devii constient despre cine tu esti, si traiesti din simtamantul posibilitatilor tale “prima-ntai”, viata ta se va desfasura in fata ta in perfecta integritate.

Programul Puterea Practicii iti da detaliat instructiuni pentru a accesa pe cel care tu esti si pentru a face shiftul intr-o stare plina de putere, in care se manifesta pacea, conectarea si bucuria.

Momentan, sa continuam discutia noastra in legatura cu probleme care apar legat de rezultate si ce se poate face despre asta...

Problema cu rezultatele

Culturii noastre ca intreg, ii lipseste vehiculul necesar Legii Atractiei privitor la nivelurile esentiale sau energetice. Din aceasta cauza, multe programe de dezvoltare personala si chiar credintele noastre dominante din intreaga noastra cultura, sunt in mod automat-mostenit setate pe starea de frustrare.

Bunurile materale, pe care noi nu le avem, sunt un puternic mobil pentru noi. Reclamele ne spun ca aceste lucruri materiale care ne lipsesc ne vor face mai fericiti, mai sanatosi, mai satisfacuti de experientele noastre, asa ca noi dorim aceste lucruri sa fie din abundenta. Noi nu dorim cele necesare doar pentru a supravietui si prospera, dar noi vrem si mai multe, pentru a fi la adapost si in siguranta.

Este o chestiune de dinamica simpla si logica. Noi purtam aceasta dinamica in dorinte excesive dincolo de bunurile materiale, in toate domeniile vietii.

Deci, nu bunurile materiale sunt acelea pe care le cautam, cat REZULTATELE. Noi dorim sa pierdem in greutate, sa obtinem mai multi bani, noi dorim sa castigam un premiu, o distinctie, sau un campionat, si mai vrem sa realizam asta sau asta. Bineinteles ca asta vrem.

Ce e rau in asta? Nu despre asta este vorba in viata?

Atunci, haideti sa luam cateva exemple, ca sa vedem unde ne conduce focusarea pe rezultate.

Cum sunt un iubitor de sport si in special de baschet, voi folosi exemple din acest minunat joc. Primul, este in legatura cu echipa NBA a orasului meu natal, Denver Nuggets.

Nuggets au mult talent. Ar fi si cazul, ei au unul din cele mai ridicate state de plata din liga. Ei au niste personalitati deosebite, niste jucatori fabulosi, si in plus, sunt echipa orasului meu natal. Spun asta, dar este oare adevarat? Nevasta mea m-ar intreba: “De ce te uiti la ei daca te fac atat de tare sa te superi?” – acesta este un comentariu pe care ea mi-l face frecvent. Acestuia i se va adauga “ Poate ca n-ar trebui sa te mai uiti la ei”.

Daca iubesc baschetul si echipa mea locala, cum se intampla ca experimentez atat de multa frustrare atunci cand ii privesc? Ma asez in fata ecranului presupunand ca ma voi simti bine, si sfarsesc strigand la televizor timp de cateva ore, apoi raman intr-o dispozitie proasta restul serii. (Cred ca ar trebui sa merg sa meditez dupa asta, pentru a reveni intr-o stare buna).

Deci care este problema mea? Problema mea este aceea ca am devenit complet obsedat de rezultate. Ei au atat de mult talent, si fac niste meciuri atat de bune, incat m-as putea bucura foarte mult privindu-i. Totusi, daca ei pierd, eu nu ma mai bucur de meci. Este baschet, un sport pe care il iubesc. Totusi, daca ei nu obtin rezultatul victoriei, eu nu ma mai bucur de meci. Cateodata e asa de rau, incat nu pot nici macar sa urmaresc jocul in sine, ci ma uit doar, la sfarsit, la scor. Pierd bucuria urmaririi jocului, pentru ca sunt atat de focusat pe rezultat. Am facut acelasi lucru cu meciurile de baschet al fiului meu cel mai mare. Imi pot ruina intrega experienta, facandu-mi griji daca el va avea destul timp de joc, daca va marca destule puncte, ori daca echipa lui va castiga sau nu. Bineinteles, acest lucru este amplificat de un alt rezultat la care ma gandesc, anume daca va putea obtine o bursa scolara la colegiu sau nu, ceva ce stiu ca doreste in mod pasionat. Pentru ca am fost concentrat pe aceste rezultate, de prea multe ori am pierdut bucuria de a urmari jocurile.

Atunci cand ne concentram exagerat pe rezultatele dorite, pierdem bucuria activitatii in sine.

Este experienta din cadrul actiunii insasi, cea care face sa aiba rost actiunea respectiva. De cate ori pierdem noi experienta implicita a activitatilor, in societatea noastra orientata pe rezultate?

Noi ne cantarim pe noi insine si ne judecam pe noi si pe altii dupa rezultate si dupa lucrurile pe care le avem. Daca nu avem acestea, ne simtim nepotriviti, nesiguri si tematori pentru viitorul nostru.

Nu numai ca pierdem distractia actvitatilor noastre, pentru ca suntem obsedati de rezultate, dar deseori nici nu ne angajam in ceea ce iubim, de teama unor rezultate proaste. De cate ori nu te-ai oprit sa faci ceva de teama nereusitei? Intr-un joc ca baschetul, jucatorii vor rata deseori lovituri directe la poarta, de teama esecului. Cel putin, ei totusi se afla in joc (ceea ce este un bun inceput), numai ca pierd deplinatatea experientei. Au existat dati in viata ta cand n-ai avut curajul sa faci primul pas catre ceva ce iubeai, gandindu-te ca n-ai fi bun la asta? Sunt lucruri pe care iubesti sa le faci, dar pe care nu le faci? Ce inseamna asta? Ti-e teama ca nu vei reusi?

Un alt efect negativ al concentrarii tale pe bunurile materiale si rezultate este urmatorul: acela ca vom face tot ce este necesar pentru a obtine aceste lucruri. Vom privi chiar drept o calitate admirabila sa faci orice pentru a obtine ceva. Daca dorim bani, ne vom lua slujbe pe care le uram, sau care ne fac sa suferim pe noi sau pe altii. Cand suntem supra-atasati de a obtine un anumit lucru, vom rationa asa: “scopul scuza mijloacele”. Nu vom lasa pe nimeni si nimic sa ne stea in cale. Chiar daca asta inseamna violenta sau chiar razboi. Razboiul este un ultim exemplu de absurditate a scopului scuza mijloacele. Razboiul raneste pe toti cei implicati in el.

Intotdeauna m-am intrebat daca scopul scuza mijloacele. Oare o slujba de 40-60 de ore pe saptamana este justificata de banii pe care ii castigi? Mai ai timp si energie ramase, ca sa te bucuri de banii obtinuti? Sau petreci weekendul doar ca sa te refaci, sa o faci din nou? Chiar mai rau, petreci weekendul prins in aceeasi munca?

Dar ce se intampla in cazul in care nu primesti ceea ce doreai, dupa ce ai fost atat de obsedat de rezultat? Sa nu obtii ceea ce doresti (sau sa percepi ca fiind un esec), te va face si mai obsedat, sau frustrat, sau stresat. Si vei putea spune, “Ei, bineinteles, asta este. Noi dorim lucruri. Ne chinuim pentru ele. Facem ce avem de facut. Cateodata castigi, cateodata pierzi. Traieste cu asta. ...utu-i! Asta-i viata.”

Se poate sa fie adevarat. Ei bine, este adevarat, dintr-un punct de vedere. Daca acesta abordare te satisface, este perfect. Daca esti ca mine, si nu functioneaza pentru tine, daca focusarea pe rezultate nu iti aduce rezultatele pe care le doresti, si daca in schimb, iti creeaza tensiuni, conflict, si auto-judecata, atunci poate vrei sa incerci o noua strategie, asa cum am facut si eu.

Pana acum, v-am prezentat dedesubturile filmului “Secretul” si aratat cum prezentarea din acest film, duce la un drum gresit.

Kevin

Kevin Schoeninger

www.DiscoverYourPractice.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...