marți, aprilie 23, 2013

Ce inseamna dragostea?


Postat Maria


Cat de des ti se intampla sa intalnesti (sau ti se adreseaza) oameni care afirma ca (te) iubesc? „O iubesc foarte mult” si „Il iubesc cu adevarat”, ai fost vreodata martora/martorul unor astfel de confesiuni, in momente dificile, sau chiar tragice, pentru relatia respectiva?

Si daca „da” (imi inchipui ca nu traiesti izolata la o cabana meteo ci in lumea reala, unde aceste intamplari sunt inevitabile) te-ai intrebat, cumva, mirata de comportamente de neinteles (sau contradictorii), daca cel/cea care iti incredinteaza sentimentele lui/ei chiar iubeste? Si, mai ales, ce naiba (ptiu!, in ce saptamana m-am gasit sa vorbesc colorat) inseamna dragostea? Ce este ea?

Imi permiti sa fac un pic pe inteleptul? (nu ca as tine cont de impotrivirea ta, ai uitat ca esti pe blogul meu, pe care, incidentally, il indragesc?) Vreau sa-ti spun ce este dragostea, la capatul a 4 decenii de investigatie. De fapt, sunt sanse bune sa stii si tu. Prin urmare, hai sa ne comparam insight-urile:

Dragostea nu este doar un sentiment (sau o emotie, sau ceva „ce simti”). Este mai mult decat atat. Nu oricine simte ceva placut, sau intens, sau euforizant, sau cald si nu oricine isi doreste foarte tare sa fie impreuna cu cineva, sau macar sa ii poata vorbi, sau sa il/o atinga, se afla in situatia de a numi experienta traita „dragoste”. Nu e doar un sentiment.

Este si angajamentul de a actiona pentru a proteja cele mai bune interese ale celuilalt.
Adrian Nuta 


2 comentarii:

Anonim spunea...

I visited multiple web pages however the audio feature for audio songs present at this site is in
fact superb.

Look into my web site - does raspberry ketones work

Inchirieri auto Bucuresti spunea...

Dragostea este un lucru care se afla in constinta umana.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...