vineri, septembrie 28, 2012

Daca arcul ti s-a frant , si nu mai ai nici o sageata ,trage,trage cu inima


Postat Maria
In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului atunci este momentul sa culegem roadele.
In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii .
Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si reafirmarii legaturilor.
Ascendentul momentului de Luna Plina este in Fecioara gradul 26:28 , este un ascendent de pamant, mutabil ce va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu pot aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Balanta plasat in casa banilor, valorilor , asta inseamna ca aceasta energie ne va influenta viata in urmatoarele doua saptamani, isi va pune amprenta atat asupra experientelor pe care le vom avea dar si asupra modului cum abordam aceste experiente . Daca Mercur in Balanta ne va face sa “ cantarim” la nesfarsit ambele parti ale unei probleme , vom compara si iar vom compara orice , incercand sa gasim solutia perfecta , cu Mercur in casa II , zicala “ banii vorbesc “ este evidenta pentru aceasta planeta ce energizeaza casa valorilor personale , a banilor castigati prin eforturi proprii . Mercur este mesagerul, comunicatorul si observatorul si are capacitatea de a intelege orice situatie “ doar guverneaza mintea “ , dar nu este o energie ce se gandeste prea mult la viitor, ar fi bine sa fim mai atenti , nu trebuie sa lasam ceva doar doar pentru ca ni se promite “ aventura vietii “ in legatura cu banii , cu fel de fel de valori . Pot aparea fel de fel de capcane iar salturile financiare spectaculoase se pot dovedi a fi pline de smecherii .
Dorinta de a castiga mai multi bani poate fi principalul gand in aceste zile, dar daca tinem seama de faptul ca Mercur in Balanta este in conjunctie cu Saturn in Balanta , atunci restrictiile si limitarile in acest domeniu nu sunt catusi de putin intamplatoare . Saturn in casa valorilor pe un grad anaretic , gradul 29 Balanta , un grad Karmic , un grad de urgenta poate aduce schimbari majore dar si pierderi majore. Pot exista unele probleme in luarea deciziilor , pot aparea evaluari si reevaluari a situatiilor inainte de a lua o decizie, poate aparea o frica de necunoscut , un atasament fata de situatiile, oamenii care ne vorbesc intr-un limbaj familiar si obisnuit si de aici teama de a imbratisa necunoscutul. In astrologie , gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza , de urgenta , de destin , cu mult stres care forteaza intr-un anumit fel nevoia luarii unei decizii. Saturn in Balanta in casa II este un profesor dur care testeaza “ valoarea unei relatii, casnicii , a unui partener “ iar gradul 29 adauga complicatii in luarea unei decizii , re-evaluarea unei decizii din cauza unor informatii noi . Nu va grabiti cu deciziile in aceasta perioada deoarece “ puteti plonja intr-o piscina inainte sa verificati daca este apa in ea”.
Intr-o conjunctie mai larga cu energia mercuriana este Soarele in Balanta gradul 7:22 in opozitie cu Luna in Berbec gradul 7 :22 , aspect ce formeaza faza maxima a Lunii Pline in Berbec .

Soarele in Balanta ofera adaptare , echilibru, stari ce penduleaza intre spontaneitate si meditatie , abandon si manie , tact si recul, este un limbaj energetic al unui soare aflat in cadere ce va oferi stari alternante de la cea mai vie exaltare la cea cea mai adanca depresie. Filosofia de viata a energiei Soarelui in Balanta are o legatura directa cu linistirea spiritelor , rezolvarea situatiilor dramatice prin diplomatie si farmec potolit. Luna in Berbec aduce ambitie, nevoie de libertate, independenta si o dorinta intensa de a reforma si schimba conditiile existentei noastre fiind capabili de a trece peste toate obstacolele , actionand rapid in situatiile critice. Luna intr-un semn de foc ne face destul de usor sa reactionam cu manie, are in cartea ei de vizita “mai intai eu” si o dorinta inimaginabila de a fi puternici, de a nu depinde de nimeni, dar mare atentie, aceste dorinte pot fi puse in valoare cu o fermitate clara sau cu scandal. In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .
Aceasta Luna Plina cu Luna in Berbec in opozitie cu Soarele in Balanta genereaza conflicte interioare puternice, nelinisti, fantasme, stari febrile, predispozitii catre accidente datorate marii agitatii interioare, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, lipsa a claritatii gandurilor si multa nervozitate.
Luna Plina in Berbec activeaza axa I–VII, o axa a relatiilor, putand indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente , dusmani care se pot manifesta deschis.
Aspectul de Luna Plina , adica opozitia dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta gradul 7:22 formeaza cu Uranus in Berbec si Pluto in Capricorn un careu in T cardinal ce poate genera crize si sentimente vulnerabile , schimbari dramatice. Uranus este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. Uranus in conjunctie cu Luna Plina in Berbec ne face destul de nervosi , neastamparati, plini de nerabdare , eruptivi, reactionand navalnic . Cand Uranus participa la “ corul astral” nu poti canta ceea ce vrei tu , aici planificarea nu tine si toata lumea este in aceeasi barca. Indiferent de ceea ce vine , nu poate fi controlat . Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot agrava aceasta lupta . In acelasi timp , putem vedea mai bine “ fata unei relatii, a unui partener , asociat “ incercand sa ne transformam si sa scapam de dependentele care genereaza inhibitii si constrangeri . Excesul de independenta ne poate face sa simtim legaturile obisnuita ca pe niste lanturi ce ne sufoca . Luna Plina aduce intotdeauna in lumina fructele unor semninte plantate in trecut , nemultumirea generata de ceea ce putem culege acuma este imensa . Atat Uranus cat si Pluto sunt energii care nu te intreaba daca vrei sa te eliberezi de tot ce nu-ti aduce multumire sufletului, acest moment astral poate destabiliza totul neputand parca face nimic sa evitam modificarile necesare vietilor noastre . Schimbarea nu este rea , chiar trebuie sa invatam acest lucru daca vrem sa evoluam iar Pluto ne spune ca a venit timpul sa dam deoparte tot ce este vechi si nu mai serveste interesului nostru . Este o perioada de agitatie emotionala fiind necesara o mai mare flexibilitate si obiectivitate. Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul personalitatii, individualitatii , parteneriatelor , familiei . Urmeaza o perioada in care vom dori sa ne exprimam intr-o maniera extrema, sa ne transformam radical, dar nu oricum, ci incercand sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim in viata noastra. Atat femeile cat si barbatii pot experimenta dificultati in relatii, putem vorbi aici de solicitari maxime in aceasta perioada , chiar brutalitate din ambele parti ceea ce poate avea ca efect despartirea, alungarea din viata noastra a persoanei pe care o iubim.
Situatia devine exploziva si datorita conflictului dintre Venus in Leu si Marte in Scorpion ce va sti sa induca lupte puternice intre dorinte si valoarea acestora ,fiind destul de greu sa mentinem relatii armonioase cu ceilalti . In relatii, sentimentele pot deveni un amestec de dragoste si ura , dispozitiile sunt pline de capricii tinzand sa nu mai stim ce vrem , ce sa iubim, ce sa respingem .
In legatura cu Luna Plina in Berbec si Uranus in Berbec se afla asteroidul 59 Elpis ( Speranta ) numit asa dupa Zeita greaca a sperantei, nadejdii in mai bine .
In mitologie , Elpis este Zeita Sperantei , ea este descrisa ca fiind o femeie tanara inconjurata de flori si cu un corn al abundentei in mainile ei. Elpis –speranta a fost inchisa impreuna cu toate darurile de la Zei in cutia Pandorei . Atunci cand curiozitatea Pandorei a atins apogeul , ea a deschis cutia cu darurile de la zei , toate spiritele au scapat cu exceptia lui Elpis care a ramas in cutie singura sa mangaie omenirea . Din acest motiv, Elpis-speranta este gasita printre oameni , a ramas singura sa dea sparanta oamenilor . In vremuri grele, Elpis este prezenta amintindu-ne , reamintindu-ne ca nu trebuie sa ne pierdem speranta . Acest moment astral ce aduce furtuni in viata noastra ne ofera totusi o raza de speranta prin sustinerea data de energia acestui asteroid Elpis . Speranta este ancora noastra in mijlocul acestei furtuni astrale si promite sa ne dea o parte din lucrurile bune necesare vietii noastre . Influenta majora a acestei Luni Pline in Berbec va fi asupra semnelor cardinale Berbec,Balanta ,Rac ,Capricorn,in special asupra celor nascuti in jurul datei de 29(plus,minus trei zile ) dar si asupra celor care au planete in termen de trei grade de gradul 7 Rac,Capricorn,Balanta ,Berbec .Domeniul de viata din harta natala energizat de aceasta Luna Plina devine furtunos dar asteroidul 59 Elpis va tine de mana , va da o speranta , o iesire din acest tsunami astral. Deoarece Uranus este retrograd in conjunctie cu Luna Plina in Berbec si cu asteroidul 59 Elpis , inclin sa cred ca speranta oferita de acest aspect astral se gaseste undeva in trecut ; fie ca vorbim de o relatie ,un partener,un loc de munca , un parinte , a ramas ceva in trecut care acuma se poate intoarce intr-un mod imprevizibil , neasteptat dandu-ne o raza de speranta .
Sa fiti binecuvantati .
“ Cand inima plange pentru ce a pierdut , spiritul se bucura pentru ce a gasit “ -aforism sufit

3 comentarii:

Anonim spunea...

MARIA SCUMPA, CRED CA NU AI INTELES, NU STIU DESPRE CARE FOTOGRAFIE E VORBA, PROBLEMA ESTE CA FLORICELELE DIN STANGA PAGINII IMPREUNA CU URSULETUL, SUNT SUPARATOARE, MISCATOAREEEEEE. MULTUMIM PT.INTELEGERE.

MARIA spunea...

Ok. Cam grea de cap sunt.

Anonim spunea...

ESTI O DULCE, MULTUMIMMMMMM

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...