marți, mai 22, 2012

Fiecare gand pretinde ca totul conteaza si are o mare importanta-nu va luati gandurile prea in serios

Postat Maria
• Mai toti oamenii isi petrec intreaga lor viata inchisi si limitati de propriile lor ganduri. Ei nu trec niciodata dincolo de spatiul ingust, creeat mental, de acel sentiment de sine paralizant, particular care este conditionat de trecut.
• In voi, ca si in fiecare fiinta umana, se afla o dimesiune a constiintei mult mai adanca decat gandirea. Ea este adevarata esenta, a ceea ce sunteti voi cu adevarat. I-am putea spune prezenta, constiinta nelimitata, sau constiinta neconditionata. In invataturile vechi, ei I se spune Hristos din interiorul nostru sau natura noastra de Buddha. 
• A gasi aceea dimensiune va elibereaza pe voi si lumea de suferinta care este adanc prinsa in voi si in ceilalti, pentru ca ,,micul eu” fabricat mental este tot ceea ce voi cunoasteti si va determina viata. Iubirea, bucuria, veselia, creativitatea si pacea cea mai adanca nu pot apare in viata vostra decat numai prin aceea dimensiune a constiintei neconditionate. 
• Daca veti putea vedea si recunoste chiar si ocazional gandurile ce trec prin mintea voastra ca fiind doar ganduri si daca voi veti putea observa propriile emotii mentale ale tiparelor voastre reactive, si puteti sa le vedeti ca un martor, chiar in momentul in care se intampla asta, chiar atunci, aceea dimensiune profunda, se iveste in voi si iese la lumina, constiinta nelimitata in care toate gandurile si emotiile se intampla – spatiul interior fara timp in care continutul vetii noastre se dezvaluie. 
• Suvoiul gandirii are o enorma energie, si de aceea va poate trage in el, usor. Fiecare gand pretinde ca totul conteaza si are o mare importanta. Si cauta sa va prinda intreaga atentie – complet. 
• Iata o noua practica spirituala pentru voi: nu va luati gandurile prea in serios. 
• Cat de usor este pentru oameni sa ajunga sa fie captivi in inchisoarea conceptelor lor. 
• Mintea noastra in dorinta ei de a cunoaste, de a intelege si de a controla, se inseala asupra gandurilor si punctelor de vedere despre adevar. Ar trebui sa spuna: este ceea ce este. Si ar trebui sa fii mult mai deschis decat gandirea ta pentru a realiza ca atunci cand cauti o explicatie a vietii tale sau a altcuiva, si vrei sa intelegi cu mintea comportamentul cuiva si il analizezi, sau atunci cand judeci o situatie anume, nu este nimic altceva decat un punct de vedere, una din multele perspective posibile. Nu este nimic altceva decat o increngatura de ganduri. Dar realitatea este unita si intreaga si in ea toate lucrurile sunt interconectate astfel incat nimic nu exista in sine insusi si datorita lui insusi. In realitate, fragmentele de gandire taie acest spatiu de lucruri legate unele de altele, le taie in bucati de concepte. 
• Mintea ganditoare este folositoare si o unealta puternica, dar este si foarte limitativa atunci cand va controleaza complet viata, si nu mai realizati ca ea este numai un mic aspect al constiintei neconditionate care sunteti voi in esenta. 
• Miracolul nu este un produs al mintii. Intelegerea adanca care este un miracol, apare prin simplul fapt al acordarii complete a atentiei voastre cuiva sau unui lucru. Atentia este inteligenta primordiala, constiinta insasi. Ea dizolva barierele create de gandirea conceptuala si cu asta vine si recunoasterea faptului ca nimic nu exista prin sine insusi. Ea intalneste observatorul, iar ceea ce este observat este chiar campul unificat al constiintei. Este vindecatorul separarii. 
• De fiecare data cand esti scufundat in gandirea compulsiva, tu fugi de ceea ce este. Si nu vrei sa fii acolo unde esti. Aici si acum. 
LINISTEA VORBESTE – Eckhart Tolle

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...