luni, martie 19, 2012

Grupul Voi sunteţi atraşi de drame. Ca toţi actorii, v-aţi învăţat bine rolurile şi aţi pregătit piesa înainte să se ridice cortina

Postat Maria
Drama Jocului
Vom începe cu un singur cuvânt, pentru a vă arăta acest nou punct de vedere. Mulţi dintre voi vor avea reţineri în faţa cuvântului, când îl vor auzi, pentru că are adesea o semnificaţie negativă. Cuvântul este „dramă.” O, chiar că nu vreţi drame în viaţa voastră. Dacă apare drama în viaţa voastră, spuneţi: „Nu lăsa drama asta aproape de mine. Nu vreau să iau parte la ea!” Dar realitatea este că oamenii joacă o mare dramă. Asta e ce vaceţi. Voi sunteţi atraşi de drame. Voi sunteţi inexorabil atraşi de drame. De aceea vă place să vă uitaţi la televizor şi la filme. Este foarte relaxand să priveşti la drame jucate în vieţile unor oameni faţă de care nu ai nici un ataşament. De aceea sunteţi cât de încântaţi să mergeţi la o piesă în care cineva joacă un rol. Acum să luăm acel actor pentru o clipă şi să ne punem în locul ei/lui... ce se întâmplă cu actorul de pe scenă? Actorul se gândeşte: „Aa, spectatorii plâng şi asta înseamnă că fac o treabă bună.” Dorinţa voastră cea mai mare ca actori este să duceţi spectatorii de la lacrimi la râs, pe măsură ce urmăresc întreaga dramă a personajului pe care îl reprezentaţi. Ca şi acel actor de pe scenă, voi exprimaţi o dramă în propria voastră viaţă. Voi exprimaţi o idee, un mesaj şi o poveste, cam în acelaşi fel în care o face un actor pe scenă. Voi sunteţi un spirit care joacă drama dificilă de a pretinde că este om. Ca şi toţi actorii, v-aţi învăţat bine rolurile şi aţi pregătit piesa înainte să se ridice cortina. Chiar aţi scris voi înşivă scenariul şi cuvintele în perioada de planificare a vieţii dinainte de a vă naşte.
Singura diferinţă este că jucaţi această piesă pe scena liberului arbitru, aşa că nu sunteţi constrânşi să rămâneţi în cadrul scenariului pe care l-aţi scris. Întreaga pieasă poate fi improvizată. Dar chiar şi atunci când vă exercitaţi capacitatea de improvizaţie, întotdeauna vă miraţi dacă sunteţi într-adevăr „pe calea voastră”, sau „în scenariul vostru”. Sunteţi atraşi în mod natural spre a vă întoarce la scenariul pe care l-aţi scris pentru voi înşivă. Voi sunteţi toţi actori. Voi jucaţi cu toţii o dramă individuală. Deci haideţi să îndepărtăm unele idei negative din jurul cuvântului „dramă” şi săî ne uităm la efectul ei pozitiv.
Regulile dramei
Noi vă spunem că nu există reguli la drama vieţii. Chiar şi aşa, există idei şi conceppte care vă pot ajuta să înţelegeţi felul în care lucrează cu adevărat. De fapt, este ca şi cum am trage la o parte vălul pentru a vă arăta ce esteîn spatele cortinei scenei pe care jucaţi. Acum tragem cortina la o parte pentru a vă arăta unele idei simple, care v-ar putea ajuta să dobândiţi această perspectivă nouă. Prima idee este atât de simplă, încât oamenilor le vine greu să o accepte, dar este singura linie conducătoare fundamentală a jocului vieţii. „Viaţa este o profeţie care se împlineşte singură”. Acum, pentru a înţelege pe deplin şi a îmbrăţişa această afirmaţie, trebuie să ne asumăm o mare răspundere. Adevărul este că majoritatea oamenilor nu sunt în general dispuşi să aceepe atâta răspundere. În loc de asta, ei acceptă ideea că există influenţe esterioare care controlează drama vieţii. „M-am născut cu asta. Ăsta este destinul meu. Asta e ceva cu care trebuie să mă lupt. Asta nu e greşeala mea.” Dar, dacă viaţa este cu adevărat o profeţie care se împlineşte singură – ceea ce şi este – aveţi de ales în fiecare secundă a zilei. Fiecare secundă din fiecare zi vă oferă o posibilitate de a vă schimba viaţa .... nu neapărat spre bine sau spre fău, dar pur şi simplu să o schimbaţi. 
Acum vă dăm un alt cocnept care vă va ajuta pe scena dramei voastre. „Fiecare schimbare în viaţă duce la ceva mai bun.” Piesa ar fi foarte plictisitoare dacă nu s-ar schimba nimic pe scenă. De fiapt, întregul scenariu depinde de o schimbare constantă; schimbarea este cea care face drama interesantă. Desigur că nu pare întotdeauna aşa, când tocmai v-aţi pierdut slujba, când se desface o relaţie, când sunteţi deprimat sau priviţi în lăuntru şi nu păreţi că vă regăsiţi. Chiar şi aşa, vă spunem că un lucru este constant pe termen lung – fiecare schimbare duce la ceva mai bun. Când sunteţi capabili să recunoaşteţi că aveţi alegeri şi că fiecare schimbare duce la ceva mai bun, puteţi înţelege atunci căi de a vă direcţiona drama.

Salturi printre posturi
Atunci când apăsaţi pe telecomandă şi săriţi de la un post la altul, veţi vedea atât drame care rezonează cu voi, cât şi unele care nu rezonează. Unele spectacole de televiziune sunt plicitsitoare, iar altele sunt foarte incitante, în timp ce unele educă şi altele vă fac să plângeţi. Ca spectator, treceţi printre canale pentru a le găsi pe cele care rezonează cu voi. Este important să înţelegeţi că acele canale separate sunt menite să atragă spectatori diferiţi. Acesta est emotivul pentru care sunt atât de multe. Sperăm că întotdeauna veţi alege un canal care vă împuterniceşte pe voi, privitorii. Acum puneţi-vă pe partea cealaltă a telecomenzii şi înţelegeţi că oi sunteţi actorul care joacă rolul; voi aveţi alegerea de schimba acel scenariu în fiecare moment. Voi aveţi posibilitatea de a privi acea dramă dintr-o perspectivă diferită, dacă alegeţi acest lucru.
Oamenii împuterniciţi care locuiesc acuma pe planeta Pământ vor privi la canale diferite decât oamenii din vremuri dinainte. Omenirea evoluează într-un ritm uimitor chiar în acest moment. Este posibil acuma să trecem cu toată puterea prin viaţa zilnică. Cu acea putere vine o mare cantitate de răspundere. Motivul pentru care majoritatea oamenilor încă nu merg în toată puterea lor, este că ei au rezerve faţă de preluarea răspunderii de care este nevoie pentru a echilibra acea putere. Luaţi răspundere şi veţi avea puterea. Răspunderea este echilibrul spre putere, aşa că apucaţi răspunderea în orice zonă pe care vreţi să o schimbaţi şi aşa va fi. Chiar dacă este doar un concept, chiar dacă este doar răspunderea de a recunoaşte că sunteţi un actor pe o scenă, acceptaţi că aveţi control asupra vieţii voastre. 
Ataşamentul faţă de dramă
Acum să privim aspectele negative ale dramei. Cum e cu persoana care spune: „Eu nu vreau nici o dramă în viaţa mea”? Ea merge în direcţia opusă şi fac totul pentru a evita drama în viaţa lor. Imaginaţi-vă că vă uitaţi la un post de televiziune în care eroul principal vine acasă şi află că soţia l-a părăsit dintr-o dată. Daă îi vedeţi lacrimile, furia şi durerea, este o experienţă umană adevărată şi o dramă intersantă; puteţi să relaţionaţi cu el şi să îi simţiţi durerea. Dacă se întoarce către camera de filmat şi spune:
„Nu mă supăr, trebuie să apară ceva mai bun pe calea mea.”
P-L-I-C-T-I-S-I-T-O-R. În clipa următoare,  butonul dumneavoastră a şi schimbat postul. Credeţi-ne când vă spunem că lucraţi cu un scenariu care vă duce cu uşurinţă prin dramă. Veţi avea suişuri şi coborâşuri. Majoritatea se străduieşte să abiă doar suişuri fără coborâşuri. Ideea este aici de a vă iubi atât suişurile cât şi coborâşurile, ca o frumoasă experienţă umană a sufletului. Acesta este scenariul dramei pe care aţi scris-o. Acelea sunt experienţele umane pe care aţi cerut să le jucaţi. Nu consideraţi că sunteţi negativi atunci când intraţi în dramă. Pur şi simplu eliberaţi-vă de ataşamentul faţă de dramă, pentru că acolo apare problema. Acolo apare dificultatea în viaţa voastră. Voi sunteţi spirite care pretindeţi că sunteţi oameni pe o scenă, iar , ca atare, întotdeauna veţi juca drame. Asta e natura voastră. Provocarea vine atunci când deveniţi ataşaţi de dramă, când deveniţi ataşaţi de scenariu şi când deveniţi ataşaţi de rolul pe care credeţi că îl jucaţi. Acest ataşament opreşte efectiv schimbările care sunt necesare în viaţa voastră. Ataşamentul vă plasează într-o buclă infinită a aceleiaşi drame, care se joacă iarăşi şi iarăşi. Eliberarea aşamentului faţă de un rezultat va elibera ataşamentul faţă de dramă în viaţa voastră. Aici apare libertatea schimbării şi aşa intraţi în totala împuternicire, când aveţi capacitatea de a schimba fiecare aspect al vostru şi chiar şi propriul scenariu, fără ataşament.
Inerţia mortală
Oamenii sunt creaţii ale obiceiului. Dacă faceţi o acţiune şi consideraţi că este un succes, atunci o veţi repeta, pentru a recrea acel succes. Este o situaţie omenească normală. Atunci când repetaţi iarăşi şi iarăşi acea acţiune, adesesa, succesul pe care îl aşteptaţi este eliminat, pentru că a dispărut elementul de schimbare. Dar voi continuaţi în acelaşi model, pentru că este familiar şi pentru că teama de necunoscut este mult mai puternică decât repetarea fără succes. Acea acţiune familiară creează inerţia. Inerţia este tendinţa unui corp liniştit să rămână liniştit, sau a unui corp aflat într-o mişcare rectilinie să rămână în mişcarea rectilinea, până ce nu se acţionează asupra lui din partea unei foţe exterioare. Adesea vedeţi inerţia ca o forţă constantă care vă ajută să rămâneţi pe un curs pe care lţai ales. Noi vă spunem acuma că forţa inerţiei din drama vieţii voastre a ucis mai mulţi oameni decât v-aţi putea imegina. Ea a sufocat mişcarea înainte în drama multor suflete. Moartea lentă de a trăi o viaţă de inerţie a ucis mulţi oameni.  
Să aveţi curajul de a schimba inerţia este un pas uriaş în împuternicire, care îi sperie pe mulţi. Scrierea propriei piese poate fi realizată prin voinţea de a ieşi din inerţie. Sgur că omenescul vostru vrea să spună: „Care este calea cea mai bună? Care este calea cea mai rapidă? Pe care drum este scenariul cel mai bun?” Noi vă spunem că nu există cotituri greşite. Acest lucru este dificl de înţeles de oameni. Pentru că, chiar dacă mergeţi pe calea lungă ocolită pentru a ajunge la destinaţie, va fi pentru că veţi învăţa ceva care v-ar fi scăpat, dacă drumul ar fi fost direct. Orice schimbare duce la ceva mai bun, aşa că experienţa sufletului s-ar putea chiar să favorizeze persoana care a trebuit să treacă prin toate aceste situaţii dificle. 
Sos de Cranberry
Vă întrebăm: Ce vreţi în viaţa voastră? Ce sunteţi dispuşi să acceptaţi? Sunteţi dispuşi să creaţi calea exact înainte ca picioarele să atingă pământul? Ce vă va costa asta? Vă va costa disponibilitatea, voinţa de a vă întreba ce puteţi face pentru a ieşi din piesă – a păşi în spatele telecomenzii şi a apăsa pe butonul de pauză, în timp ce evaluaţi toate părţile dramei proprii. Am mai vorbit de dramă înainte. A fost o vreme când asemănam drama cu marele smorgasbord al Pământului. Când oamenii trec prin faţa bufetului, iau puţină pasiune şi o porţie de iubire – şi iubesc iubirea – deci pun multe linguri de iubire pe farfuria lor. Apoi pun .şi puţină teamă pe farfurie, pentru că fără teamă nu aţi putea gusta cu adevărat iubirea, aşa că treceţi prin toată prezentarea şi în final ajungeţi sosul de crenberry. Sosul de crenberry este ceva ce asemănăm cu drama, pentru că este minunat şi adaugă armomă la tot, dar dacă pui prea mult, îţi acoperă toată farfuria. Mulţi dintre voi v-aţi întregat cum să vă creşteţi longevitatea, în aşa fel încât să puteţi trăi veşnic. Sperăm să nu faceţi asta. Sperăm că în momentul în care vă predaţi trupul acela, este bine folosit, plin de vânătăi şi aveţi zâmbete mari pe faţă, ca rezultat al folosinţei minunate pe care aţi primit-o de la acel trup. Trebuie să vă bucuraţi de acel trup, nu să-l prelungiţi. Bucureaţi-vă de aromele vieţii. Bucuraţi-bă de drame. Permiteţi-vă să priviţi la propriile voastre drame în mod obiectiv şi apoi puteţi să vă eliberaţi ataşamentul faţă de ele. Apoi puteţi spune: „Aceasta este doar o dramă care se joacă. Nu-i aşa că-i distractiv? Poate că nu îmi mai place drama asta, aşa că voi schimba drama.” Permiteţi-vă să jucaţi. 
Fixaţi-vă tonul
Vă mai oferim o altă sugestie. Vă fixaţi un ton vibraţional care începe drama fieţii voastre. Aceasta este vibraţia voastră. Vibraţia voastră este pur şi simplu un ton. Nu e corect şi nu e greşit. Nu este mai bun decât oricare. Nu este mai înalt sau mai jos, este pur şi simplu tonul vostru. Este vibraţia voastră unică armonioasă de Dumnezeu. Este piesa voastră individuală care vă dă o energie care poate fi văzută prin tot ce este. Vă cerem să învăţaţi acest ton şi să îl folosiţi de voie şi deseori. Acest ton este cel care aliniază energia universală pentru a atrage în mod natural vibraţii asemănătoare în vieţile voastre. Pe măsură ce creşteţi, veţi adăuga la acel ton prin preluarea de armonii de la cei din jurul vostru. Asta ar putea fi un crus, o carte sau pur şi simplu o persoană pe care o admiraţi şi doriţi să vă emulaţi. Aceste elemente pot adăuga supratonuri armonice la propriul vostru ton. Ce puteţi face este să vă adăugaţi armonii la tonul vostru, pentru a evolua şi a vă ascuţi propria voastră vibraţie. Pe măsură ce tonul vostru evoluează, tot aşa evolzueează drama vieţii voastre. Permiteţi-vă să adaptaţi energii de la alţii pentru a o transforma pe a voastră. Permiteţi-vă să priviţi prin toate posturile televiziunii, înainte de a alege piesele pe care vreţi să le incorporaţi în drama voastră. Alegeţi acele bucăţi care vă plac, care se adaugă vibraţiei voastre şi care vă întăresc împutenricirea. Adăutaţi acele tonuri la ale voastre şi numiţi-le ale voastre.
Oricine învaţă primii paşi pentru propiul dans de la altcineva. Oricine învaţă cum să îşi ţină piciorul şi să îl pună aici şi aici, apoi aici. În curând vor simţi muzica şi vor alege să adauge propriile mişcări şi după puţin timp îi vor învăţa pe alţii propiul lor dans unic. Este adaptarea voastră naturală a energiei, adaptarea voastră a luminii şi vibraţiei care va crea dramele voastre. Găsiţi acele lucruri care vi se adaugă, aduceţi-le la voi şi numiţi-le ale voastre. 
Dragilor, noi venim pentru a vă venera. Venim ca să stăm la picioarele voastre. Venim să ţinem oglinda în faţa voastră de multe ori, aşa încât vă veţi re-aminti cine sunteţi cu adevărat. Sperăm să îneţelegeţi să sunteţi cei aleşi. Voi sunteţi partea din noi care a a les să pună acest văl pe faţă, aşa încât să Îl puteţi vedea pe Dumnezeu.
Voi aveţi capacităţi pe care, chiar şi noi, cei din ceruri, nu le avem. Voi vă puteţi atinge unul pe altul. Voi puteţi să Îl vedeţi pe Dumnezeu de departe. Voi puteţi vedea lucruri, puteţi juca drame, puteţi să vă bucuraţi de viaţă şi chiar puteţi vea lacrimi. Dragilor, voi sunteţi expresia divinităţii în formă umană şi sperăm să aveţi o minunată experienţă umană. Sperăm să jucaţi drama pe deplin, iar când aţi terminat, să vă prezentaţi scenariul şi să spuneţi: „L-am jucat bine. Am avut o experienţă umană minunată.” 
Dragilor, a fost aşa o bucurie să fim cu voi. Aceste momente petrecute împreună sunt unice pentru noi, pentru că ne permit să ieşim în faţă şi să împărtăşim cu voi. Păstrătorul devine foarte bun în a ne permite să ieşim la iveală şi să ne legăm cu personalitatea lui, pentru că lucrăm cu el de 12,5 ani în această viaţă şi alte 12 vieţi înainte. Fiecare în parte dintre voi are aceeaşi legătură. Învăţaţi să aveţi încredere în ea. Învăţaţi să o lăsaţi să iasă la iveală. Voi aveţi o vibraţie specială a acestei vieţi, care este a voastră, încredinţată vouă, dată vouă chair de la începutul incarnării voastre aici. Găsiţi o cale de a o amplifica. Găsiţi o cale de a o scoate în evidenţă şi a vă armoniza cu ea. Găsiţi o cale de a o lăsa să transpară prin zâmbetul vostru şi ochii voştri şi Îl veţi vedea pe Dumnezeu în toţi cei pe care îi înâlniţi.
Vă lăsăm cu trei simple aduceri aminte: trataţi-vă cu cel mai mare respect, pentru că vă uitaţi în ochii Lui Dumnezeu. Sprijiniţi-vă cu orice ocazie, pentru că atunci când vă împuterniciţi reciproc, ridicaţi nivelul de vibraţie a tot ce este. Re-amintirea este un Joc frumos şi jucaţi-vă bine împreună.
Grupul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...