marți, decembrie 20, 2011

Iubirea este o putere incredibilă şi fără putinţă de comparat cu orice altceva putem avea în viaţa omenească

Noi localizăm “sursa” iubirii în afară noastră, aşa cum ar face soarele dacă ar crede că lumina proprie provine din dragostea pe care noi i-o arătăm. Şi noi suntem precum soarele; avem lumina în interiorul nostru. Avem în noi dragostea pe care o căutăm cu disperare în afară; în bunăvoinţa celor din jur, în răspunsurile iubitoare ale celorlalţi, în darurile sau în bucuriile altora. Nevoia noastră de a fi iubiţi sesizează faptul că ne aflăm..într-o eroare de localizare a sursei fericirii. Dorinţa de a primi dragostea celor din jur şi frustrarea cauzată de absenţa acesteia, frica de pierdere a unui partrener pe care-l investim cu puterea de a ne da sau a ne lua dragostea sesizează că proiectăm sursa iubirii în obiecetele existente în afara noastră. Iubirea este, însă, o putere incredibilă şi fără putiinţă de comparat cu orice altceva putem avea în viaţa omenească. Atunci cînd nu avem percepţia proprie “eu iubesc”, dispare bucuria, aşa cum soarele dispare în spatele norilor, lăsînd în urmă o dîră uriaşă de întuneric. Sufletul şi mintea care nu pot percepe iubirea în interior sfîrşesc prin a trăi disperări şi suferinţi fără margini. De fapt, iubirea nu dispare niciodată; singura care dispare este puterea noastră de a percepe prezenţa iubirii şi priceperea de a localiza sursa acestei energii în noi înşine. A iubi poate deveni.. o provocare, dar şi o decizie, o alegere de la care nu trebuie să ne abatem. Fie că cei din jur înţeleg sau nu iubirea noastră, iertarea, toleranţa, înţelegerea şi ajutorul pe care-l dăm în mod necondiţionat, alegerea noastră de a iubi trebuie să învingă orice fel de inerţie ce se va ivi în mod inerent din mediu. Se poate ca unii să ..ne pună eticheta “prost”, se poate ca alţii să ne suspecteze, se poate ca unii să speculeze iubirea noastră, iar alţii să ne creadă naivi. Orice etichetă este, însă, observată de către iubire, înţeleasă ca o limită a conştiinţei privitorului, ca o stare care caracterizează preferinţele acestuia. Iubirea transcede etichetele, recunoaşte subiectivitatea percepţiei, încetează să judece şi..dăruieşte pînă acolo unde – cum spune Hawkins – “se înconjoară de iubire”
.. Maria Timuc

4 comentarii:

Mihai din Iasi spunea...

Constiinta are limite ? ….poate e vorba de constienta draga mea !
Aceeasi varza …acelasi meniu ...Eul-ego iubeste …isi constata iubirea ca pe o calitate- energie ,iubirea la tine gandeste si analizeaza etichete ...si acelasi limbaj de lemn tehnico-pseudo-spiritual, uzitat in cliseele mentale tip MISA …(“transcede”) ! Mariuca draga !…pana ajungi sa experimentezi aceasta stare …de a fi in armonie totala…se vede ca ideile tale despre iubire sunt deocamdata doar din domeniul livrescului. Mai compilezi si tu de ici de colo …dar la asamblat … in loc de avion iti iese un dulap ! Pana la urma iubirea asta de care tot pomenesti este doar un cuvant …si cuvantul nu are realitate proprie ! Iubirea o descrii…doar iubind …dar uitand in acelasi timp…cuvantul cliseu…iubire !
Inima buna !

Maria spunea...

"Se poate ca unii să ..ne pună eticheta “prost”, se poate ca alţii să ne suspecteze, se poate ca unii să speculeze iubirea noastră, iar alţii să ne creadă naivi. Orice etichetă este, însă, observată de către iubire, înţeleasă ca o limită a conştiinţei privitorului, ca o stare care caracterizează preferinţele acestuia"
Inima buna si tie Mihai

Paul spunea...

Mihai, de ce sari asa? Vorbesti ca si cum cunosti iubirea dar esti in acelasi timp agresiv si caustic in critica. Eu cred ca mesajul Mariei e cat se poate de clar si curat. Mi se pare total degeaba lupta asta de concepte mentale. Constiinta vs. constienta, tu nu vezi ce faci aici? Hai sa ne batem in cuvinte? Constiinta nu are limite dar e limitata de mintea care nu poate intelege si traduce. De aici si aceste conflicte. Fiecare alege ce are la indemana (propriului nivel de constiinta) Evident ce toate cuvintele nu au realitate proprie dar inca nu am ajuns in dimensiunea a 4-a sa ne putem exprima fara ele. Nu e ca si cum ai putea sa explici cu adevarat cuiva ce este iubirea, cum ai zis si tu. Fii mai iubitor daca tot saluti cu Inima buna, nu e ca si cum Maria incearca sa spele creierii cuiva pt a obtine profit. Ea munceste din inima pentru a ajuta oamenii sa-si creasca constiinta. Nimeni nu e perfect.

Paul spunea...

Transcenderea egoului pentru a ajunge la adevarata iubire neconditionata divina este poate cea mai mare provocare a fiecarui spirit intr-o incarnare umana.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...