sâmbătă, noiembrie 26, 2011

O cale infailibila este aceea de a deveni tu insuti un exemplu de necontestat

Trebuie sa fim constienti ca totul se va schimba treptat si firesc. Vor dispare o multime de preocupari fara nici un rost, care acum se datoresc numai jocului si uitarii noastre. Vom tranzita incetul cu incetul de la verbul a face la firescul A FI, vom deveni stari. Asa am fost creati, deci acesta este firescul nostru, chiar daca acum nici macar nu-l putem intelege. In orice caz, ceea ce inca depaseste posibilitatile noastre de intelegere la semenii nostri nu trebuie nici sa ne surprinda si cu atat mai putin sa judecam.
Nimeni nu ne poate obliga sa ii preluam valorile dar nici nu putem obliga pe cineva sa le preia pe ale noastre. Daca avem un plus de cunoastere, o putem impartasi cu iubire iar daca va fi sau nu acceptata este responsabilitatea destinatarului. Oricum el va trebui sa o experimenteze in propria lui viata, pentru a stii cu adevarat ceva. Asa functioneaza Armonia Legii. O cale infailibila este aceea de a deveni tu insuti un exemplu de necontestat. O marturie vie a ceea ce tu spui. Cine va avea ochi de vazut va vedea. Pentru restul inca nu a venit vremea. Este atat de simplu!
Ce ar putea fi complicat cand esti sub o Lege atat de simpla si atotcuprinzatoare? Cand nu ai de ce sa iti faci probleme, avand tot restul Creatiei alaturi de tine? Intr-o totala Armonie, ce sau cine sa iti produca ceva dizarmonios? Poate vre-un semen care inca nu s-a trezit sa te atinga din greseala. Ce mare nenorocire ar putea sa fie? Doar este in somn, ce responsabilitate ai putea sa-i atribui? Candva se va trezi si nu va mai atinge, nici macar din greseala, pe nimeni.
Pare iar poezie dar nu este ceea ce pare a fi. De aici vine acel ”intoarce si celalalt obraz”. Inca nu am ajuns toti sa intelegem acel minunat de cuprinzator salut din sanscrita, care in urma cu vre-o sase mii de ani spunea ”Divinitatea din mine saluta divinitatea din tine”.
”NAMASTE!”

1 comentarii:

viky spunea...

Buna e super ce spui eu chiar am inceput sa experimentez asta ia viata mea si cu ajutoru lui Dmnezeu nu vreau sa mai ies din starea asta de A Fi de a-mi urma visu sufletului de a trai coonstient si de a ma bucura de viata.Namaste.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...