vineri, septembrie 09, 2011

Puterea relatiilor

Si astazi, as dori sa va vorbesc despre puterea relatiilor. Este vorba despre faptul ca relatiile cu alti oameni influenteaza o mare parte din viata voastra. Ceilalti oameni pot fi sursa unei mari iubiri si sustineri! De asemeni, pot fi vehiculele care furnizeaza ceea ce doriti voi in viata voastra! Pot fi mesageri, aducandu-va indrumare, prezentandu-va urmatorul lucru ce se dezvaluie in viata voastra. Ei va pot face viata un rai sau un iad, insa totul depinde de voi, nu de ei! Voi aveti putere asupra acestei parti din viata voastra, chiar daca poate parea ca nu aveti!
Exista cateva aspecte ale acestei puteri. Aflati ca oamenii vor fi atrasi spre voi in cateva moduri. Un mod este datorat puterii din voi-insiva, indreptata asupra voastra. Daca va iubiti si va onorati pe voi, veti atrage spre voi oamenii care va iubesc si va onoreaza! Daca sunteti nesiguri si indoielnici, veti atrage spre voi oamenii care vor fortifica acest aspect. Daca sunteti fricosi, veti atrage mai mult din ceea ce va determina frica.
Cu alte cuvine, veti atrage spre voi reflectarile voastre, in oamenii care va inconjoara. Ei vor fi ei-insisi, desigur – dar, in general, veti atrage mult din ceea ce veti emite.
Aceasta atractie nu reprezinta un control. Nu aveti control asupra a ceea ce se afla in jurul vostru si asupra celorlalti oameni. Este ceva asemanator unui magnetism. Exista o tendinta ca acest lucru sa se intample. Nu exista in mod absolut; este doar o tendinta.
Puteti avea aceasta tendinta, care sa lucreze in favoarea voastra. Si, veti face acest lucru in toate modurile despre care am discutat, prin construirea unui centru calm si puternic, ca sa stiti cine sunteti, ca sa va iubiti si sa va onorati pentru cine sunteti si radiati pretutindeni prin cine sunteti! Faceti asta si veti atrage, in mod natural, oamenii care cauta pe cineva ca voi!
Acum, va cer sa faceti ceva, care va fi, cu totul, o provocare. Este vorba despre un legamant pe care sa il urmati si care vi se va parea dificil, in mod surprinzator! Dar el este foarte simplu!
Va voi cere sa fiti sinceri, cu adevarat sinceri! Va voi cere sa evidentiati cine sunteti, sa spuneti ce doriti, cu adevarat si sa actionati in moduri, care sa exprime adevarata voastra fiinta!
Acum, cand va cer sa faceti acestea, va rog sa observati ca nu va cer sa expuneti pe cineva iritarii si maniei, mahnirii sau invinuirii! Nu va cer sa exprimati emotii imature, care poate au stat in voi, in pofida faptului ca ati ajuns departe. Si, cu siguranta, nu va cer sa nu ii respectati pe ceilalti!
Atunci cand veti atinge, cu adevarat, esenta voastra, centrul sinceritatii si sinelui vostru, cand veti atinge Sinele vostru Divin, veti afla ca adevarul care trebuie sa fie rostit, izvoraste intotdeauna din iubire, compasiune si iertare! Acesta nu izvoraste din manie; el nu izvoraste din frustrari. Acelea sunt aspecte ale fricii, nu ale adevarului!
Atunci cand va cer sa fiti sinceri si demni de incredere, va cer, spre binele vostru, sa pasiti inainte ca sa va exprimati acel sine, acel Sine Divin, in adevar!
Acum, cand mergeti prin viata voastra, incepeti sa fiti constienti de ceea ce nu este corect. Incepeti sa observati si sa preluati responsabilitatea pentru tot ce nu e corect in viata voastra: oamenii carora le permiteti sa va trateze cu lipsa de respect; lucrurile pe care le faceti, despre care credeti ca nu ar trebui sa fie facute ; lucrurile de care ganditi ca ar trebui sa fie facute si le lasati sa fie nefacute; lucrurile in care credeti, pe care le cunoasteti, care ar trebui sa fie spuse cu voce tare, pe care le omiteti. Chiar daca veti decide ca nu puteti urma toaate acestea, ca nu veti putea spune sau face aceste lucruri, cel putin notati-le! Cel putin recunoasteti-le pentru voi-insiva! Si aflati acest lucru: Aflati ca, de fiecare data cand va parasiti adevarul si plecati, creati boala si disarmonie! Adevarul are putere! Cand ajungeti sa cedati in fata fricii, in schimbul adevarului, atunci va abandonati puterea! Si daca acest lucru se intampla indeajuns de des, atunci va veti pierde energia, care va este necesara sa va mentina sanatosi si intregi.
Este foarte important sa invatati sa va confruntat cu oamenii, in direct, in mod deschis si iubitor! Nu este ceva ce s-a predat/invatat. Ceea ce s-a invatat este manipulare, anulare si lipsa de sinceritate. Ceea ce trebuie sa invatati, sa va invatati, este cum sa priviti pe cineva in ochi si sa spuneti adevarul! Doar adevarul simplu! Adevarul vostru!
Trebuie sa invatati sa-l spuneti asa cum vine/iese din voi si sa preluati intreaga responsabilitate pentru el! Nu e vorba de a incerca sa ii schimbati pe ceilalti oameni. Este vorba despre adevarul pe care il vedeti si il simtiti. Din nou, nu e vorba despre manie/suparare. Este vorba despre observare. Acesta este adevarul meu, asa il vad eu! Acesta este cel pe care il stiu/il cunosc eu! Si acest lucru, este cel pe care trebuie sa-l fac!
Aruncati o privire la situatiile din viata voastra, la relatiile care sunt dificile! Ce s-ar fi intamplat, daca ati fi fost capabili sa spuneti cuiva cum va simteati? Nu incercand sa ii manipulati, ci doar spunad adevarul vostru si fara a cere nimic de la ei, exceptand, poate, de a le cere sa inceteze sa va trateze fara respect si sa va insulte!
Ce s-ar intampla daca ati face asa? Daca ati putea sa-i spuneti unui vecin: te rog, suna-ma inainte de a trece pe la mine; daca ati fi fost capabili sa-i spuneti mamei sau sotiei: te iubesc, dar am nevoie de mai mult spatiu si intimitate; si sefului vostru: imi place munca mea si sper sa continui sa lucrez aici, dar cu respect va cer sa nu-mi vorbiti pe acest ton! Ce s-ar intampla?
Acesta este legamantul vostru! Gasiti adevarul, adevarul vostru, lucrurile pe care le simtiti profund in interior! Priviti-le si observarti daca sunt iubitoare, mature si responsabile! Observati daca va onoreaza pe voi si pe ceilalti oameni! Respirati adanc si patrundeti in atitudinea voastra de corectitudine din inima si intrebati-va: “Cum sa abordez toate acestea?” si apoi notati cuvintele care va apar in minte! Veti sti daca obtineti indrumarea corecta, daca vor fi cuvinte care va onoreaza pe voi si pe ceilalti, cuvinte ce izvorasc din consideratie si iubire!
Poate veti afla ca sunteti indrumati sa va parasiti slujba si sa va gasiti o alta. Poate veti fi indrumati sa preluati responsabilitatea unei relatii dificile si sa o faceti mai buna, invatand sa va rostiti adevarul plin de iubire!
Adevarul are o mare putere, deoarece recunoasterea lui este impartasita. Exista un nivel la care oricine cunoaste adevarul! Atunci cand amestecati adevarul cu iubire, acesta are puterea suprema! Cand il amestecati si il diluati cu frica, isi pierde puterea si forta!
Si astfel, in aceasta saptamana, iesiti cu adevarul! Incepeti prin observare, doar observandu-va atunci cand palavragiti despre cineva, in loc de a-i vorbi direct! Faceti o regula din a nu spune nimic despre cineva, daca nu ati vorbit deja, in mod direct, cu el! Daca nu veti face acest lucru, atunci schimbati-va comportamentul si observati ce se intampla!
Apoi, invatati sa spuneti si sa traiti adevarul! Invatati sa incetati sa va rasuciti si sa va transformati in cineva care nu sunteti, cu scopul de a fi ceea ce credeti voi ca doresc altii sa fiti! Incetati sa va mai faceti asta voua si celorlalti! Este incorect! Este un mod manipulativ! Va dezonoreaza pe ambii, pe voi si pe ei!
Da, aceasta va fi o provocare! Dar, daca va veti asuma provocarea, viata voastra va incepe sa se transforme. Cand veti afla ca vreti sa va plangeti de cineva, opriti-va si si transformati-o in responsabilitate! Voi sunteti responsabili, fie sa va reparati/vindecati relatiile din viata voastra, fie sa intrati in altele. Oricare actiune poate fi valida si corecta. Dar, nu este sanatos si nu se realizeaza nimic pozitiv, ramanand in situatii dificile si neschimbandu-le sau neavansand!
Spargeti tiparele dificile, tiparele vechi! Stabiliti tipare noi, bazate pe iubire si onoare, pe respect si ingrijire mutuala, pe iertare si compasiune; bazate pe adevar, pe adevarul vostru, pe adevarul care straluceste in cea mai profunda si buna parte a voastra, profund in nima voastra, profund in sufletul vostru! Lasati-l sa straluceasa prin tot ce spuneti si faceti! Straluciti prin adevar! Traiti ceea ce credeti! Traiti cine sunteti! Aratati-ne noua tuturor, exact, cine sunteti, in fiecare moment al fiecarei zile!
Straluciti! Straluciti prin minunea a cine sunteti, cu adevarat!
sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...