marți, august 02, 2011

Cat de complicata pare sa fie adesea viata

Sa ne intoarcem la simplitate. Oh, a fi simplu din nou. Simplu inseamna a fi fara ego. Nu exista nici o parada, nici un fast, nici o fanfara. Simplitatea este ca un miel nou-nascut si iarba si cerul si o ferma. Cat de complicata pare sa fie adesea viata.
Cat de complexa. Nu trebuie sa cautati cuvinte mari. Un simplu cuvant o va face. Un simplu cuvant o va face mai buna. Unitatea este redusa la simplitate. As dori sa spun ca unificarea este amplificata de simplitate. Simplitatea este extraordinar de simpla.
Astazi veti avea intentia de a fi simplu? Da, a avea o minte simpla. Nu incercati sa intelegeti nimic. Doar plimbati-va prin viata.Fiti deschisi la indiferent ce soseste. Daca ploua, bucurati-va de ploaie. Daca e soare, bucurati-va de soare. Faceti o aritmetica simpla, daca vreti, dar nu va faceti probleme. Imaginati-va, daca aceasta ar fi prima voastra zi pe acest Pamant, ziua in care Pamantul insusi s-a nascut. Eu cred ca ati sta in maini si v-ati da peste cap. V-ati rostogoli prin iarba. Ati imbratisa copacii. Ati sari peste parauri.Inima voastra ar atnge cerul. Ce ar putea contine Pamantul, de care voi sa nu fiti incantati? Si, cand ati vedea alte fiinte umane, ati alerga la ele cu promptitudine. Imaginati-va ca nu ati cunoaste limbajul, cat de onesta ar fi viata. Ati puncta, ati atinge si ochii vostri s-ar deschide larg si ati comunica. Comunicarea voastra ar fi fara obstacole. Ar fi nesofisticati. Nu ar trebui sa invatati prea multe. Ati fi simpli. Nu ar exista conventii pe care sa le urmati sau sa le realizati. V-ati realiza pe voi insiva fara a incerca. Ati fi inocenti, mai degraba decat cunoscatori.Cand a rasarit ideea ca modul complex e mai bun decat cel simplu? Cand a rasarit aceasta idee? Renuntati. Renuntati la aceasta idee. Alegeti simplu. Si daca nu ar exista reguli si regulamente? Si dacaacestea nu ar fi fost decretate si nimeni nu ar fi fost obligat sa fie, decat cum l-am creat Eu sa fie? Fiecare ar fi simplu. Nu ar exista conversatii sau timp pierdut, care sa nu fie minunate. Inimile s-ar intalni prima data. Ochii vostri s-ar uita in ochii altcuiva si m-ar vedea pe Mine. Ati aseza o mana pe Inima mea si ati simti bataia inimii Mele. Ati aseza mana pe inima voastra si ati simti aceeasi bataie a inimii mele. Inimile vor fi inimi. Acestea nu se vor putea deosebi. Nu ati avea lucruri de invatat. Ati fi curtenitori si manierati. Ati conduce calea, prin a-i lasa pe altii sa o faca mai intai. Ati impartasi. Ati impartasi iubire, in felul in care o face soarele insusi. Nu ati cunoaste obstacole. Acestea nu v-ar intalni. Oricine ar fi fratele sau sora voastra si voi ai lor. Nu ati participa la ceremonii. Fiecare actiune sau fapta a voastra ar fi ca o poezie. Ati sta intr-o metafora si totul va fi adevarat. Daca totul ar fi adevarat, nimic nu ar putea fi fals. Ati fi sincer cu voi insiva. Nu ar fi posibil sa fie altfel. Iarba ar fi verde si inimile ar fi adevarate.
Toti ar fi buni la inima. Ati fi recunoscatori pentru fiecare pasaj al vietii. Ati fi recunoscatori pentru fiecare persoana. Ati fi recunoscatori pentru voi insiva. Ati fi recunoscatori. De ce anume v-ati plange pe Pamant ? Ce ati analiza pe Pamant? Ce ar fi de analizat pe Pamant sau de ce anume v-ati plange? Plansul nu ar fi fost inventat. Ati fi naturali. Este impotriva naturii sa va plangeti, ca si cum ati datora ceva. In schimb, ati fi mai darnici. Nu mai vorbim despre a nu intelege asta sau cealalta. Ar trebui ca cineva sa va ajute sa intelegeti acest univers? Ar trebui ca cineva sa aseze iubirea in palma voastra sau ar trebui sa daruiti iubire,
asa cum ati fost creati sa o faceti?
Sursa : www.heavenletters.com
Multumim Alexandrei

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...