marți, martie 29, 2011

Invata sa ramai NEAFECTAT, NEATINS, ca o frunza de lotus in apa.

"IN ORICE SITUATIE AI FI, ESTE O SITUATIE DATA DE DIVINITATE-- N-o respinge. Este o oportunitate, o ocazie de a creste. Daca eviti oportunitatea, nu vei creste....

INTEGRITATEA APARE DIN FURTUNILE LUMII. Ocazia de a cristaliza integritatea in fiinta ta se afla in provocarile lumii. Lao-Tze spunea: Accepta situatia in care te afli. Este cea mai buna situatie pentru tine, de asta te afli in ea.

EXISTENTEI II PASA DE TINE, de aceea ti-a creat situatia. Ea nu a aparut fara motiv. Nimic nu este intamplator. TI SE DA CEEA CE AI NEVOIE. Daca nevoia ta era sa fii in Himalaya, ai fi plecat in Himalaya. Sau Himalaya ar fi venit la tine.

Se intampla... atunci cand discipolul este pregatit, Maestrul apare. Si cand linistea ta interioare este deplina, Divinitatea apare. SI INTOTDEAUNA VEI PRIMI CEEA CE AI NEVOIE (Nu neaparat ceea ce iti doresti!.n.trad). Existenta are grija, ca o mama.

Asa ca NU TE INGRIJORA. Mai degraba, FOLOSESTE OCAZIA. Este o lume in schimbare;aceasta agitatie permanenta din afara-trebuie folosita. FII MARTOR, OBSERVA. INVATA CUM SA NU TE AFECTEZE. Invata sa ramai NEAFECTAT, NEATINS, ca o frunza de lotus in apa."

OSHO
The Secret of Secrets

4 comentarii:

Bogdan Vasiliu spunea...

Este foarte greu sa ramai neafectat, sa fi un optimist tot timpul. Cine detine cheia asta, este un om fericit.

MARIA spunea...

Bogdan , pui punctul pe i mereu.
Si mereu ma gasesti in genunchi incercand sa ma ridic.
Oricum ce avem de dus, ducem.
Multumesc pentru vizitele zilnice.

Anonim spunea...

Se pare ca nu ati inteles...nicaieri nu zice ca sa ramai optimist...spune sa ne acceptam situatia si sa nu ne afecteze...sa fii optimist tot timpul e cam imposibil in zilele noastre dar e mai important sa nu fim afectati de orice problema minora ca atunci ne imbolnavim.

MARIA spunea...

Ma bucur ca exista atat de multe suflete care pasesc pe drumul recunoasterii de sine.
Anonim , trebuie sa ne deschidem inima daca vrem sa simtim ce se intampla si da, trebuie sa acceptam drumul care duce spre lumina.
Multumesc.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...