vineri, martie 04, 2011

Cum „simţim" nivelul alfa-Vindecare

Organismul omului este pe deplin echipat pentru autovindecare. Noi interferăm cu acest proces natural atunci când reacţionăm la evenimente prin îngrijorare şi stres. Putem elimina interferenţa reacţionând relaxat la evenimentele din exterior.
Ne putem, de asemenea, stimula energia vindecătoare prin conceperea unor proiecţii
mentale pozitive şi prin instrucţiuni mentale verbale pozitive.
Metoda Silva pentru îmbunătăţirea sănătăţii se bazează pe folosirea în timpul relaxării a instrucţiunilor mentale pozitive. Este o metodă simplă şi uşoară, care devine din ce în ce mai eficientă pe măsură ce o practicăm. Vă puteţi aştepta la înfăptuirea unui miracol chiar dacă sunteţi începător. Încrederea şi aşteptările dumneavoastră pozitive reprezintă „unda verde” care le comunică neuronilor că trebuie să îmbunătăţească starea corpului.
A sosit momentul să luaţi o decizie. Vreţi să aveţi mai mult control asupra propriei vieţi? Dacă răspunsul este afirmativ, veţi avea de câştigat nu numai în privinţa sănătăţii, ci şi în oricare alt domeniu al vieţii, deoarece neuronii, care până acum fie trândăveau, fie lucrau împotriva dumneavoastră, vor fi puşi dintr-odată să lucreze pentru ameliorarea tuturor problemelor.
Deoarece nu puteţi să vă relaxaţi în timp ce citiţi cartea, folosiţi strategia următoare: Citiţi mai întâi instrucţiunile. Puneţi apoi cartea la o parte, închideţi ochii şi urmaţi instrucţiunile.
Iată primul set de instrucţiuni:
1. Staţi comod pe un scaun şi închideţi ochii.
2. Inspiraţi adânc şi, în timp ce expiraţi, relaxaţi-vă corpul.
3. Număraţi încet înapoi, de la 100 la 1.
4. Imaginaţi-vă un loc plin de tihnă pe care îl cunoaşteţi.
5. Spuneţi-vă în gând: „Corpul şi mintea îmi vor fi întotdeauna într-o stare
perfectă de sănătate".
6. După aceea, începeţi să număraţi de la 1 până la 5. Spuneţi-vă în gând că atunci
când veţi deschide ochii, după ce aţi ajuns la numărul 5, vă veţi simţi foarte treaz şi
mai bine decât înainte. Când ajungeţi cu numărătoarea la 3, repetaţi acest lucru. Când
deschideţi ochii, afirmaţi-l din nou: „Sunt perfect treaz şi mă simt mai bine decât înainte."
Citiţi încă odată instrucţiunile. Acum puneţi cartea deoparte şi urmaţi-le.
Ceea ce tocmai aţi făcut se numeşte programare. Capacitatea de a vă programa se va îmbunătăţi cu timpul. Treptat, vă veţi relaxa mai repede şi mai profund. Veţi vizualiza lucrurile tot mai bine, iar aşteptările pozitive şi încrederea se vor intensifica, permiţându-vă să obţineţi rezultate din ce în ce mai bune şi mai importante. Eu vă voi conduce pas cu pas. Când veţi ajunge la sfârşitul cărţii, veţi fi capabil să vă ajutaţi pe dumneavoastră înşivă pentru a vă îmbunătăţi starea de sănătate şi vă veţi putea folosi energia minţii pentru a-i programa şi pe alţii, de la distanţă, în vederea îmbunătăţirii sănătăţii lor.
Controlul minţii asupra corpului
1. Staţi comod pe un scaun şi închideţi ochii.
2. Inspiraţi adânc şi, în timp ce expiraţi, relaxaţi-vă corpul.
3. Număraţi încet înapoi, de la 100 la 1.
4. Imaginaţi-vă un loc plin de tihnă pe care îl cunoaşteţi.
5. Spuneţi-vă în minte: „Corpul şi mintea îmi vor fi întotdeauna într-o stare
perfectă de sănătate".
6. După aceea începeţi să număraţi de la 1 până la 5. Spuneţi-vă în minte că,
atunci când veţi deschide ochii, la numărul 5, vă veţi simţi foarte treaz şi mai bine
decât înainte. Când ajungeţi cu numărătoarea la 3, repetaţi acest lucru. Când deschideţi ochii, afirmaţi-l din nou: „Sunt perfect treaz şi mă simt mai bine decât înainte".
Pentru a avea control asupra corpului, trebuie să vă controlaţi mai întâi mintea. Pentru a învăţa să vă controlaţi mintea, trebuie să vă controlaţi nivelul alfa. Pentru a vă controla nivelul alfa, trebuie să vă controlaţi starea de relaxare.
Punctul de plecare este controlul relaxării.
Cum „simţim" nivelul alfa
Cu fiecare zi de practică, avansaţi tot mai mult către nivelul alfa. După ce veţi ajunge pe nivelul alfa, fiecare zi de practică vă va duce către nivelul alfa profund, vă va împiedica să treceţi mai departe (către somn) şi vă va permite — cât timp rămâneţi pe acest nivel — să vă folosiţi mintea pentru a obţine o stare excelentă de sănătate — a dumneavoastră şi a altora.
Celebra cercetătoare în domeniul biofeedbackului, Barbara Brown, a reuşit să antreneze oameni care să-şi poată controla nivelul alfa prin asociere cu senzaţii plăcute.
Coautorul acestei cărţi, lector pentru metoda Silva în Hawaii, foloseşte cuvântul hawaiian aloha pentru alfa. „Aloha înseamnă unitate, armonie, simbolizată prin o, litera din mijlocul cuvântului", explică el. Puneţi un mâner literei o şi veţi ajunge la alfa. El a demonstrat acest lucru la tablă, punând o coadă literei o din cuvântul aloha şi transformând-o în litera p iar cuvântul aloha a devenit alpha. În starea alfa avem o senzaţie minunată, probabil datorită faptului că, intrând pe acest nivel, ne îndepărtăm de lumea fizică şi ne îndreptăm înspre lumea interioară – cu un pas mai
aproape de rai.
Când veţi ajunge în starea alfa, n-or să sune nici clopotele, nici sirenele, nu veţi auzi nici o voce care să vă anunţe: „Aceasta este alfa".
Pur şi simplu vă veţi simţi bine.
Jose Silva, Robert B. Stone
TU, VINDECĂTORUL

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...