sâmbătă, februarie 19, 2011

Revolutia araba este revolutia dorului catre libertate

Fiecare om de pe acest pamant are propria sa reprezentare asupra realitatii inconjuratoare .Uneori simte ca este dator sa se conformeze normelor generale , facand abstractie de aspiratiile propriei persoane ,traind tot timpul pentru ceilalti conform viziunii celorlalti. Aceasta forma de dependenta distruge personalitatea fiecaruia si ne transforma in niste robotei care fac numai ce li spune si respecta regulile impuse. Insa vine un moment in care constientizam ca dorintele noastre sunt altele ,ca in interiorul nostru exista atat de multe potentiale care se cer exprimate incat suntem gata sa renuntam la catusele puse si cu orice pret pe care s-ar putea sa-l platim alegem sa facem propria revolutia in modul de a trai. 
“Colectivul este o idee foarte periculoasa. În numele colectivului, individul, realul, a fost mereu sacrificat. Sunt în totalitate împotriva acestui lucru. Natiunile au sacrificat indivizii în numele tarii - si "natiune" este doar un cuvânt. Liniile pe care le-ai desenat pe harta nu sunt nicaieri pe pamânt. Fac parte doar din jocul tau. Dar lupta pentru aceste linii pe care le-ai desenat pe harta a avut drept consecinta multi morti - oameni adevarati ce au murit pentru linii imaginare. si tu îi faci eroi, eroi nationali! Ideea colectivului trebuie distrusa complet; altfel, într-un fel sau altul, se va continua sacrificarea individului. Am sacrificat individul chiar si în numele religiei, în razboaie religioase. Un mahomedan ce moare într-un razboi religios stie ca drumul sau catre paradis este sigur. I s-a spus de catre preot: - Daca mori pentru Islam, atunci paradisul tau este absolut sigur, cu toate placerile pe care le-ai imaginat sau le-ai visat vreodata. si persoana pe care ai omorât-o va ajunge si ea în paradis, deoarece a fost omorâta de catre un mahomedan. Este un privilegiu pentru el, deci nu trebuie sa te simti vinovat pentru ca ai omorât un om. Crestinii au cruciade - un jihad, un razboi religios - si omoara mii de oameni, ard fiinte omenesti de vii. Pentru ce? Pentru o colectivitate oarecare - pentru crestinism, pentru budism, pentru hinduism, pentru comunism, pentru fascism, orice motiv este bun. Un cuvânt ce reprezinta putina colectivitate, si individul poate fi sacrificat. Nu exista niciun motiv pentru ca aceasta colectivitate sa existe macar: indivizii sunt îndeajuns. si daca indivizii au libertate, sunt liberi din punct de vedere psihic, spiritual, atunci colectivul va fi, în mod firesc, liber spiritual.” osho
Revolutia araba este revolutia dorului catre libertate . Oameni pe care i-am crezut indoctrinati pana in maduva oaselor de un anumit fanatism indestructibil , ne dau lectia libertatii . Credeti ca occidentul are libertate ? Occidentul are o alta forma de limitare a libertatii individuale. Prin vise iluzorii , ei ne spun ca suntem liberi sa consumam orice , oricand , ne dau stiri despre ce se intampla negativ in lumea araba, in lumea orientala,in Rusia etc. Si noi continuam sa luam tot ce ne spun drept adevar universal si incepem judecata celorlalti, care nu gandesc ca noi. De ce spun ca lumea incepe sa se schimbe? Pentru ca oamenii au descoperit ca schimbarea incepe de la propria persoana , de la propriile aspiratii . Vom descoperi curand ca suntem tot noi dar pe un alt nivel de intelegere. Vom intelege ca un om care doreste sa fie liber trebuie sa accepte responsabilitati imense. El nu isi poate arunca raspunderea pe umerii nimanui. Indiferent ce face, indiferent ce este, raspunderea ii revine in intregime. Sa fim in intregime langa aceasta schimbare de mentalitate , si impreuna cu ei, arabi, musulmani, crestini, budisti,rusi, chinezi, indieni , galbeni, negri, albi, sa incepem propria noastra revolutie a libertatii !
Schimbarea interioara se reflecta asupra intregii lumi.
Maria 

4 comentarii:

alain spunea...

rahat...
revolutiile arabe sunt niste parodii in care se schimba conducatorii cu altii mai manjiti si mai corupti

MARIA spunea...

Asta este , nu pot schimba felul tau de a gandi.
Doar pot exprima dorinta mea ca acest lucru sa fie posibil.
Numai bine!

alain spunea...

revolutia este deturnarea evolutiei

MARIA spunea...

Cu tot regretul , sunt nevoita sa te contrazic .
Revolta este inceputul evolutiei, pentru ca atunci incepi sa constientizezi ca indiferent de consecinte tu vrei sa faci un pas spre libertatea de a fi tu insuti. Ca revolutia este deturnata asta e alta poveste. O poveste care nu are locul pe blogul meu. Sunt mii de bloguri care te sustin.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...