luni, februarie 28, 2011

Puterea vindecatoare a inimii

"Institutul american HearthMath a descoperit ca inima emite un cimp electromagnetic de cinci mii de ori mai puternic decit cimpul pe care-l emite creierul". Este important sa notam aceasta diferenta de putere intre cimpul electromagnetic al inimii si acela al capului pentru a intelege importanta sentimentelor noastre, a iubirii, a recunostintei, a aprecierii si a oricarei trairi pozitive! Tot ce simtim si traim ca sentiment frumos, pozitiv, inaltator (compasiunea, dragostea, blindetea, bunatatea, bucuria) creeaza ceea ce specialistii au numit "coerenta inimii", pe cind trairile negative, ca si gindirea corespunzatoare acestora creeaza "incoerenta inimii", generind emisii vibrationale in cimpul electromagnetic al inimii si al creierului nostru. Aceste cimpuri electromagnetice influenteaza deopotriva corpurile noastre, ca si realitatile pe care le intilnim in viata de zi cu zi. Acelasi institut a constatat ca, daca sintem furiosi timp de cinci minute, sistemul imunitar are nevoie de sase ore pentru a recupera puterea pierduta. De asemenea, daca traim cinci minute de compasiune si apreciere, imunitatea se imbunatateste cu 41 la suta. Am notat toate acestea pentru ca fiecare dintre noi sa inteleaga puterea de vindecare a inimii blinde si iubitoare, precum si puterea trairilor negative de a ne imbolnavi. In mod practic putem intelege in fiecare moment al existentei daca ne aflam in inima sau am iesit din ea. De cite ori simtim si gindim negativ, ne infuriem, ne suparam, urim, dezapreciem sau judecam in mod agresiv (noi putem observa realitatea imediata, fara a o judeca) este semn ca ne indepartam de inima. Orice am gindi, am simti, am trai ca stare negativa ne semnaleaza ca am intrat in domeniul Egoului sau al "judecatii lumii". Mintea omeneasca este conditionata de realitatea prezenta sau trecuta, de frica de viitor, de frica de pierdere sau de durere, asa incit ea va genera intotdeauna emotiii negative cind va fi in fata unui eveniment de viata neplacut. Simplul fapt de a ne autoobserva aceasta negativitate si a alege spontan sa ne intoarcem la adevarul inimii noastre, o rugaciune repetata, o amintire frumoasa, apelul la ginduri bune, de speranta, de bucurie, de bine pentru tot ce ne inconjoara ne ridica vibrational incetul cu incetul pina acolo unde vom simti ca sintem din nou in armonie cu inima noastra. Daca vom gindi binele cel mai inalt al tuturor vom crea starea de "coerenta intre inima si minte", de armonie intre inima si minte, ceea ce ne va aduce o surpriza coplesitoare. Mai intii, se vor vindeca multe dintre afectiunile pe care le avem in corpul fizic. Dar, mai presus de orice, ne vom simti vindecati in suflete. Nu vom mai face eforturi pentru a gindi pozitiv, pentru a aprecia, pentru a darui, pentru a ne simti iubitori sau generosi. Aceste trairi se vor ivi spontan in noi si ne vor mingiia, orice ni s-ar intimpla.

Maria Timuc

9 comentarii:

Bogdan Vasiliu spunea...

Interesant articolul. Nu ştiam de acest câmp electromagnetic al inimii, dar acuma ştiu şi mă bucur că am citit articolul tău.

MARIA spunea...

Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de ajutor. Numai bine!

Romeo Ruse spunea...

Pe de o parte e trist ca trebuie sa vina stiinta sa ne confirme ceea ce simtim din nastere:)...marea majoritate este atat de indoctrinata, ca nici atunci cand simte nu intelege ce si de ce simte:)...in acest caz articolul tau e punct ochit-punct lovit...ar trebui puse afise cu acest articol in toate mijloacele de transport in comun...dar mai ales in biserici:)))))...
da, Maria...e trist sa ne spuna stiinta ca avem "inima", ca exista Dumnezeu sau iubirea...asta inseamna ca traim in ratiune 99% si ca 99% ne meritam destinul e care ni-l traseaza cei care rad in hohote de ignoranta si necunoastrea noastra crasa!

MARIA spunea...

Romeo ,tot ce trebuie sa facem este sa intelegem noi acest adevar, sa iubim fiecare dupa cum simte si indiferent de ce face cel iubit sa avem puterea de a-l iubi in continuare .
Degeaba orice revolta impotriva altora. STERILA.

Anonim spunea...

suntem minunati lumina,lumina,lumina,iubure,iubire,iubire

MARIA spunea...

Anonim- suntem minunati si esti minunat.
Iubire, iubire, iubire,lumina, lumina ,Lumina!

Romeo Ruse spunea...

Maria, revolta atat individuala xat mai ales sociala e singura procedura umana care a schimbat ceva in lumea asta de cand exista pamantul asta...nu am auzit pana acum sa se fi schimbat ceva in lumea asta fara revolta...daca tie asta ti se pare sterila...si neproductiva...inseamna ca vorbim cel putin de lumi diferite sau judecam dupa cum ne pasa sau nu...mie imi pasa!...si celor din Libia, Egipt, Iran...si alte zone nesterile de pe acest frumos pamant:)...multumesc de apreciere oricum!...ai inteles perfect ceea ce doream sa evidentiez!

MARIA spunea...

Romeo,
Vorbeam despre puterea vindecatoare a inimii, nu de Egipt.
Cand inima alege nu o face cu revolta ci pur si simplu iubeste indiferent de ranile pe care le va primi.

Romeo Ruse spunea...

Eram sigur ca eu am inteles gresit...ma intreb chiar cine a inventat in context revolta, a vorbit cineva despre asa ceva?...pentru ca eu nu am vazut nici o revolta...a fost tzeapa:)...iar confirmarea ca atunci cand dai cu oistea in gard e bine sa te gandesti, daca nu cumva ai interpretat mecanic,...o are raspunsul: "ai inteles gresit":)...cum se putea altfel sa iesi dintr-o situatie pe care nu conteaza din ce motive ...ai creat-o:)..dand vina pe intelesuri, eresuri, si ce s-o mai termina in "esuri":):))))

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...