sâmbătă, ianuarie 29, 2011

RESPIRAŢIA.-meditaţia iubirii

 Respiraţia -folosirea meditaţiei în care se respiră prin iubire şi Străvechea Metoda Vedică a Respiraţiei Sacre. Ambele tehnici măresc cantitatea de chi şi prana din corp şi ne extind capacitatea celulelor de a atrage şi radia chi din câmpul Theta-Delta. Respiraţia noastră este unul dintre cele mai puternice mijloace de care dispunem pentru alimentarea şi acordarea fină a biosistemului nostru. In mod liber, şi sub controlul nostru permanent, putem utiliza diferite tehnici de respiraţie pentru a realiza multe lucruri - de la calmarea şi destresarea biosistemului, pană la părăsirea corpului Pentru a călători in planurile interioare, prin intermediul tehnicilor de „călătorie astrală", şi pană la acordarea fină a campurilor noastre de energie, pentru a ne găsi in Prezenţa Celor Sfinţi - şi chiar mai mult. Deşi există multe tehnici ale activităţii respiratorii, pentru programul de Alimentaţie Divină le recomand pe cele două de mai jos. 
Programul de Alimentaţie Divină ~ Această metodă este destinată să ne acordeze la canalul Iubirii Divine, din care curge Hrana zeilor. Eu o numesc meditaţia lubirii.  Practică meditaţia de mai jos in fiecare dimineaţă şi cat de des iti aminteşti să o faci şi vezi cum te simţi după aproximativ o lună. 
Etapa 1 - imaginează-te pe tine ca fiind conectat la planurile interioare, printr-o rază de iubire pură care curge din inima Maicii Domnului in chakra inimii tale. 
Etapa 2 - inspiră profund această iubire şi rosteşte incantaţii, in timp ce afirmi „eu sunt iubire". Continuă să repeţi această man-tră, cu toată sinceritatea. 
Etapa 3 - Lasă această iubire să-ţi cuprindă, incet, trupul şi intonează repetat „iubesc", cu toată sinceritatea, imaginandu-ţi in acelaşi timp cum această iubire iti umple fiecare celulă, apoi expiră şi simte cum ea se revarsă dinspre campul tău aurie in lumea exterioară. Concomitent cu asta, spune şi repetă-i trupului tău, pană simţi că te furnică, „Te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc", In  ansamblu, acest exerciţiu iti  deschide celulele şi atomii pentru a primi Iubirea Maicii Sfinte, in timp ce-ţi intăreşte inima Divină şi capacitatea de a atrage, păstra şi radia iubire in această lume. De asemenea, iti schimbă modelul undelor creierului - trecandu-le din zona Beta-Alpha, in zona Theta-Delta. Această metodă poate fi folosită cu mult succes, atunci cand prezenţa cuiva iti  creează nelinişte, sau cand ai tendinţe critice in legătură cu o persoană şi dacă doreşti să simţi mai multă compasiune. Această tehnică este bună şi pentru a ne reaminti cine şi ce suntem cu adevărat, atunci cand suntem lăsaţi fără masca cu care ne acoperim, cand numai putem juca rolul pe care ne-am obişnuit să-l jucăm. Este, in mod evident, o tehnică de genul incearcă şi simte diferenţa, pentru care este nevoie de un grad intrucatva superior de concentrare şi disciplină. Aşa cum am mai spus şi in alte manuale, o metodă fundamentală de respiraţie ca aceasta, şi care foloseşte mantra eu sunt iubire, iubesc", este şi o cale minunată de a ne antrena ceea ce yoghinii indieni numesc mintea de ,maimuţă', făcand-o să se menţină calmă şi concentrată. Mulţi oameni nu sunt capabili să-şi concentreze mintea doar asupra respiraţiei lor mai mult de un minut, două, fără să se pomenească gandindu-se la serviciu, cumpărături, sau alte lucruri, dar stăpanirea minţii este absolut necesară pentru a găsi şi accesa canalul hranei zeilor. Neantrenată in arta calmului, a nemişcării, mintea occidentalului, in special, are nevoie de acest tip de antrenament, ca premisă pentru a atinge pacea interioară şi exterioară.
Programul de Alimentaţie Divină - Tehnica Străvechea Respiraţie Sacră Vedică. Veche de peste 5.000 de ani, această tehnică realizează o serie de lucruri. Mai  intai, ceea ce respiră efectiv in noi este DOW - Divinitatea noastră Lăuntrică - ce se găseşte aici pentru a trăi o experienţă omenească şi care ne utilizează trupul fizic, emoţional şi mental in acest scop. Fără energia Sa nu am putea să existăm - şi chiar nu am exista, iar atunci cand ne adaptăm la ritmul Său de respiraţie incepem să-i intrevedem puterea. Cand folosim acest mijloc, este ca şi cum am spune către Divinitatea din Noi: „Eşti aici? Vreau cu adevărat să te simt."
Apoi, stai cateva momente liniştit,in  tăcere. Respiră pe nas cu inspiraţii profunde, line şi conectate, fără pauză intre inspiraţie şi expiraţie, astfel incat sa realizezi efectiv o respiraţie circulară. Odată ce ai atins un ritm constant, deplasează-ţi con-Ştienţa spre energia din spatele respiraţiei tale şi nu face altceva decat să-ţi urmăreşti şi să-ţi simţi ritmul respiraţiei. Aminteşte-ţi că acum te concentrezi asupra forţei interioare care te face să respiri - care, de fapt, respiră prin tine - şi vei şti că i-ai descoperit ritmul, atunci cand vei incepe să-i simţi undele de iubire Pulsand in tine. După o vreme, nu vei mai fi concentrat pe respiraţia Profundă, lină - ci, in schimb, te vei simţi ca şi cum ai fi respirat. Cu suficient exerciţiu, după vreo patru-cinci respiraţii vei Putea experimenta extazul pulsaţiei de iubire a DOW-ului tău. Imagineaza-ţi că eşti capabil să te transferi atat de repede in zona de extaz. Celor deja antrenaţi in arta meditaţiei le recomand să exerseze ambele metode de mai sus, in  timp ce se află in mijlocul unui context greu de suportat, cum ar fi traficul la ora de varf. Aceasta inseamnă să-ţi antrenezi concentrarea, intrucat este simplu să fii yoghin şi să meditezi in liniştea naturii, dar multă lume locuieşte in oraşe aglomerate, unde trăirea unei stări constante de pace interioară poate fi, uneori, o adevărată provocare.

3 comentarii:

CARMEN spunea...

Minunat videoclipul atasat! Melodia este numai buna pentru relaxare, pentru exercitii de respiratie, de concentrare.

MARIA spunea...

Sarutari Carmen , fii ceea ce doresti sa fii.

Anonim spunea...

Am citit tot, meditam dinainte sa citesc asta. Recent am trait o stare de nedefinit, ceea ce nu traisem inainte, iubire, fericire, liniste interioara, ma simteam usor, pluteam, ma furnica pumnul cand il strangeam, nu mai aveam prea mult control asupra corpului. As vrea ca toti din jurul meu sa simta asta, dar multi spun ca-i o prostie si ca-s aberatii. Am trait asta si nu este nici-o aberatie !

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...