miercuri, august 04, 2010

Eruptii solare -Nasa

Postat MARIA
Cum era de asteptat Soarele isi incepe exloziile interioare pe masura ce ne apropiem de perioada de maxim din 2012-2013. Oamenii de stiinta au avertizat ca Pământul ar putea fi lovit de un val de radiatii solare destul de violente incepand de marti , după o explozie masivă pe soare. Astronomii din întreaga lume au asistat la exploziile imense din toata suprafata soarelui . Explozia, numita de ejecţie de masă coronala, a trimis apoi un tsunami solar care s-a îndreptat direct spre Pamant. Oamenii de stiinta au avertizat ca o erupţie foarte mare solara ar putea distruge sateliţi şi reţelele de comunicaţii din lume. Acest lucru insa , nu este un eveniment foarte rar , dar aceste explozii sunt din ce in ce mai dese si cuprind aproape intreaga suprafata a soarelui. "Aceste erupţii apar atunci când structuri imense magnetice in atmosfera solara pierd stabilitatea lor şi nu mai pot fi retinute de soare fiind necesarea o atractie gravitationala imensa. Acestea erup în spaţiu exact ca un arc spiralat si brusc sunt eliberate in spatiu. "Se pare ca eruptia a fost atât de mare încât a schimbat întreaga atmosferă si câmpurile magnetice vizibile in jumătate din suprafata soarelui şi a oferit condiţii adecvate pentru erupţia a doua.
Iar Vestea de la NASA - ejecţii coronale de masă din Soare se indreapta spre Pamant: La data de 01 08 2010 in jurul UT, orbiteaza in jurul Pamantului sateliţi care detecteaza exploziile solare si un val de radiatii care se indreapta spre Pamant.Aceste eruptii solare sunt mici dar au, de obicei câteva consecinţe notabile aici pe Pământ în afară de aurora boreala . Ejectiile coronale de masa (CME ) sunt nori mari de particule incarcate, care sunt ejectate de la Soare pe parcursul a câteva ore şi pot transporta până la zece miliarde de tone (1016 grame) de plasmă. Ele se extind departe de Soare la viteze de un milion de mile pe oră. Un CME poate face călătoria de la Soare la Pamant in doar trei-patru zile. Atunci când o masă de ejectie coronala ajunge la Pământ, ea interacţionează cu campul magnetic al planetei si ar putea crea o furtuna geomagnetica. Soarele trece printr-un ciclu de activitate solara maxima în mod regulat de aproximativ 11 ani. Ultima activitate intensa solara a avut loc în 2001 . Aceste tipuri de erupţiile solare sunt unul dintre primele semne că Soarele se trezeste şi poziţia faţă de un alt maxim solar este de aşteptat, pana in 2013. sursa NASA

 

8 comentarii:

Anonim spunea...

Este foarte interesant fenomenul ,dar pe noi oamenii de rand ne depaseste ca putere de intelegere.Putem intelege totusi ca e bine sa fim buni,civilizati,sa respectam puterea fenomenelor naturale chiar si mitic. Nu pierdem nimic.

vasile floroaia spunea...

O furtuna geomagnetica ar face sa ne intoarcem in timp cu cel puti 100 de ani.

MARIA spunea...

Eu cred ca nu avem de ce sa ne temem. Asemenea fenomene au fost si vor mai fi. Noi am aflat de ele acum, asa suntem noi obisnuiti sa vedem drame peste tot.
Totul este cu un anumit scop, pe care nu il intelegem inca.
Sa nu proiectam un scenariu negativ.

Anonim spunea...

parerea mea si nu numai...ci si a altor persoane din jurul meu...e ca in 2012,dupa cum se prezice si se vb si la televiziune bbc din irlanda..o sa avem o mare bataie de cap..eu unul nu cred in sf lumii dar ceva va fi..scoarta terestra nu mai rezista f mult din cauza noastra(e vb de prea multe experimente)si de la radiatiile solare dupa cum am vazut,se pare ca o sa cedeze..o sa fie un "macel"..nu o sa fim cu 100 de ani in urma..poate chiar mai mult..
pf. stiintific Andronache

Anonim spunea...

Am vazut aceasta furtuna geomagnetica si am fost ingrozita!S-a intamplat pe data de 8 august 2010 dimineata la ora 4:30.Cu cateva zile inainte am observat ca scapara cerul,desi era senin.Era ceva neobisnuit.Erau ca niste "fulgere",care nu se duceau in pamant si se lumina tot cerul.Erau din ce in ce mai intense in fiecare seara.Pe data de 7 august seara pe ora 23:00 am vazut ca acele fulgere erau deja ca niste "fulgere" de foc,dar repet acele fulgere nu duceau catre Pamant cum sunt cele obisnuite si erau foarte luminoase.Am reusit sa filmez cateva.Mi s-a parut ceva neimaintalnit,nestiind ce ma asteapta mai tarziu.Am urmarit aceste "fulgere" pana pe la 1:30 noaptea si m-am dus la somn cu sotul meu linistita.La ora 4:30 dimineata ne-a trezit o lumina puternica si niste bubuieli de te asurzeau.Cand am iesit afara cu sotul meu am inlemnit amandoi.Ceva ca niste bulgare de foc loveau Pamantul iar zgomotele foarte ciudate.Erau ca sunetul unui avion care survoleaza cerul indeaproape dar de zeci de ori mai puternic,iar atunci cand loveau Pamantul bubuiau foarte puternic, aproape ca iti spargea timpanul si faceau ecou.Nici macar nu pot descrie ce am vazut.Ne-am speriat ingrozitor.Ne-am luat in brate si ne-am rugat si am zis ca acesta ne e sfarsitul.Bineinteles ca s-a luat si curentul si asta ne-a speriat si mai tare.Cainii de afara voiau sa intre in casa deoarece erau ingroziti.Ma bucur ca am vazut acest fenomen insa nu stiu daca as mai vrea sa mai vad vreodata ceea ce am vazut noi.Este ca si cum ai vedea ca vine un bulgare de foc peste tine si nu ai unde sa te ascunzi.Sotul meu a ramas socat de atunci si la fiecare bubuitura care seamana cu acele bubuituri din noaptea aceea il trec fiorii si se sperie.
Daca nu stiati, pe data de 14august a avut loc o eruptie de radiatii solare cu ejectii de masa coronale iar noi,si de data aceasta am vazut acest fenomen.Lumini foarte puternice brazdau cerul ca niste blitzuri.Noi acum ne aflam in vacanta la tara undeva in judetul Buzau.Nu stiu de ce aici sunt atat de vizibile aceste fenomene.Noi locuim in Bucuresti si se pare ca acolonimeni nu a vazut aceste fenomene.De ce oare sunt vizibile doar aici in zona aceasta.Imi pare rau ca nu am filmat ceea ce am vazut insa in acel moment nu ma gandeam decat ca o sa murim.SA VEZI O FURTUNA GEOMAGNETICA ASA CUM A FOST ACEASTA ESTE DE NEDESCRIS SI DE NEIMAGINAT!!Ma intreb oare daca astrologii au vazut si ei aceasta furtuna geomagnetica care ne-a ingrozit!Va multumesc si aveti grija de voi oameni buni.

Unknown spunea...

comentez la ceea ce se spune pe aici/; deci primul lucru , Soarele se afla fff departe la 150 milioane de km de noi!si observatii pe Soare nu se pot face decat cu filtre speciale avand in vedere luminozitatea lui !daca s-ar fi vazut cu ochiul liber acele jeturi de plasma acum cu siguranta nu am mai fi putut comenta aici !!!deci mai lasati-o moale va rog...

Anonim spunea...

Your style is really unique compared to other
folks I have read stuff from. Thank you for posting when you've got the opportunity, Guess I will just book mark this blog.

Look into my weblog ... diets that work fast for women

Anonim spunea...

I'm obtaining prepared to try this espresso bean extract and i am 25 lbs obese and i will report back again

Feel free to surf to my blog post - insane home fat loss workout calories ()

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...