vineri, aprilie 23, 2010

Undele alfa - Sa schimbam lumea

Postat MARIA


Creierul poseda patru tipuri de unde sau ritmuri ce sunt în fond grafice de frecventa si amplitudinea biocurentilor sai. Aceste patru tipuri sunt notate cu litere grecesti. Douã dintre ele caracterizeazã asa-numitele stari paranormale (transmisii telepatice etc.). Ritmurile paranormale sunt codificate alfa si teta. Celelalte sunt beta si delta.
Undele beta – constientul (13 - 24 cicli/secundã)
Undele beta sint produse de creier in starile normale de veghe, dar un exces de asemenea unde cerebrale conduce la stari psihologice de panica. In conditii optime undele beta sint asociate gindirii logice, rezolvarii problemelor concrete si atentiei active indreptate asupra lumii inconjuratoare. In cazul surplusului de unde beta se instaleaza starea de panica, cu simptomele ei caracteristice: puls neregulat, respiratie rapida, imposibilitatea de a se concentra si de a lua o decizie.
Undele teta – subconstientul(3 - 7 cicli/secundã)
Se intimpla oricui sa simta ca ceva nu este in regula sau sa resimta impulsul inexplicabil de a face ceva anume. Aceste stari sint provocate de undele teta. Undele teta pot fi considerate ca fiind subconstientul, acea parte a spiritului care face tranzitia de la constient la inconstient. In spatele undelor teta se afla ingropate amintiri, senzatii, emotii. Desi acestea pot fi inaccesibile omului in stare de veghe, ele afecteaza totusi si chiar guverneaza atitudinile, sperantele, credintele si comportamentele sale. De exemplu, adultul care nu isi mai aminteste de abuzurile suferite in copilarie cauta totusi persoane abuzive, pentru ca undele teta il imping sa se elibereze de acest secret ascuns. Ele sint active in timpul visului si meditatiei profunde, fiind extrem de accentuate in timpul experientelor-limita, a revelatiilor si a starilor de functionare exceptionala a creierului. Pentru a le simti insa la adevaratul lor potential, undele teta au nevoie de o combinatie de alte unde cerebrale.
Undele delta – inconstientul(0,5 - 3 cicli/secundã)
Se intimpla sa stim ca va suna telefonul cu citeva clipe inainte ca aceasta sa se petreaca sau sa intelegem perfect ce simte altcineva. Ne gindim foarte intens la cineva si se intimpla ca acel cineva sa ne contacteze. Aceasta este actiunea undelor delta. Undele delta sint un fel de radar personal, trimitind si primind mesaje la nivel inconstient. De fapt, undele delta compun chiar inconstientul individului. Prezente in timpul somnului profund, ele ramin active atunci cind toate celelalte unde cerebrale inceteaza sa-si faca simtita prezenta. Ele pot fi prezente si in timpul starilor de veghe, in combinatie cu alte tipuri de unde. Undele delta de amplitudine mare creeaza adesea o puternica capacitate de empatie, fiind prezente in cantitate mare la psihoterapeuti, vindecatori, consilieri etc. Exista persoane care sint coplesite de activitatea undelor delta, neputind sa discearna intre propriile sentimente si cele ale altora.
Undele alfa – starea de vis (8 - 12 cicli/secundã)
Undele cerebrale alfa sint prezente in timpul starilor onirice, dar si in timp ce omul isi foloseste imaginatia si capacitatea de a vizualiza. Ele sint, de asemenea, asociate unei stari de spirit detasate si receptive, in care se creeaza o punte intre constient si inconstient. In momentul in care se manifesta undele alfa, omul are probabil ochii inchisi, iar in minte ii vin involuntar flash-uri, imagini scurte nesolicitate, care i se par foarte reale. Atentia se muta de la un scenariu la altul, deplasindu-se aparent fara motiv de la un lucru la altul. Nici imaginile, nici celelalte date senzoriale nu par sa aiba o logica, lumea exterioara dispare si omul este absorbit de vis datorita activitatii undelor alfa. In anumite cazuri, creierul produce prea multe unde alfa, care se pot concretiza in stari frecvente de reverie si o tendinta de a evada din realitatea obisnuita. De obicei insa, problema este exact inversa, undele alfa nefiind suficiente in conjunctie cu celelalte unde cerebrale.
Fiecare stare de constiinta in care un om se afla in orice moment este o combinatie intre cele patru categorii de unde cerebrale prezentate mai sus. Examinind cum interactioneaza si functioneaza ele impreuna, se poate intelege mai bine ceea ce se intimpla cu starile unui om si de ce apar anumite experiente. Toate categoriile sint la fel de importante si toate impreuna ofera o diversitate extraordinara de stari mentale, emotionale si spirituale. In interiorul categoriilor mari pe care le-am descris, exista game de frecvente diferite, care variaza de la persoana la persoana.
Omul experimenteaza in acelasi timp empatia undelor delta, inspiratia creativa, viziunea personala si constiinta spirituala a undelor teta, descatusarea spirituala produsa de undele alfa si toate acestea in stare constienta si rationala, provocata de undele beta.
Starea alfa este definita de specialisti ca fiind starea in care creierul uman isi reduce frecventele de lucru in intervalul de 8 -14 cicli pe secunda, si in care in mod natural apare si starea de somn. In aceste nivele ale creierului sunt generate gandurile umane. . În timpul acestei stări, au loc: percepţia extrasenzorială a luminii, regenerarea celulară accelerată, etc. Undele alfa sunt specifice primului nivel al sugestiei. Nivelul alfa genereaza o alta perceptie a spatiului si timpului, diferita de perceptia din starea obiectiva, denumita starea beta de functionare a creierului uman, o stare specifica de trezire, in care functionam in fiecare zi, in care activam constient si producem toate actiunile din lumea fizica.
Undele Alfa apar în mod natural, atunci când suntem pe cale sa adormim sau în timpul zilei, atunci când visam cu ochii deschisi si, de asemenea, atunci când ne aflam în stare de relaxare sau în transa hipnotica. Atunci când încep sa apara gânduri concrete, activitate fizica sau o lumina puternica în fata ochilor, creierul îsi schimba activitatea, de la unde alfa, la unde beta. Astfel, perioada optima pentru programarea subconstientului prin intermediul sugestiilor este în starea alfa, atunci când suntem pe cale sa adormim sau când ne trezim.
Cu ajutorul sugestiilor pe care ni le administram atunci când suntem în starea alfa, puterea de impresionare a mintii ne va ajuta sa ne îmbunatatim imaginea de sine, sa mentinem o anumita dieta sau sa ne crestem motivatia. Atunci când repetati anumite afirmatii, subconstientul va va programa pentru succes. Cheia este repetitia acestora, la care se adauga efectul starii de programare alfa.
Afirmatiile (sugestiile) au cele mai bune efecte atunci când sunt create cu scopul de a face o schimbare în interiorul nostru, nu în exterior.
Este foarte important sa ne imaginam si sa simtim realitatea celor afirmate în timp ce le repetam. Imaginarea unui rezultat pozitiv în timp ce folosim afirmatiile/sugestiile este un instrument puternic de creare a realitatii. Daca obiectivul pare prea greu de imaginat, putem încerca sa ne administram sugestiile pentru noua realitate în mod gradat, în zile sau saptamâni.
In nivelul alfa sunt astfel accesibile nivele ale constiintei interioare, iar prin inducerea acestei stari, putem dezvolta starile intuitive de perceptie ESP, caracteristica a lumii spirituale.
Pentru a intra in starea alfa , ascultati melodiile de mai jos, care va vor induce o frecventa a undelor cerebrale intre 8-14 hz , si care va vor conecta la subconstient , vor descatusa imaginatia si inspiratia creatoare si va vor extinde constiinta.
Va doresc calatorie placuta in starea alfa si sa creati conform binelui vostru cel mai inalt

2 comentarii:

robert spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...

Multumesc pentru aceste informati le gasesc foarte utile

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...