vineri, aprilie 16, 2010

Despre 2012

de Michael Salla
NASA a anunţat în 16 decembrie 2008 că s-a detectat o imensă gaură în câmpul magnetic al Pământului, câmp care înconjoară planeta protejând-o de vântul solar (energie plasmatică emisă de soare). Pe întreaga durată a noului ciclu energetic solar, această plasmă nu va mai fi oprită de câmpul magnetic protector al planetei, şi va ajunge, prin breşa imensă (estimare NASA: de 4 ori mai mare decât planeta), pe suprafaţa Terrei.
De ce nu am auzit de asta pînă acum? Pentru că activitatea solară a fost la minim pînă recent, iar acum urmeză un nou ciclu solar care va avea un maxim în anul 2012. Coincidenţă? De ce iarăşi 2012?
Lipsa activităţii solare a permis unor comentatori ştiinţifici să speculeze că urmează să intrăm întro mini-eră glaciară. Cu toate acestea, o echipă de cercetători condusă de Mausumi Dikpati a afirmat în 2006 că următoarea perioadă de activitate solară va avea un maxim mai mare cu pînă la 50 % decât precedentul ciclu.
Această activitate crescută a soarelui va face ca uriaşe cantităţi de masă solară coronară să fie expulzate, astfel că vântul solar va transporta un surplus de plasmă care va ajunge inevitabil pe Pământ, datorită găurii din magnetosfera planetei.
Iată cum explică situaţia un cercetător NASA: "Intrăm în noul ciclu solar (al 24-lea). Pentru motive care ne scapă, emisiile de masă solară coronară care au loc în ciclurile pare (ca acesta) lovesc Pământul cu un vârf care este totdeauna magnetizat Nord, iar astfel este posibil să se deschidă magnetosfera planetei şi să fie încărcată cu o imensă cantitate de plasmă chiar înainte de a începe furtuna solară. Este combinaţia perfect sincronizată pentru un eveniment unic."
Evenimentul unic la care se referă cercetătorul NASA este încetarea funcţionarii sateliţilor, sistemelor de telecomunicaţii (fixe sau mobile) şi a reţelei de transport electric terestre. Dar niciun cercetător nu doreşte să discute despre impactul acestei furtuni solare asupra sistemului bio-electric uman.
Sistemul bio-electric al fiecarei fiinţe umane de pe planetă va fi astfel impulsionat datorită încărcăturii suplimentare care vine de la soare. Ca urmare, mulţi vor simţi o încărcătură energetică mai mare decât pînă acum. Dacă fiecare se pregăteşte corect astfel încât corpul său să facă faţă noilor condiţii mai intens-energetice, atunci această creştere energetică ce vine de la soare poate duce la o îmbunătăţire semnificativă a abilităţilor umane.

Sistemul nervos uman este construit din miliarde de neuroni care comunică unul cu altul şi cu miile de miliarde de celule din corpul uman. Robert Becker a arătat că neuronii transmit informaţie prin mici semnale bio-electrice care pot fi foarte uşor influenţate masiv de condiţiile energetice exterioare. De aceea cei care trăiesc în apropierea liniilor de transport electric de înaltă tensiune suferă de deteriorarea sistemului bio-electric sensibil al corpului.
Efectul concret asupra sistemului nervos uman al acestei creşteri uriaşe energetice cauzată de plasma solară ajunsă pe suprafaţa planetei, nu este cunoscut. Şi nici acela asupra relaţiilor interumane şi al societăţii, în general.
Cu toate acestea, poate fi afirmat că această plasmă solară ce impulsionează sistemul bio-electric uman va influenţa categoric relaţiile şi comunicarea interumană. Asta pentru simplul motiv că micile semnale bio-electrice care formează comunicarea neuronală sunt sensibil modificate de condiţiile energetice exterioare.
Nick Begich, autor al volumului "Controlând mintea umană" (Controlling the human mind), a arătat cum industria militară americană a întreprins cercetări secrete asupra sistemului bio-electric uman. De exemplu, militarii au dat "undă verde" unui studiu la Universitatea Utah în 1985 (în urmă deci cu 25 de ani) care a avut ca rezultat cartea "Îndreptarul dozării frecvenţelor radio" (Radio Frequency Dosimetry Handbook) care studiază pe larg frecvenţele de rezonanţă electrică alte tuturor organelor şi ţesuturilor din corpul uman. Exact ca un recensământ. Aceste informaţii pot fi folosite pentru a determina un efect aproape instantaneu de distrugere sau de vindecare a organului vizat, în funcţie de tehnologiile folosite.
Aşa că din moment ce corpul uman este manipulabil bio-electric, prin tehnologii disponibile, oare ce ne aşteaptă în perioada imediat următoare care atinge apogeul în 2012? Este clar că şi noi, oamenii, suntem afectaţi gradat de aceste condiţii neobişnuite aduse de ciclul energetic solar. David Sibeck, cercetător în cadrul proiectului THEMIS, afirmă că gaura din magnetosfera planetei va exista pe întreaga durată a noului ciclu solar: "Trăim în vremuri foarte dure, pentru următorii 11 ani".
Ciclurile creierului reprezintă modul dominant în care neuronii comunică între ei pentru a organiza informaţiile senzoriale despre mediul înconjurător al fiinţei în cauză. În timpul perioadei de veghe omul experimentează două feluri de cicluri de funcţionare: beta (cu o frecvenţă de 14 - 40 cicluri pe secundă sau Hz) care reprezintă o stare cu intensă activitate mentală similara stressului, şi alpha (7,5 - 14 Hz) reprezentând o stare de relaxare mentală.
Frecvenţe mentale mai joase, theta (4 - 7,5 Hz) şi delta (0,5 - 4 Hz), sunt expresia unei inactivităţi fizice, dar mintea ajunge astfel să experimenteze stări de meditaţie profundă şi somnul. Cea mai înaltă (ca frecvenţă) stare a creierului, gamma (peste 40 Hz), reprezintă condiţia în care apar viziunile cognitive, adesea întâlnite la copii.
Pe măsură ce plasma energetică solară ajunge pe Pământ, este evident că aceste stări de funcţionare a creierului vor fi afectate. Pentru unii, această creştere a semnalelor bio-electrice între neuroni va determina intensificarea comunicării intra-neuronale sub forma stărilor beta. O analogie ar fi când un om care a trăit toată viaţa lui în tihna şi relaxarea unui mic sat din provincie, se mută în New York! Alţii vor constata că le lipseşte vitalitatea datorită creşterii intense a electricităţii statice din mediul planetei.
Cei care reuşesc să-şi canalizeze surplusul de energie din sistemul nervos în moduri constructive vor reuşi foarte uşor să înceapă şi să realizeze proiecte la care de mult visau sau pe care le amânasera pînă atunci. Capacitatea de a trece foarte uşor de la o stare gamma la o stare alpha le va permite să beneficieze de viziuni creative, pentru că în faţa noilor condiţii socio-economice adesea bulversante trebuie să raspundem cu calm şi echilibru interior.
Secretul care ne permite să beneficiem de acest surplus energetic sub forma stărilor gamma este acela de a avea mereu o minte "deschisă" şi orientată pozitiv entru a fi capabili să integrăm armonios viziunile care apar. Odată ce am început să conştientizăm noile capacităţi cognitive mentale, este foarte important să integram cu echilibru noile viziuni în viaţa noastră.
O minte deschisa şi orientată pozitiv sunt condiţiile care ne permit să trecem cu bine această perioadă de creştere energetică solară pe care suntem obligaţi să o trăim. Vom fi astfel pregătiţi să folosim armonios acest surplus de energie care ne afectează modul de funcţionare bio-electric al creierului.
Mai mult, cei care se pregătesc zi de zi, conştient, pentru aceasta, devin gradat adevăraţi "profesionişti" în domeniul stărilor mentale şi beneficiază la maxim de pe urma creşterii energetice solare reuşind să-şi ridice viaţa pe culmi ale împlinirii şi creativităţii.
sursa http://roaim.net.tc/?a=articles&p=364

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...