vineri, februarie 17, 2017

Intalnire cu tine insuti. Cine esti tu, dincolo de povestea ta?

Postat Maria

Ma intreb cand te-ai oprit ultima data din agitatia si vartejul vietii pentru a te privi in „oglinda”. Si nu ma refer la a-ti privi corpul ci a te privi pe tine cel adevarat, dincolo de roluri, masti si etichete (auto)imprimate.

Ma intreb cand ti-ai luat ultima data timp de petrecut cu tine insuti in liniste si comtemplare; timp in care sa privesti in interior si sa te descoperi, sa-ti reamintesti cine esti Tu.

Ma intreb cand ai acordat ultima data o atentie completa dorintelor si nevoilor tale profunde. Si nu ma refer la ambitii si cereri ale egoului tau, ci la ceea ce sufletul tau simte cu adevarat.

Astazi vreau sa-ti propun un exercitiu simplu. Poate prea simplu pentru nevoia de complicat a mintilor noastre. Este un exercitiu de intoarcere spre tine, autenticul Tu.

Rezerva-ti un timp special pentru tine intr-un spatiu retras in care sa nu te deranjeze nimeni. Amineste-ti sa-ti inchizi telefonul. S-ar putea sa simti ca iti doresti sa lasi sa merga in fundal o muzica de relaxare (sau poate vreo mantra cantata armonios). Sau poate vrei sa aprinzi niste betisoare parfumate sau sa folosesti uleiuri esentiale intr-o candela.

Aseaza-te confortabil si mergi cu toata atentia in centru inimii tale. S-ar putea sa simti cum parca treci prin starturi si straturi de povesti, ganduri si „judecati”. Imagineaza-ti ca mergi in centrul inimii, chiar in interior.

Si cand esti acolo da-ti voie sa simti complet cum se simte energia inimii tale. Permite-ti sa-ti simti Esenta, natura ta reala, autentica.

Si daca este pentru prima data cand parcurgi un asemenea proces s-ar putea sa fii foare surprins de energia minunata care se ascunde acolo in interiorul tau. S-ar putea sa fie pentru prima data (in aceasta experienta umana) cand simti aceasta energie de pace si iubire.

Imagineaza-ti cum aceasta energie a naturii tale adevarate se extinde si iti cuprinde incet fiecare structura din fiinta ta; parca fiecare celula isi reaminteste care este Esenta ce o anima. Si lasa energia aceasta sa curga armonios.

Ramai cateva minute cu toata atentia focalizata pe aceasta vinbratie apoi revino incet in momentul prezent aducand cu tine aceasta (noua) reamintire a Esentei tale interioare stiind ca poti trai fiecare moment al vietii din spatiul constientei naturii tale adevarate.

Probabil te-ar ajuta sa faci acest exercitiu macar din cand in cand.

Iti trimit lumina, iubire si pace,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...