vineri, iunie 10, 2016

Cred că fiecare dintre noi s-a confruntat cu una sau mai multe gropi în viața sa

Postat Maria
Cred că fiecare dintre noi s-a confruntat cu una sau mai multe gropi în viața sa. De obicei ne confruntăm cu mai multe, așa ca să nu ne plictisim și să ne simțim prea în vacanță aici pe Pământ. De fapt, unii dintre noi suntem la Școală, o Școală a Sufletului care ne-a stabilit fiecăruia dintre noi o programă deosebit de personalizată. Unică aș zice pentru fiecare dintre noi.

Alții, suntem aici ca să-i medităm pe ceilalți în timp ce ne aprofundăm propriile lecții și mai scoatem la iveală câte o mică groapă sau câte un crater. Alții, acei nebuni frumoși, suntem aici ca să le facem pe toate acestea și să aducem în plus mai multă cunoaștere și noi orizonturi unei omeniri care își dă acum examenul de absolvire din dimensiunea a treia.

Dar, care este rolul gropii? Groapa este acea situație sau stare în care ”cazi” fie că vrei, fie că nu, pentru că ea a fost pusă intenționat în calea ta de către iubitorul tău Suflet. Și cu toții am fost de acord cu programa stabilită de Sufletul nostru, ba uneori ne-am mai încărcat-o și singuri. Oricum, nu ni s-a permis să ne-o încărcăm peste puterile noastre.

Ce se întâmplă atunci când ”cazi în groapă”? Nu înseamnă că ești prost așa cum eronat se spune ”prost de dă în gropi”. Nu. Înseamnă că ai ajuns într-un punct al vieții tale în care este necesar să faci niște evaluări, să iei niște hotărâri și să faci niște schimbări. Orice groapă este un semn că este nevoie să te oprești și să analizezi situația/starea în care te afli.

Te poți face că nu vezi groapa, o poți ocoli, dar dacă îți era destinată, mai devreme sau mai târziu te vei trezi pe fundul ei. Asta până când ai făcut cunoștință cu gropile destinate ție, le-ai studiat, ai înțeles mesajul lor, ai făcut ajustările care erau de făcut și nu-ți mai sunt necesare. Apoi, le vei recunoaște de departe, vei zâmbi în sinea ta și vei trece pe lângă ele salutându-le cu recunoștință pentru cunoașterea pe care ți-au oferit-o.

Am spus ”gropile destinate ție”. Da, pentru că fiecare avem propriile provocări pe care dacă nu le recunoaștem și rezolvăm la timp, se vor transforma în gropile noastre din care va trebui să găsim singuri ieșirea. Gropile nu sunt nici bune, nici rele. Ele au un rol foarte important în creșterea noastră, în lărgirea propriei noastre cunoașteri și orizont. În momentul în care ai învățat să ieși dintr-o groapă, ai învățat lecția pe care ți-a oferit-o, nu vei mai cădea și a doua oară în ea. Cu excepția cazului în care consideri că vrei să aprofundezi lecția.

Noi, oamenii, avem toată cunoașterea Universului în noi, ea ne este disponibilă pe măsură ce ieșim din zona gropilor obișnuite, dar suntem aici în primul rând pentru experimentare, pentru lărgirea și expansionarea acelei cunoașteri, lucru pe care îl putem face doar prin experimentarea directă. Pentru că vedeți voi, cam la toate nivelele există un fel de ”Teoria ca teoria, dar practica ne omoară.”

Cele mai profunde cunoașteri ale propriului nostru Sine, descoperirea acelei micuțe voci interioare din noi nu le facem în timp ce toate lucrurile sunt într-o curgere constantă, ci atunci când dintr-un motiv sau altul viața noastră este zguduită de câte o ”cădere în groapă”. Abia atunci ne analizăm pe noi înșine, ce ne-a dus în acea situație și care este modalitatea cea mai bună de a ieși din acea situație.

Pentru unii este destul de ușor să o facă, dar pentru alții nu este chiar atât de ușor, ba chiar dimpotrivă. Groapa în care cădem, nu este una exterioară sau generată de alții, este groapa noastră interioară în care singuri am decis că este cazul să intrăm pentru a putea schimba ceva în viața noastră. De multe ori, groapa este cea care ne duce la următorul nivel. Pe cei care sunt sinceri cu ei înșiși și caută în ei atât cauza cât și rezolvarea, nu în alții.

ÎNTOTDEAUNA atât motivul căderii în groapă cât și calea de a ieși din ea se află în noi înșine. Nicăieri altundeva, pentru că nu există altundeva. Degeaba te agăți de alții să te scoată din groapă, degeaba îi ajuți pe unii să iasă din groapă, vei/ei vor cădea din nou în ea pentru că n-au învățat ceea ce aveau de învățat. Da, poți oferi un sfat atunci când îți este cerut, dar lucrarea este individuală pentru fiecare. Și până n-ai învățat lecția dintr-o groapă, nu poți intra în următoarea. Atâta timp cât mai ai nevoie de ele.

Dacă fugi de ele, ele vor fugi cu tine pentru că ele se află ÎN tine. Dacă le înfrunți cu recunoștință și bucurie, ele te vor ajuta să înveți mai repede lecția pe care o au de oferit. Atunci când înțelegi că TOTUL este IUBIRE, vei iubi acel profesor numit GROAPĂ.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...