joi, iunie 30, 2016

12 Legi Universale

Postat Maria
Pe lângă Kybalion, cu cele 7 principii hermetice ale sale, se foloseşte destul de des sistemul de 12 Legi Universale. Astăzi vom vedea cum putem folosi aceste Legi pentru a trăi o viaţă împlinită.

1. Conştientizează că suntem cu toţii unul – Legea Unităţii Divine

Atâta timp cât ne aflăm în acestă realitate tridimensională, ne considerăm separaţi unul de celălalt, entităţi individuale , fiecare încercând după puteri să îşi facă un rost pe lume, să obţină pace, fericire, abundenţă, uneori în detrimentul celorlalţi. Dar este doar o iluzie creată de mintea noastră pentru a putea experimenta jocul în acest construct spaţiu-timp, special creat pentru ca noi să putem să învăţăm anumite lecţii şi să ne cunoaştem pe noi înşine.

Ştiinţa începe uşor –uşor să demonstreze acest lucru afirmat de iniţiaţii lumii şi scrierile vechi de mii de ani ( de ex. Vedele indiene).

De exemplu, cei peste 100 de cercetători implicaţi în Proiectul Conştiinţa Umană Globală demonstrază că mase mari de oameni reacţionează ca un tot în cazul unor evenimente dramatice ( gen 11 Septembrie – prăbuşire turnurilor din New York), chiar înainte ca acestea să se fi produs.

Apoi, “Efectul Maharishi” a stabilit că fiecare conştiinţă individuală are capacitatea de a influenţa conştiinţa colectivă la nivel national şi internaţional. Au fost făcute peste 50 de studii în ultimii 25 de ani care confirmă faptul că meditatia transcedentală practicată de 1% din populaţie, poate neutraliza tendintele negative ( violenţa, criminalitatea, răutatea…) şi promova armonia, pacea şi cooperarea la nivel global.

Orice schimbare de optică, de paradigmă, de conştiinţă, pe care o operăm în noi, se propagă şi în câmpul celorlalţi, influenţându-le vibraţia în sens pozitiv.


2. Invaţă să simţi energia – Legea Energiei sau a Vibraţiei

Totul este energie, totul vibrează, dincolo de subdiviziunile cele mai mici ale atomului , dincolo de quark, oamenii de ştiinţă nu au putut detecta decât energie care vibrează. Einstein a reflectat acest lucru în celebra sa ecuaţie E=mc² , energia este egală cu masa ori viteza luminii la pătrat, de unde deducem că materia este, în fond, energie care vibrează la diferite niveluri de frecvenţă.

Nu numai materia este energie care vibrează ci şi lucrurile imateriale, cum ar fi cuvintele noastre, gândurile, emoţiile, visele…


Prin conştientizare şi un pic de practică, ne putem antrena să simţim vibraţia obiectelor înconjurătoare, a plantelor, animalelor,a oamenilor din jur , putem începe să ne încredem din ce în ce mai mult în intuiţia noastră şi semnalele pe care le percepem din mediu, astfel încât minciuna, înşelătoria, escrocheria să devină aspecte uitate ale unei dimensiuni grosiere în care credeam că suntem nişte victime neputiincioase.


3. Acţionează ! Trăim totuşi într-o dimensiune materială – Legea Acţiunii

Nu este suficient să gandeşti pozitiv şi să îţi monitorizezi frecvenţa de vibraţie ! A sta în meditaţie ore întregi pentru a obţine pacea interioară, sperând că în acest fel problemele tale se vor rezolva, nu este o abordare realistă.

Dacă urmăreşti să obţii un anumit rezultat, doar alinierea la nivel de energie nu te va ajuta. E nevoie cu adevărat să acţionezi , să urmezi un plan, o strategie, să faci munca fizică necesară îndeplinirii scopului tău. Este o mare diferenţă între a spune că îţi doreşti ceva şi a munci efectiv pentru realizarea acelui ţel. Din acestă cauză doar câţiva dintre tinerii care spun că îşi doresc să devină sportivi de performanţă , de exemplu, vor reuşi ă îşi vadă visul cu ochii. Si asta pentru că s-au antrenat până când corpul lor, muşchiilor, au ajuns să fie la fel de puternici pe cât le era visul.


4. Nu te supăra pe lume ca văcarul pe sat – Legea Corespondenţei

Dacă evenimentele pe care le trăieşti nu sunt nici pe departe cele la care visai tu, nu este cazul să începi să arunci cu noroi în ceilalţi, să dai vina pe pe societate, guvern, “ghinion de neşansă” :-) sau să te consideri o victimă inocentă ce suferă numai pentru că lumea e rea.

Până nu conştientizăm că lumea exterioară este o proiecţie a noastră, că atragem către noi doar lucruri, persoane şi evenimente care au aceeaşi frecvenţă de vibraţie cu a noastră, nu vom putea ieşi din acest cerc vicios al victimizării şi opresiunii.

Legea corespondenţei afirmă că ceea ce este în interiorul nostru vom găsi întotdeauna reflectat în comportamentul celorlaţi faţă de noi, în circumstanţele în care ne găsim . Dacă suntem murdari pe faţă nu are rost să ştergem oglinda, e nevoie să ne spălam noi întâi pentru ca oglinda să reflecte o faţă curată! Inţelege că lumea e doar o oglindă!


5. Rău faci, rău primeşti – Legea Cauzei şi Efectului

Pentru orice acţiune există o “reacţiune”, o reacţie pe măsură. Nu e niciun secret pentru nimeni că răul odată făcut, se va răsfrânge la un moment dat asupra noastră, cu o putere de câteva ori mai mare, chiar. De ce? Pentru că odată ce am trimis în Univers o emoţie, un gând, un cuvânt negativ, acesta va reverbera în câmpurile noastre şi va magnetiza către noi mai multe gânduri, emoţii, cuvinte având aceeaşi frecvenţă vibraţională . Cu cât atragem mai multe astfel de energii, cu atât câmpul nostru se deteriorează, devine mai greu, mai întunecat şi va atrage şi mai multă negativitate.

E nevoie să începem cu acceptarea locului şi stării în care ne aflăm acum. Să înţelegem că doar noi avem puterea de a schimba ceva în realitatea noastră şi să pornim cu răbdare şi încredere la “curăţarea” câmpului nostru vibrational. Cum facem practic asta? Întreţinând gânduri care să ne împuternicească, să ne dea speranţă, vorbind frumos celorlalţi, nelăsându-ne pradă depresiilor şi furiilor necontrolate… şi mai mult decât orice, asumându-ne responsabilitatea asupra vieţii noastre, în sensul de a accepta că suntem singurii răspunzători de modul în care arată în acest moment realitatea noastră.


6. Fii generos şi împarte cu ceilalţi – Legea Compensaţiei

Ajutând pe alţii ne asigurăm răspunsul pozitiv al Universului faţă de bunăstarea noastră materială, mentală şi spirituală. Suntem mereu recompensaţi pentru gândurile şi faptele noastre bune .

Aici sunt trei aspecte de discutat:

în primul rând, recompensa nu vine neapărat de la persoana pe care am ajutat-o noi !! Universul lucrează în moduri misterioase şi nu ştim niciodată când, de către cine, sau în ce mod vom fi recompensaţi.
Dacă facem ceva pozitiv pentru alcineva cu ideea expresă că sigur vom primi ceva înapoi sau chiar ceva mai mult decât am oferit noi, neeee, nu funcţionează aşa, Universul ăsta e deştept tare şi se prinde rapid de intenţia noastră :-) ( de fapt, explicaţia este că vibraţia cu care ajuţi sau oferi este total diferită de cea pură, dezinteresată, lipsită de manipulare sau intenţii ascunse , cum ar trebui să fie orice vibraţie de ajutorare, şi atunci primeşti înapoi lucruri care să fie de aceeaşi frecvenţă cu intenţia ta)
Avem noi românii o expresie atunci când suntem înciudaţi că nu ni se răspunde cu aceeaşi monedă pentru un “sacrificiu” de-al nostru sau un ajutor acordat cu sudoare, efort, renunţări la propriile priorităţi : “orice faptă bună nu ramane nepedepsita”… Dar dacă suntem oneşti cu noi, şi facem puţină introspecţie, vom descoperi că:

ori ne-am băgat ca musca în lapte, când era de fapt treaba celuilalt să îşi asume ceva şi să înveţe o lecţie
ori am acţionat din acel triunghi “victimă- opresor- salvator” şi asta nu e niciodată bine pentru că pornim un tăvălug de reacţii mai mult sau mai puţin karmice,
sau că, inconştient poate, am vrut să arătăm bine în faţa cuiva, să subliniem cât suntem noi de drăguţi , de buni şi săritori , pt a obţine o porţie hrănitoare de apreciere, laudă, recunoştinţă, etc ( şi asta acoperă de fapt o puternică lipsă de stimă de sine sau de iubire…)


7. Ce semeni, aceea culegi – Legea Atracţiei

Legea Atracţiei este cea mai cunoscută Lege Universală, mai ales datorită filmului “Secretul”. Ce ne învaţă ea este că întotdeauna vom atrage către noi NU ceea ce ne dorim, ci ceea ce …suntem. Propria nostră frecvenţă de vibraţie comandă Universului ce să trimită în direcţia noastră.

Cu cât lucrăm mai conştient şi mai conştiincios la înălţarea noastră vibraţională, cu atât vom putea “magnetiza” mai rapid şi mai exact ceea ce visam să materiaizăm.

Tot ceea ce vedem în jurul nostru reprezintă doar o oglindă fidelă a gândurilor şi emoţiilor întreţinute în structurile noastre. Nimic nu rămâne nerăsplătit sau nepedepsit, însă dacă până acum credeam că pedeapsa sau recompensa vin de la o Forţă Superioară, de la un Judecător vigilent şi necruţător , începem să ne dăm din ce în ce mai mult seama că este întru-totul creaţia noastră.


8. Lasă-te dus de val – Legea transmutaţiei continue a energiei

Această Lege ne atenţionează asupra faptului că energia este mereu în mişcare, nimic nu stă, schimbarea este singura constantă în acest Univers. Asta înseamnă că dacă nu ne place situaţia în care ne aflăm, există mereu posibilitatea să o schimbăm , să o îmbunătăţim, să creăm altceva în loc, iar acest lucru ar trebui să fie încurajator pentru noi.

Viaţa este un joc cu anumite reguli clare – aceste Legi Universale – pe care dacă le înţelegem şi integrăm, ne ajută să modelăm conştient realitatea , ca pe o plastelină, dar amuzându-ne, distrându-ne, jucându-ne cu bucurie în tot timpul acestui process, nu blamând, înjurând, frustându-ne, lovindu-ne cu capul de ziduri care, culmea obrăzniciei, nu vor să se dea la o pate din drumul nostru.

Nu ne place ceva? Schimbăm! Cum? Analizând lucid condiţiile actuale, acceptând, iertând, mulţumind pentru ce avem deja, aflându-ne punctul de atracţie, modificându-ne vibraţia, lansând intenţii conştiente în Univers, supraveghindu-ne gândurile , vorbele, emoţiile …

Incercând să ne opunem, să rezistăm la schimbări, să luptăm cu condiţiile actuale, nu facem nimic altceva decât să punem stăvilare pe cursul fluxului vieţii . E nevoie să învăţăm să plutim uşor, să permitem Universului să ne conducă către cea mai potrivită albie pentru noi.


9. Foloseşte provocările vieţii ca să te propulsezi pe o vibraţie mai înaltă – Legea Relativităţii

In viaţă primim fiecare porţia noastră de încercări şi teste. Uneori sunt grele cu adevărat. Dar sunt mai grele decât ale altora? De câte ori ne gândim doar la noi, ni se pare că avem cele mai mari provocări. Dar dacă ne obişnuim să ne uităm la alţii mai încercaţi decât noi, atunci nu putem spune decât “mulţumesc că e numai atât, Doamne!”

“Este ceea ce este şi de aici pornesc!” astfel ar putea să sune un motto al vieţii noastre. Dacă nu acceptăm întâi unde ne aflăm, ci continuăm să ne agităm că nu e normal, drept, corect, etc , să ni se întâmple nouă aşa ceva, atunci ne întârziem mult evoluţia. Condiţiile date nu sunt întâmplătoare, noi înşine le-am ales (ori initial, ca şi plan de evoluţie, ori prin intermediul alegerilor mai puţin fericite pe care le-am făcut până în acest moment, în viaţă) şi sunt perfcte pentru a ne propulsa pe calea noastră unică de devenire a celei mai bune versiuni ale noastre, odată ce le depăşim cu calm, graţie, înţelegere şi iubire.


10. Alege conştient, fără să te frustrezi – Legea Polarităţii

Lumea în care trăim este plină de contrast, adică la tot pasul avem provocări şi încercări, şi bune şi rele … este o mare varitate de aspecte pozitive şi negative cu care ne putem confrunta în timpul vieţii pe Pământ. Dar toate acestea sunt minunate, pentru că ne dau ocazia să alegem ce ne place şi în timpul în care alegem să înţelegem şi cine suntem noi cu adevărat. Pentru că te descoperi pe tine în funcţie de ceea ce alegi.

Puteţi să vă imaginaţi lumea ca pe un mare bufet, plin cu tot soiul de mâncăruri. Fiecare îşi pune pe farfurie doar ce îi place. Nu cred că judecaţi sau trataţi de sus pe cineva care îşi pune pe farfurie delicatese picante, iuţi până la lacrimi, care să le trezească toate simţurile, şi nici pe cineva care preferă mâncărurile care arată dezgustător sau miros a brânză împuţită… asta le place lor. Vouă nu vă place, nu alegeţi aşa ceva. Şi gata.

De câte ori nu vă place ceva, automat şi inconştient aproape, alegeţi opusul acelui lucru. Apoi acea dorinţă, vă trage în sus, treaba voastră fiindă să vă aliniaţi vibrational cu frecvenţa dorinţei voastre pentru ca ea să se poată manifesta în realitatea materială.


11. Nu te necăji, o să treacă – Legea Ritmului

Spuneam că e minunat dacă reuşim să ne bucurăm şi să gustăm din plin jocul vieţii, cu toate aspectele lui. Asta ne ajută să nu ne luăm prea în serios şi să nu ne ataşăm de nimic, căci totul este trecător.

Avem perioade viaţă în care suntem pe val, totul merge bine, suntem mulţumiţi, simţim că ne expandăm, că ne dezvoltăm şi că evoluăm. Dar avem şi perioade în care suntem la pământ, decepţionaţi, dezamăgiţi, înfuriaţi sau răniţi. Asta este Legea Ritmului, totul în viaţă are suişuri şi coborâşuri, trăim ca şi natura, în cicluri, sezoane, anotimpuri.

Natura nu se supără când vine frigul, ploaia sau zăpada, noi de ce ne-am supăra când plângem, când ne simţim singuri, neîncălziţi de iubirea cuiva, sau când îmbătrânim? Atâta timp când nu ne ataşăm de tinereţe, de iubirea cuiva sau de clipele de fericire trăite cândva, ne dăm voie să ne bucurăm de toate stările, emoţiile, senzaţiile şi circumstanţele prin care trecem.

Mai ales dacă înţelegem ritmul vieţii, putem deja să începem să ne bucurăm când suntem jos, căci urmează în curând să ne ridicăm din nou.


12. Ai răbdare şi perseverează – Legea Genului

Această Lege identifică aspectul masculin şi pe cel feminin al vieţii, Yin şi Yang, considerându-le ca fiind baza întregii creaţii.

Fiecare dintre noi avem un aspect masculin şi unul feminin în noi înşine. Nu echivalaţi aceste aspect cu sexul feminin şi masculin. Principiul masculin este orientat către în afară, către a da, către a face, către a se exprima, manifestându-şi dorinţa. Principiul feminin este orientat către interior, gata să primescă, să reflecteze, să se interiorizeze, folosind gânduri, idei abstracte şi imaginaţia.

Dacă sunt echilibrate aceste două principii, suntem şi noi echilibraţi : muncim, ne străduim dar ne şi relaxăm, ne destindem. Perseverăm în acţiunile noastre dar ne şi retragem să reflectăm cu răbdare la ce am realizat şi ce urmează să facem mai departe. E un dans, ca cel al valurilor ce scaldă ţărmul nisipos, şi se retrag apoi să se unească cu oceanul.

Dacă vă uitaţi atent, sunt lucruri simple, de bun simţ, pe care ni le sugerează Legile. E imposibil să nu ne fi dat singuri seama de modul în care acţionează, măcar în câteva dintre circumstanţele vieţii noastre.

Cu cât le conştientizăm mai mult şi le integrăm în viaţa noastră de zi cu zi, cu atât vom reuşi să ne aliniem mai bine cu Sinele nostru Inalt şi să trăim viaţa cu bucurie, creând-o conştient pe măsură ce înaintăm pe Cale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...