miercuri, mai 04, 2016

FOBIA ATRACŢIEI

Postat Maria
Există forţe în Univers care nu pot fi negate şi e fascinant să crezi că acestea pot fi întotdeauna controlate şi dirijate după dorinţă. Este adevărat că forţa ta vitală vibrează cu o influenţă mare. Conştiinţa creează, într-adevăr, realitatea, iar energia se extinde pentru a produce rezultate reale şi de anvergură.

Aceste principii sunt explorate de lumea ştiinţifică, dar există încă atât de multe lucruri pe care trebuie să le înţelegem – atât despre procesul nostru energetic personal, cât şi despre mecanismele Universului însuşi. Adevăruri precum realitatea creată de conştiinţă sunt părţi fundamentale ale experienţei umane. Şi, deşi aceste concepte sunt complexe, ele ne pot oferi putere şi mai multe formule pentru a ne ajuta să abordăm viaţa într-un mod sănătos şi evolutiv. Când ne direcţionăm conştiinţa asupra experienţelor de zi cu zi, nu numai că putem ajunge la o fericire mai mare, dar putem să ne ocupăm de toate bucuriile şi dificultăţile apărute de-a lungul drumului nostru.

Cu toate acestea, există multe idei preconcepute care s-au dezvoltat în jurul procesului de manifestare şi atracţie. Eu le numesc neadevărurile despre legea atracţiei, dar ar fi mai corect să le numesc jumătăţi de adevăr despre legea atracţiei. Preceptele despre care voi discuta în capitolele de început ale acestei cărţi se bazează pe adevăr, dar ele îşi pierd integritatea – şi pot să provoace grave probleme – atunci când sunt duse la extrem.

De exemplu, teoria realităţii create de conştiinţă dezvăluie influenţa ta mentală şi emoţională cu privire la crearea propriului destin. Când auzi despre acest concept şi despre altele care spun că gândurile tale creează realitatea, ai putea să fii obsedat de ceea ce gândeşti – fără să-ţi dai seama că, de fapt, obsesia înrăutăţeşte lucrurile. Aceasta este o reacţie atât de obişnuită, încât este important să te ocupi de ea imediat.
Neadevăr despre legea atracţiei

Dacă doreşti să ţi se întâmple lucruri bune, nu-ţi poţi permite să ai niciun gând negativ.
Adevărul real

Gândurile negative sunt o parte din ceea ce înseamnă să fii om. Deşi, cu siguranţă, nu trebuie ca ele să mocnească în mintea ta toată ziua, nu vrei nici să te temi sau să le judeci. O energie de atracţie mult mai mare este actul de a renunţa, de a trece mai departe şi de a nu lua lucrurile prea în serios.
Eşti critic cu negativitatea ta? Neliniştit că eşti în preajma unor oameni care se îngrijorează? Ţi-e teamă de propria ta frică? Această reacţie este frecventă. Eu o numesc fobia atracţiei şi se bazează pe convingerea că lucrurile bune se întâmplă numai oamenilor care gândesc întotdeauna pozitiv. Acest lucru poate fi paralizant, deoarece teama de a avea un gând negativ este, în sine, un gând negativ!

O prietenă de-a mea a trecut recent printr-o perioadă foarte dificilă din cariera ei, fiind brusc agresată şi manipulată, astfel încât alţii să poată câştiga poziţia ei. Ea a decis să se relaxeze şi să se ducă la masaj. Specialista în masaj o susţinea, de obicei, dar adoptase recent unele punctele de vedere extreme privind legea atracţiei, judecând foarte aspru orice gândire „negativă”.

Este important să reţinem, totuşi, faptul că manifestarea reacţiilor emoţionale este normală pentru fiinţele umane, în special a acelor emoţii ce privesc dificultăţile din viaţă. Prietena mea tocmai ieşise dintr-o şedinţă în care fusese atacată şi a simţit în mod natural nevoia de a spune cuiva. A simţit că încăperea destinată masajului era un mediu propice – că era angajată într-o activitate în care nu numai că putea să-şi exprime deschis gândurile, dar şi să scape de energia negativă din corp. În plus, maseza era confidenta ei de mult timp, oferindu-i adesea sfaturi bune în situaţii dificile.

După ce prietena mea a vorbit despre câteva dintre lucrurile care tocmai i se întâmplaseră, aceasta a oprit-o brusc şi i-a zis: „Ei bine, dacă ai de gând să continui să te lamentezi, niciodată nu vei atrage nimic diferit.” Prietena mea i-a explicat că sentimentele erau încă proaspete şi că încerca doar să le elimine şi să înţeleagă ce s-a întâmplat. Cu toate acestea, maseza a devenit foarte ostilă şi acuzatoare. I-a spus prietenei mele că nu ar trebui să mai vorbească vreodată despre dificultăţile ei şi a insistat apoi să continue masajul în tăcere.

Această abordare inflexibilă, de genul „alb sau negru”, a devenit o reacţie extrem de obişnuită şi de nesănătoasă. Nu numai că e simplistă, dar este şi nerealistă. Nu permite exprimarea omeniei noastre şi nici nu ne încurajează să procesăm lucrurile într-un mod sănătos.

Adevărata viaţă se întâmplă şi trebuie să fie abordată cu sinceritate – nu superficial. Oamenii pot fi cruzi şi, dacă sunt, vei reacţiona. Vrei să amâni această reacţie şi să trăieşti într-o perpetuare energetică, sau vrei să o exteriorizezi şi să ajungi la o soluţie? Desigur, dacă tot continui să te întâlneşti cu acelaşi tip de tratament, atunci trebuie să cercetezi modul în care te tratezi şi modul în care îţi vorbeşti. Asta e linia de gândire care contează cu adevărat. sursa

1 comentarii:

Unknown spunea...

Fresno Moving Service understand your emotions attached with your belongings. To serve you for this, we have developed best moving and packing services as a solution to all your moving problems.
http://westcoast-enterprise.com/service/

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...