marți, februarie 25, 2014

Cea mai mare realizare pe care o poate avea un om este sa fiinteze. Sa daruiasca prin fiinta lui fiintare celor din jur si in felul asta sa dea viata.

Postat Maria


Cred ca daca stau sa le adun ajung la o suma de pe putin cateva sute de tehnici de conectare la Lumina, tehnici de dezvoltare personala, metode de vindecare, terapii si asa mai departe. Au fost la moda luptele psi si radiestezia, au trecut, a fost moda reiki, a trecut, a aparut metoda de vindecare cu ingeri si arhangheli, a cam trecut si asta, au aparut si sunt bine in curs de derulare tehnicile de constientizare a intregii naturi umane, rasar sute de coacheri si traineri, majoritatea fondati pe aceiasi psihologi, care pana de curand imbratisau teoriile Freudiene, psihologi care si-au dat seama ca nu mai functioneaza ideile vechi si ca este nevoie o schimbare radicala. Sistemele religioase, bazate pe doctrina cu infiltratii de teama si frica de Dumnezeu incep sa pice, lungile slujbe la biserica si eventual predica de final a preotului nu mai au penetrare puternica in Energia Noua, nu mai au efectul scontat, nu mai functioneaza in Energia Iubirii. S-au facut mii de initieri si sute de maestri pe diferite sisteme, s-au scris carti, tratate, s-au facut conferinte, seminarii, cursuri, workshopuri, emisiuni si bine a fost!

Evident ca toate astea au avut un rol de salt energetic, un rol de incepere a trezirii spirituale, un rol de declick, prin care te-ai trezit punanadu-ti intrebarea daca nu cumva ai trait limitat si daca nu cumva ceea ce ai trait este doar un procent destul de redus din maretia Vietii. Perfect, evolutia s-a nascut, continua si va continua din intrebari, din cercetare, din analiza, evident toate astea bazate pe dorinta de a deveni echilibrat, centrat, de a functiona la intregul potential de Om, de A FI OM.
Evolutia spirituala este un proces care are loc in etape si bine ca este asa! Se stie ca trezirea spirituala brusca iti poate aduce multe neplaceri, este si firesc; vezi dintr-o data viata cu totul altfel, iar acest nou mod de a vedea poate constitui un soc pentru vechiul creier si expiratele sisteme de valori care te tineau blocat in trairi limitate si lipsite de consistenta in simtire!

Si pentru ca tot am enumerat ce a fost pana acum, ma gandeam sa-mi expun parerea in concordanta cu ceea ce se intampla in Prezent. Ideea de a trai in prezent Aici si Acum nu este noua dar reprezinta un concept cu multa lumina in spate, un concept care are ca scop trairea deplina a fiecarei secunde. Este perfect atat timp cat este inteleasa corect. A trai in prezent nu inseamna a nu-ti face planuri de viitor, cum a-ti face planuri de viitor nu inseamna a nu trai in prezent. Fiecare om are cateva daruri primite din nastere, daruri care evident il ajuta in desavarsirea lui, ca fiinta umana si fara discutie, il sustin in servirea celor din jur prin Iubire. Iubirea nu inseamna nici a face bine si nici a face rau, asta dual discutand, inseamna doar a Exista la intregul potential, cu darurile folosite la maximum posibil. Asa ca a-ti face planuri in ideea de a scoate tot ce este mai stralucitor si mai benefic din tine, la o scara cat mai larga, pentru omenire, nu inseamna ca nu traiesti in prezent. Este bine sa ai un plan si l-as traduce in genul: “Astazi iubesc mai mult decat ieri!”. Asa vad eu lucrurile si ca sa intru putin mai adanc, in ideile expuse pana acum, ma voi referi la termenul de fiintare!

In termeni spirituali se fac tot felul de asocieri si disocieri legate de a trai in mental, in inima, de a cobori mentalul in inima, de a fi pe simtire si asa mai departe. Nu suna rau, insa cred ca idealul este sa traiesti in Fiintare. Ce inseamna asta? Inseamna ca toata natura ta umana, fizicul, mentalul, emotionalul, energeticul, sufletescul si spiritualul sunt conectate perfect si prezente in orice actiune. Esti Aici si Acum tot, esti Intreg, si abia acum poti sa-ti dezvalui capacitatea imensa de iubire, capacitatea imensa de acceptare, puterea nelimitata de intelegere si deschiderea uriasa catre Cunoastere.

Fiintarea te aduce rapid si direct in planul prezent, plan care de fapt se intrepatrunde perfect cu trecutul si viitorul, pentru ca vii din trecut cu un anumit bagaj si te deplasezi prin prezent in viitor cu cat de mult Iubesti. Parerea mea este ca trecutul, prezentul si viitorul sunt toate Una, cu mentiunea de Aici si Acum, si ca reprezinta doar niste conventii ale timpului, care din fericire nu este o linie dreapta.
A trai prin Fiintare inseamna a te folosi de tot ceea ce esti pentru a Iubi. Inca nu a aparut ceva mai puternic decat Iubirea, in descrierea unei fiinte umane, si nici nu cred ca va aparea vreodata. Daca tot ceea ce traim si manifestam se bazeaza pe programe si scheme mentale as putea spune si despre Iubire ca este un program. O setare mai noua in matrice. Cei din pesteri nu aveau aceasta simtire, acum in Energia Noua este diferit. Si am o dovada ca este cel mai destept program creeat vreodata: Te face sa te simti perfect!

Asa cum prin tehnici energetice se pot darui si sterge initieri, asa se pot anula si programele. Si botezul Hristic este un program, este o conectare adanca la Lumina Inimii dezvaluite! Sigur ca se poate sterge, se poate reface un botez, poti fi botezat in mai multe religii sau poti sa nu fii botezat in niciuna, asta neavand de a face cu ateismul. Pana si ateul crede in ceva: crede ca nu crede!

Ca sa revin la Iubire si la ideea ca este cel mai inteligent program creat vreodata, pot spune ca intotdeauna marile idei, marile realizari, marii oameni, au avut ca baza de plecare Iubirea. Nu cumva este vorba de Fiintare? Nu cumva este vorba de a-ti pune la bataie toate fiinta pentru a realiza ceva? Ba da, cam pe aici se invarte ideea de Fiintare. Si cred cea mai mare realizare pe care o poate avea un om este sa fiinteze, sa Existe in deplinatatea tuturor simtirilor, sa se ghideze dupa ele, evident raportate la Iubire. Sa daruiasca prin fiinta lui fiintare celor din jur si in felul asta sa dea viata. Este vorba de o nastere si o renastere perpetua, un continuu perfect, este de fapt manifestarea Iubirii Pure, iubirea neconditionata, iar eu am denumit asta Fiintare!

2 comentarii:

rodica rosa spunea...

Da , asa este ... Cea mai mare realizare pe care o poate avea un om , este sa fiinteze !
Asteptam de mult acest articol ..
Multumesc , Adrian Valerianovici ,
Fii Binecuvantata , Maria ! :)

Daniela Crihan spunea...

In ultima vreme mi se intimpla un lucru extraordinar, insa si placut in acelasi timp. Locuiesc in Danemarca de 10 luni si nu pot spune ca a fost usoara acomodarea mai ales in lunile de iarna. Acum insa a venit primavara o adevarata binecuvintare, flori inflorite, plante inmugurite , cerul curat rosu in amurg si la rasarit, cintecul marii....Insa senzatia mea cea mai puternica este ca timpul sta in loc, o liniste deplina dar plina de viata. O viata nu asa cum am trait-o pina acum in graba si stresata....nu , un alt mod de viata...Aici natrura este aproape virgina, isi ingrijesc fiecare coltisor fara sa-l deterioreze, incit simti acea energie care te inconjoara la fiecare pas. Va spun aici timpul s-a oprit in loc....

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...