joi, noiembrie 14, 2013

Fiecare vis și fiecare motiv de a-l atinge sunt daruri interioare prețioase!

Postat Maria
Una dintre ”stările” cele mai puternice în psihologia unei ființe, una dintre sursele de energie ale vieții noastre este ”motivația”, pe cand inexistența unei motivații, inconștiența cu privire la existența ei sau ignorarea ne dezenergizează, ne atrage în trăiri deprimante, ne debusolează și ne deconectează de capacitățile și de calitățile noastre virtuoase. Să fii conștient de motivația pe care o ai atunci cand faci orice faci, fie că pregătești mancarea pentru cei dragi sau vrei să atingi și să împlinești un vis, e ca și cum ai crea o autostradă interioară, o lumină puternică în propria-ți conștiință sau ai asigura plinul mașinii pentru o călătorie fără griji. Motivația energizează, împrimăvărează mintea, o ascute și o mișcă într-un fel creativ, o hrănește cu bucurie și-i stabilizează convingerea că va reuși să ajungă la împlinire. În planul experienței umane, energia inimii noastre devine activă prin motivație, iar gandurile minții se limpezesc, se luminează, se pozitivează, căci la rădăcina motivației e însăși nevoia noastră de sens. Avem mereu nevoie de un sens, de un țel, avem nevoie să ne vedem în noi înșine în viitor și să regăsim prin motivație combustibilul care ne poate duce pană acolo.

Iubirea e o motivație supremă a vieții; de indată ce vom fi motivați de iubire, de îndată ce ne dorim s-o atingem, s-o simțim noi înșine, să ne comportăm cu iubire, să o așternem în fapte și-n ganduri, ne îndepărtăm de emoționalitatea autodistructivă, de prejudecăți, de așteptări sterile sau de blocaje, inerente existenței. Dacă motivul pentru fiecare acțiune a noastră ar fi iubirea necondiționată am atinge stări interioare pe care le căutăm azi în lumea materială, în oamenii din jurul nostru, în cele trecătoare și schimbătoare. Sigur că fiecare vis și fiecare motiv de a-l atinge sunt daruri interioare prețioase! Să ai un motiv frumos și bun pentru tot ce faci te oprește de la rău, te împidică să urăști, să iei ceva cu forța, să și să lovești. E și aici, într-o asemenea motivație, surasul bonom și plin de pace al iubirii, fie că știm sau nu știm. De altfel, motivația e pozitivă în esența ei, cu toate că mulți, foarte mulți oameni cunosc distructivitatea motivației negative și consecințele ei. De exemplu, motivat de dragostea pentru femeia pe care o iubește, un bărbat gelos o poate lovi sau chiar mai rău. Un om motivat de dorința de a se îmbogăți, fură. Un altul, motivat de nevoia de a acționa în numele unui principiu, acționează imoral și produce daune psihologice sau materiale unui concurent sau unui amic. Motivația poate fi uneori ca lupul îmbrăcat în blană de oaie, dar expresia materializată a motivației negative e însăși consecința ei distructivă.

Iubirea e o cale, e o alegere grea, dar una care ne poate duce la un nivel de conștiință, înțelegere, toleranță, răbdare și înțelepciune pe care nu le putem imagina în afara practicii. Noi vorbim cu toții despre iubire, pare că știm multe despre ea, dar – a o cunoaște în expresia ei de camp al conștiinței, de prezență puternică și trăire – e ceva ce există, practicand-o ca motivație pentru toate acțiunile, gandurile și experiențele noastre, fără excepție. Iubirea e chiar ”mielul” sau manifestarea lui Hristos în noi, dar – pentru a o atinge, pentru a ajunge la ea – avem nevoie să ne confruntăm cu manifestările opuse, păstrand iubirea și înțelegerea cauzei lor. Un om motivat de iubire va constata curand că oamenii tind să interpreteze un zambet, simpla bunăvoință sau bunătatea altei persoane drept ...”seducție”, ”interes” sau cine știe ce invitație la sex. Aceste manifestări ale rezistenței la iubire sunt doar dezvăluiri ale fricii de iubire ce ne populează viețile. Mulți oameni se simt enervați și resping iubirea din pricina posesivității și a geloziei lor, a neancrederii și a neanțelegerii. Totuși, aceasta-i motivația ce ne poate purta către evoluție și bucurie interioară, căci practicand, ajungem să gătim cu dragoste, să spălăm dușumeaua cu bucuria că cei din jurul nostru vor beneficia de munca noastră, să îmbrățișăm pe cineva cu dragoste dezinteresată și să trăim în inima noastră cu sentimentul că tot ce facem e bine și servește binelui tuturor. 

1 comentarii:

rodica rosa spunea...

Viata este o scoala continua dar sa fii si Constient de acest lucru , este Cea mai mare Realizare pe care o poate atinge o persoana , intr-o viata ,,terestra ,,...Bucuria este cu atat mai mare , cand mai exista si o alta persoana care intelege acest lucru , in sensul ca , ai cui sa-i marturisesti Transformarile prin care treci . Asta nu inseamna atasament de acea persoana ci pur si simplu o Eliberare a acelor stari prin care tu treci , pentru a putea cunoaste , urmatoarea Clipa . Este modul cel mai minunat de a-ti trai Existenta , nu pot Concepe alt mod de viata ...Este Fantasic ! Traiesti Iubirea la cel mai inalt nivel posibil , O Iubire Divina , dincolo de forma , dincolo de Minte , nu indreptata asupra unei singure persoane ci ...Infinita ...Evolutia Spirituala abia in aceste conditii , va atinge trepte atat de inalte ,incat , pana cand ai inteles acest lucru nu puteai nici macar sa gandesti .Sunt Constienta ca singura nu as fi reusit niciodata . Da ,Viata este O Lupta Continua , dar numai pana la acest moment cand Intelegi , care este cu adevarat Menirea ta Aici , pe Pamant ...Restul este ...,,floare la ureche ,, :) Toate vin , pur si simplu ... Multumesc ! mult ,mult ... :) Te iubesc ! Maria ...

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...