joi, septembrie 19, 2013

Eşti observatorul, sau cel observat - sau amândoi?

Postat Maria
Dacă vreţi să treceţi dincolo de limitele percepţiei vcastre, e nevoie de ceva mult mai radical. Probabil, ceva care seamănă cu o practică spirituală. încercaţi ceva de genul ăsta: ,,Ceea ce văd, este o oglindă care îmi arată ce cred. Tot ceea ce mi se întâmplă în viaţă, este o reflecţie a unei concepţii pe care o am despre mine însumi.'"
încercaţi să vă spuneţi acest lucru vouă înşivă, de fiecare dată când începeţi să luaţi în serios viaţa voastră, sau viaţa altcuiva. Spuneţi-o când aveţi dureri şi când simţiţi că nu mai puteţi face un pas înainte. Spuneţi-o când sunteţi îndrăgostiţi şi nu mai aveţi răbdare să-1 aşteptaţi pe cel iubit încă un minut. Atunci când vă însuşiţi experienţa, deschideţi bine ochii.
Nu dormiţi. Nu pretindeţi că ştiţi ce înseamnă ceva. Amintiţi-vă că tot ceea ce se întâmplă este o reflecţie a unei convingeri pe care o aveţi. Priviţi doar, fără să judecaţi. Priviţi şi acceptaţi, pur şi simplu. Priviţi şi "capitulaţi. Voi sunteţi cei care observă - dar, în acelaşi timp sunteţi şi cei, observaţi. Sunteţi priviţi, chiar acum. Şi cine vă priveşte?
Vă asigur că nu este Marele Frate.
Este ca o piatră care loveşte suprafaţa unui lac. Vedeţi cum sare pe apă, dar nu ştiţi cine a aruncat-o. Vedeţi valurile pe care le face, dar nu ştiţi ce le-a provocat. Cine este cel care priveşte? Cine eşti tu?
Eşti observatorul, sau cel observat - sau amândoi?
Dacă nimeni nu aude copacul care cade în pădure, înseamnă oare că el scoate vreun sunet?
Care este sunetul scos de o singură mână care aplaudă?
Aminteşte-ţi că nu e cazul să înţelegi nimic din toate acestea; aşa că fii doar prezent şi dă de-o parte toate interpretările. Renunţă la toate dogmele şi la toate ismele. Singurul ism de care ai nevoie este cel care eşti tu, şi - cu timpul - şi acesta va dispărea. Tot ce înseamnă identitate împrumutată va fi înlăturată. Va rămâne numai fiinţa în stare pură: Adam, stând singur şi gol în gradină, faţă în faţă cu Dumnezeu.
Paul Ferini


2 comentarii:

Unknown spunea...

Priveste si bucura-te cu mintea unui copil si afla ce-ti doresti .Un copil nu va minti niciodata dar va putea crea , orice ,ceea ce-si doreste ,chiar sa auda si sunetul de la o mana care aplauda . Uita-te in oglinda de trei ,sau mai multe ori intr-o zi ,fara sa judeci , de fiecare data vei vede imagini diferite .In viata poti deveni un bun magician ,si sa transformi totul in ceea ce visezi ,dar tot odata trebuie sa stii si cand sa te opresti .Cand vom reusi sa ne jucam ,asa cum vrem noi si nu cum vrea ea ,viata poate deveni minunata !Tu ce crezi ,Maria ?Am avea ceva de pierdut ? Multumesc!

decoratiuni de gradina spunea...

Sunt cel observat, de cele mai multe ori!

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...