vineri, iunie 21, 2013

Solstitiul de vara

Postat Maria
Perioada care urmeaza este incarcata cu numeroase evenimente astronomice si implicit astrologice: Solstitiul de vara, Luna plina in Rac, intrarea lui Jupiter in semnul Racului si apoi activarea unei superbe configuratii astrale, o piramida care se formeaza intre semnele de apa.

Dar sa le luam pe rand…In dimineata zilei de 21 iunie, la ora 8.04, Soarele va intra in zodia Racului, moment astronomic care marcheaza Sostitiul de vara. Va fi ziua cea mai lunga si noaptea cea mai scurta! La Solstitiu sarbatorim Soarele, (Sol=Soare), datatorul de viata, care in acest moment face o frumoasa conjunctie cu planeta Jupiter! Si pentru ca o imagine vorbeste mai mult decat o mie de cuvinte, iata reprezentarea acestei intalniri intre Soare si marele benefic, planeta Jupiter. Este un moment favorabil pentru a ne deschide inimile, pentru a primi toate binecuvantarile Universului. Celebra vorba “Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista”, se adevereste pe deplin, pentru ca nu ne pica nimic “mura in gura”. Trebuie sa fim pe deplin constienti si cum altfel putem face acest lucru, daca nu ridicandu-ne propria vibratie, pentru ca, asa cum spune si legea atractiei, nu atragem ceea ce dorim, ci ceea ce suntem! Cum sunt emotiile noastre, asa va arata si ceea ce vom materializa in planul fizic, pentru ca aici, in sfera planului emotional, are loc creatia.

Cu sase planete (dintr-un total de 10!) prezente in semne de apa, cu casele de apa puternic activate, cu un Stellium in casa a 12-a (in analogie cu semnul Pestilor), cu o piramida de apa formata intre Soare+Jupiter/Saturn/Neptun si cu o inconjunctie (aspect karmic) intre Luna in Scorpion si Jupiter, acest Solstitiu ne arata ca a sosit timpul pentru vindecarea noastra emotionala. (Apa reprezinta planul emotional si este in legatura cu inconstientului nostru personal, dar si cu cel familial si colectiv, Anima Mundi.)

Este o mare binecuvantare – dar, in acelasi timp, si o mare responsabilitate, pentru ca vindecarea intregii lumi depinde de noi! Iar daca noi suntem vindecati, atunci intreaga lume va fi!*
 
Apa fiind un element feminin, acest Solstitiu reprezinta o perioada de maxima receptivitate, un moment de interiorizare si de ascultare a vocii noastre interioare. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa aducem energia Christica a iubirii si a compasiunii, in Spatiul Sacru al Inimilor noastre, sa ne reamintim cine suntem si care este misiunea noastra aici si acum: instaurarea raiului pe Pamant!
Simbolul sabian al Soarelui, gradul 1 din Rac este: “Pe un vapor, marinarii coboara un steag vechi si inalta unul nou”, iar mesajul cheie: “O schimbare radicala a credintei, exteriorizata printr-un act simbolic: un punct fara intoarcere.” Suntem in “the point of no return”, asa cum arata si cuadratura dintre Uranus si Pluto, dar depinde de noi pe care cale alegem sa mergem: pe calea vechii energii, anacronice, bazata pe frica si control, sau pe calea noii energii inovatoare, eliberatoare. Ca intotdeauna, alegerea ne apartine! Sa alegem deci constient, din perspectiva Sinelui nostru Superior si sa ne ascultam vocea inimii, a intuitiei. (Mercur in Rac ne face deosebit de intuitivi si de receptivi, putem avea insight-uri, vise si premonitii. J )

Sa profitam asadar de acest frumos Solstitiu de vara, sa celebram Soarele din noi, care reprezinta lumina constiintei, ceea ce trebuie sa devenim. Realizarea Sinelui, sau Individuatia, este, asa cum spune, Jung “expresia prin care fiecare lucru viu devine ceea ce era sortit sa fie dintru inceput!”

astrolog si psiholog Adina Fenechiu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...