marți, mai 21, 2013

Mintea care vindeca


Postat Maria
Cum se poate ca mintea să aibă forma de a influenna stări fizice până într-atâta încât să conducă la îmbolnăvire? Aceasta se datorează faptului că omul gândeşte nu numai cu creierul, ci şi cu întreg corpul, organismul. Fiecare celulă în parte - oricât de mică -este o scânteie infinit de mică a Mintii.Nu există în întreg Universul un singur punct care să nu fie locuit de către Minte,prin urmare nu există nici un singur atom în corpul omenesc care să fie despărtit de actiunea mentală nici măcar pentru o clipă.Omul este atât de obişnuit să gândească pe două planuri - fizic şi mental - încât îivine greu să conceapă că amândouă sunt în realitate un singur plan. Într-adevăr,trupul este Minte condensată în formă fizică, aşa cum este şi Spirit condensat în formă. Activitatea Mentală nu poate fi despărtită de manifestarea fizică, deoarece manifestarea fizică este manifestarea mentală. Într-un sens, ceea ce Mintea gândeşte,corpul gândeste, ceea ce corpul gândeşte, el devine. Fiecare conditie mentală se înregistrează în corp, şi când mintea se modifică, se produce o schimbare corespunzătoare în corp, o reflectare exactă a gândirii modificate.
Boala este o idee deformată care şi-a asumat dominatia. În sensul cel mai veridic este incorect să se spună că boala este "cauzată de minte"- forma distorsionată ce o numim boală fiind numai gândul-formă distorsionat în stare vizibilă. Problema este deci în primul rând o chestiune de gândire şi la fel este şi solutia. Controlul bolii este mental,deoarece însăşi boala este mentală. Corpul nu are puterea să genereze el însuşi boala,care este numai umbra aruncată de minte, şi mintea sănătoasă va proiecta un corp sănătos.
Fiecare celulă creată de corp este un gând, în formă, fie negativ, fie pozitiv şi având substantă. Celulele sunt însuşi gândul. Gânduri de sănătate înseamnă celule sănătoase, gânduri de boală înseamnă celule bolnave. Este necesar să fim foarte siguri de acest adevăr dacă intentionăm să creăm corpului o conditie de sănătate abundentă.
Mintea poate vindeca dr. Frederick W. Bailes

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...