luni, aprilie 29, 2013

DAŢI-VĂ SEAMA CĂ MOMENTUL PREZENT ESTE TOT CE AVEŢI.


Postat Maria

Ce apăraţi? O identitate iluzorie, o imagine din mintea dumneavoastră, o entitate fictivă. Conştientizând acest tipar, observându-l, veţi renunţa să vă mai identificaţi cu el. În lumina conştiinţei dumneavoastră, acest tipar inconştient se va dizolva rapid.

Acesta este sfârşitul tuturor conflictelor şi al jocurilor de putere care subminează atât de mult relaţiile. Puterea asupra altora e slăbiciune deghizată în putere. Adevărata putere se afla în interior şi vă este acum disponibilă.

Mintea caută necontenit să nege clipa Acum şi să evadeze din ea. Cu alte cuvinte, cu cât vă identificaţi cu mintea dumneavoastră, cu atât mai mult suferiţi. Sau o puteţi privi şi aşa: cu cât sunteţi mai capabil să preţuiţi şi să acceptaţi clipa Acum, cu atât sunteţi mai liber de durere şi de suferinţă – liber de mintea egocentrică.

Dacă nu mai doriţi să creaţi suferinţă, nici dumneavoastră, nici celorlalţi, dacă nu mai doriţi să adăugaţi durere la reziduul de durere care trăieşte încă în dumneavoastră, atunci nu mai creaţi timp, sau cel puţin, nu mai mult decât e necesar pentru a face faţă problemelor practice ale vieţii. Cum să opriţi crearea timpului?
DAŢI-VĂ SEAMA CĂ MOMENTUL PREZENT ESTE TOT CE AVEŢI.
Transformaţi clipa Acum în principalul focar de atenţie al vieţii dumneavoastră.
Dacă înainte trăiaţi în timp şi făceaţi din când în când
vizite scurte în clipa Acum,
trăiţi acum în prezent
şi faceţi vizite scurte în trecut şi viitor când situaţiile practice ale vieţii o impun.
Spuneţi mereu “da” momentului prezent.

Eckart Tolle

1 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos ! Incercati si "Cartea despre nimic " de Osho

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...