sâmbătă, martie 30, 2013

O infinitate de lumi virtuale, într-o infinitate de computere, toate având si numitoare comune dar si individualitate.


Postat Maria
Uneori ma opresc din scris, întrebându-ma ce anume sa va mai spun. Apoi fac o noua meditatie si iar stiu despre ce nu v-am vorbit sau înca nu suficient.
Aceasta este relatia mea cu cartea de fata. Oare chiar eu o scriu? Câteodata ma surprind ca încerc sa-mi imaginez cam care va fi drumul ei catre voi.
Ma tenteaza fantastic sa v-o citesc, parca mi-ar place sa o transform în format MP3 si sa v-o dau ca disc; o poveste soptita la ureche. Înca nu stiu câte CD-uri ar umple si daca ar merita, daca v-ar conveni mai mult sa o ascultati decât sa o cititi
Apoi, în varianta carte traditionala, voi apela la un editor cunoscut mie, sau la un specialist care sa caute un editor interesat sau cum va fii?!
Desigur va fi exact asa cum va trebui sa fie, asta stiu precis. Si mai stiu ca tot vor fi si din cei care o vor iubi, care o asteapta înca. Eu însumi cred ca m-as fi numarat printre acestia, dar nu am gasit-o atunci cînd poate m-ar fi ajutat sa înteleg. Acum va ajuta pe un altul si e perfect.

Ei bine, dragilor, nimic nu este mai firesc decât sa ajungi, prin întelegere si largire a mintii limitate, sa cunosti ca, în cadrul Creatiei, toate "aspectele" sunt practic acelasi lucru: informatie structurând energia. Maestrii au cautat sa redea acest lucru spunând plastic ca totul este"vis în Mintea Lui Dumnezeu". Eu va pot arata acum lumea virtuala de pe ecranul computerului, cu toate "butoanele ei functionale". Sunt adevarate butoanele playerelor pe care apasati cu prompterul, este el o prelungire a vointei voastre în lumea de dincolo de monitor? Începe muzica sa cânte daca "apasati tasta PLAY", cu toata virtualitatea ei?!

Nu conteaza ca nu exista practic nici tasta, nici player, nici prompter. Desfaceti calculatorul si cautati-le! Exista ele sau nu exista?! Daca esti înlauntru poate vei considera ca exista, acolo o "viata" destul de reala se desfasoara, sunt "programe" care interactioneaza, altele care fac imposibila functionarea altor "semeni", programe si ele... Unele sunt specializate îngust, altele sunt deosebit de pricepute în multe directii, altele par a nu fi bune de nimic...
Daca au fost creeate, precis raspund însa unor necesitati, nu credeti?
Unele sunt foarte "mari", altele ocupând doar vre-o mie de kilobiti stiu sa faca foarte multa treaba...
Norocul nostru este ca aceasta lume nu cunoaste atributele mintii limitate. Daca ar avea "personalitate" ca noi, peste noapte ne-am trezi ca a avut loc o revolutie, un razboi sau altceva similar si ca, desigur, nimic nu mai functioneaza.
Unul din programe, pe considerent ca este mai "destept", si-ar rezerva pe Hard un spatiu, care -ar zice el- i se cuvine deoarece fara el nu stiu ce anume nu ar merge. Ca atare, când as porni calculatorul, un biet programel ar fi sufocat, caci nu ar avea unde sa mai ruleze datele pe care eu i le-as cere. Credeti ca ar trebui sa renunt la programel, doar fiindca, din Armonia Întregului, un program mai "Infatuat" si-a arogat un drept pe care desigur nu îl poate avea?
Sa stiti ca sunt un iubitor al calculatorului si al programelor, am întotdeauna sute de programe dintre cele mai diverse si daca unul din cei care m-au ajutat sa înteleg calculatorul m-a învinuit vreodata, a fost ca cer imposibilul în dorinta mea de a avea simultan atât de multe programe.
De fapt le iubesc pentru diversitatea lor, pentru particularitatile lor, pentru complementarietatea lor. Practic, nu am nevoie de nici unul din ele, as putea sa instalez de pe CD oricând as avea nevoie de unul anume, dupa care sa-l dau jos.
Am si dat jos unele din ele si stiti de ce? Tocmai deoarece creeatorul lor le-a dat atribute nefiresti, din cele menite sa ma restrictioneze pe mine, utilizator.
Unele îmi cer imperativ sa trec monitorul pe o rezolutie superioara, desi nu se justifica prin nimic, altele cer un timp mult prea mare pentru a se deschide, altele chiar îsi aroga un spatiu nejustificat pe hard.
În mica Armonie locala din cadrul PC-ului meu, cererile lor erau dizarmonice, ca atare am renuntat la serviciile lor, desi unele erau poate interesante.
Aceasta paralela sa nu credeti ca este fortata, ea chiar este de mult bun simt. Si înca ar mai putea fi continuata. Pentru ca iata, toate "dramele" pomenite din lumea lui micuta, sunt rizibil de inexistente: doar informatie, biti si octeti, care oricând pot fi modificati de asa maniera încât micile "disconforturi" sa dispara. Unde ar putea fii drama?
Vedeti dece spun înteleptii ca, ajuns sa întelegi totul, nu mai ramâne decât o atitudine de copil atent si un zâmbet deschis la toate frumusetile si surprizele pe care Creatia ti le tot ofera.
Pentru ca si el, PC-ul meu sau al vostru, si ele fac parte din Creatie. Nimic nu poate fi înafara Ei. Si lumea virtuala din interiorul lor, asemenea. Desigur în calculatorul meu este o alta"lume" decât într-al vostru, voi poate îl folositi într-un domeniu mai îngust, eu ma joc în mai toate domeniile, caci vreau sa le înteleg pe cât mai multe din ele... O infinitate de lumi virtuale, într-o infinitate de computere, toate având si numitoare comune dar si individualitate. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...