vineri, martie 29, 2013

Noul pamant -Eckhart Tolle


Postat Maria
Fie ca sunt pronuntate cu voce tare, fie ca ramân nerostite, la stadiul de gânduri, cuvintele pot arunca o vraja aproape hipnotica asupra voastra.
Va pierdeti cu usurinta în ele si ajungeti sa credeti, hipnotizati, ca odata ce ati atasat un cuvânt unui anumit lucru, cunoasteti ce este lucrul acela, în realitate însa nu stiti ce este, ci doar ati acoperit misterul cu o eticheta.
Orice element, indiferent ca este o pasare, un copac sau o simpla piatra - si cu atât mai mult o fiinta umana - ramâne necunoscut în ultima instanta.
Lucrurile stau astfel deoarece fiecare element are o profunzime insondabila.
Tot ceea ce putem percepe, experimenta, analiza nu reprezinta decât stratul de suprafata al realitatii, mai putin decât partea vizibila a unui aisberg.
Sub ceea ce se vede la suprafata exista nu doar o legatura între toate elementele, ci si legatura lor cu Sursa vietii din care au aparut.

Chiar si o piatra, dar mai degraba o floare sau o pasare va pot arata drumul înapoi catre Dumnezeu, catre Sursa, catre voi însiva.
Atunci când le priviti, le tineti în mâna ori le lasati sa existe fara sa le atasati un cuvânt sau o eticheta mentala, în voi va rasari un sentiment de veneratie si de uimire. Esenta lor vi se va revela în tacere si totodata va reflecta înapoi catre voi propria voastra esenta - iata ce percep marii artisti si reusesc sa transmita prin arta lor.
Van Gogh n-a spus: „E doar un scaun vechi”, ci l-a privit îndelung, percepând fiinta acelui scaun. Apoi, asezându-se în fata pânzei, si-a luat pensula. Scaunul în sine ar fi putut fi vândut în schimbul câtorva dolari. Pictura aceluiasi scaun însa poate costa astazi peste 25 de milioane de dolari.
Când veti înceta sa acoperiti lumea cu cuvintele si etichetele voastre, viata vi se va îmbogati cu un sentiment al miraculosului care s-a pierdut cu mult timp în urma, atunci când umanitatea, în loc sa se foloseasca de gândire, s-a lasat posedata de ea.
Viata voastra recapata o anumita profunzime. Lucrurile îsi recâstiga prospetimea, noutatea.
Iar cel mai mare miracol consta în experimentarea sinelui vostru esential ca precedând orice cuvânt, gând, eticheta mentala sau imagine.
Pentru ca acest lucru sa fie posibil va trebui sa clarificati perceptia Eului, a Fiintei, extragând-o dintre toate acele notiuni cu care s-a amestecat, adica s-a identificat. 
Noul pamant -Eckhart Tolle

1 comentarii:

Anonim spunea...

I omit you when I gag and cry, because I cognize that you undefendable to Dating you, and that's by Asking her point blank if she'd care to go on a particular date.

In the initial years of ultimate way to stay prepared.

My web-site - how to get a girl to love you

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...