marți, septembrie 25, 2012

Aspecte neasumate sau respinse de noi insine.


Postat Maria
Ce înseamna ca exteriorul reflecta interiorul? Inseamna calumea în care traim e ca un fel de oglinda gigantica, oglindacare reflecta mereu aspecte sau parti din noi însine. Inseamnaca toti oamenii pe care îi atragem în vieile noastre sau de caresuntem atrasi oglindesc aspecte necunoscute, negate sauneasumate de noi insine.Functionarea acestei legi exclude întâmplarea!
Universul ne dirijeaza întotdeauna spre acele medii si persoane sau creeaza exact acele circumstante în care putem experimenta ceea ce înca nu acceptam în noi însine, dar a sosit timpul sa o facem. Este ca si cum inteligenta cosmica ar fi tot timpul cu ochii pe noi, punandu-ne constant în fata sarcinilor noastre de dezvoltare. Si de ce atâta neodihna si chin?Pentru ca doreste sa ne împinga spre totalitate, adica spre acel nivel de integrare launtrica pe care psihologia analitica mai întâi si terapia experientiala a unificarii, mai apoi, l-au numit Sinele.Ce înseamna asta mai concret? Ce sunt acelea sarcini de dezvoltare?Cum adica aspecte neasumate sau respinse din noi însine? Sa-ti daucâteva exemple!Daca esti un tip care încearca tot timpul sa fie calm refuzându-ti astfel furia, vei atrage oameni furiosi în viata la. Acesti oameni vor oglindi ceea ce tu contii în inconstient, dar te caznesti sa reprimi. Ei sunt exact ca niste oglinzi, dar nu ale Eului tau constient, ci ale psihicului tau inconstient. Cu cât apararile tale sunt mai puternice, cu atât vor fi create situatii de viata în care tu sa fii mai apropiat de asemenea oameni. Astfel, fara voia ta, te poti trezi cu un sef sau coleg de birou irascibil si chiar violent, dupa cum te poti îndragosti de o persoana foarte libera în manifestarea furiei. Daca esti casatorit si ai o familie, s-ar putea sa constati la sotie sau la unul din copiii tai iesiri necontroiate,inexplicabile.
Daca esti cineva care nu accepta eroarea sau imperfectiunea, vei atrage spre tine persoane sau întâmplari care te vor scoate din minti, deoarece numitorul lor comun va fi greseala, uneori chiar greseala flagranta. Este felul în care Universul te obliga sa traiesti experienta acestui aspect neasumat din tine însuti, anume propria ta tendinta de a confunda ceva,de a te încurca, a fi inexact sau a o da în bara. Tendinta pe care o blochezi inconstient se activeaza puternic în afara ta, facându-te constient de ea, doar ca la cei din jur.Daca ai o pulsiune sexuala peste medie, pe care o cenzurezi, stii ce se va întâmpla? Ai ghicit! In viata ta vor aparea oameni care par sa nu segândeasca decât la sex si când vei deschide televizorul, o vei face exact în mijlocul unei scene “fierbinti”. Latura pe care ti-o respingi te asalteaza din exterior, sub cele mai diferite forme. Nu e exclus sa ai parte si de ceva exhibitionisti, mesajul lor fiind: “Iata ceva la care tu refuzi sa privesti!”Daca încerci din rasputeri sa fii o persoana educata si politicoasa, care nu înjura niciodata, te vei pomeni lucrând într-un mediu populat de persoane îndelung exersate în aceasta nobila arta. Fara sa vrei vei auzi expresii si aranjamente lingvistice care nu ti-ar fi trecut niciodata prin neprihanitul capsor. Daca prietenul tau nu se va dovedi un buncunoscator al limbajului suburban, prietenii lui vor compensa din plin aceasta.Daca nu esti constient de propria tendinta de a-i judeca pe altii, vei constata stupefiat ca asta pare a fi singura ocupatie a celor din jurul tau.Fie vei admonesta, probabil, numai pentru a te descoperi citind articole sau urmarind emisiuni TV a caror preocupare centrala este sa analizeze si sa judece viata contemporanilor tai. As putea sa mai dau zeci de exemple, dar contez pe inteligenta ta, nu degeaba te-am atras catre lectura acestei carti. Pentru ca veni vorba, si ca sa închei cu un exemplu personal, din clipa în care cei din jur mi-au semnalat monumentele de prostie dinauntrul meu, m-am nimerit în postura fericita de a încerca sa fac ceva. (înca mai încerc, asa ca iarta-mi nepriceperea, nestiina sau incompetenta pe care le sesizezi. Nu sunt si eu decât o biata oglinda.
   Adrian Nuta - Umbra 

2 comentarii:

If music be the food of love, play on... spunea...

Cuvintele acestea sunt din cartea lui Adrian Nuta, Umbra. Care pe care o fi plagiat?
http://blog.minidava.com/wordpress/Carti/Adrian%20Nuta/ADRIAN%20NUTA%20-%20UMBRA.pdf

MARIA spunea...

Da , cred ca ai dreptate. Am gasit pasajul in Iluzii de Richard Bach, DAR AM OBSERVAT CA MAI ARE CEVA ATASAT CARE NU PRECIZEAZA SURSA. http://www.scribd.com/doc/98785483/Iluzii-Richard-Bach PAG 100. MULTUMESC O SA RECTIFIC.n-A COPIAT NIMENI DE LA NIMENI, DOAR EU N-AM FOST ATENTA.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...