joi, iulie 07, 2011

Un paradis in care omul isi poate face declaratiile de dragoste fara teama ca va plati pentru ele

Rubens ne invita intr-un paradis care a incetat sa mai transforme dragostea in interdictie si pacat ; un paradis in care omul isi poate face declaratiile de dragoste fara teama ca va plati pentru ele.
Adam si Eva s-au reintors acolo nu pentru a-si renega vina , ci pentru a o aseza la loc de cinste chiar in peisajul din care au fost izgoniti.
Inteleptii straba din nas cand aud asemenea lucruri . A iubi lumea li se pare prea putin. A intelege lumea , iata ce ne trebuie , zic ei. Cine fuge insa de dragoste si de viata , crezand ca astfel va avea timp de intelepciune, nu-si da seama ca de fapt, renunta tocmai la ceea ce cauta.
De aceea, eu glorific , doamnelor si domnilor , omul de dupa pacat. Omul care s-a lepadat de inocenta singuratatii , care si-a castigat libertatea de a iubi ; care e dezgustat de tot ce murdareste lumea in care traieste , dar  nu renunta la convingerea ca singura sa bogatie e pacatul de a iubi ceea ce nu e murdarit si trebuie aparat.
Stiu astfel ca iubirea exista , chiar daca ea e mereu in pericol.
Octavian Paler

2 comentarii:

Anonim spunea...

Desigur ca trebuie sa intelegem si lumea precum zic "inteleptii", asta pentru a ne arata noua insine ca doar frica ne-a blocat aceasta iubire neexprimata.
Da, iubirea e mereu in pericol, dar asta sper ca se va rezolva in curand..bineinteles, trebuie facut ceva acum si nu asteptat asa ca sa-i dam drumul la iubire! :)
Pace tuturor.

Adrian.

Tamy spunea...

Singurul lucru este sa intelegem ce este iubirea, dragoste...dupa care putem spune ca iubirea nu mai este in pericol...dar, pentru multi, iubirea si dragostea nu sunt intelese, chiar daca nu au o definitie clara...de aceea eu cred ca nu trebuie sa ne jucam cu ele...

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...